Reklama

Reklama

Podezřelá smrt nezletilé

  • Itálie Morte sospetta di una minorenne (více)
Trailer

VOD (1)

Detektiv vyšetřuje brutální smrt mladé prostitutky a záhadný nájemný vrah se mezitím zaměří na svědky. (Netflix)

Recenze (31)

Lima 

všechny recenze uživatele

No to byl ale divný film. Tak podivně rozkročený mezi giallem, policejním dramatem a slapstickovou komedií v automobilových honičkách, že si nejsm jistý, jestli Martino zvolil ten správný přístup. Každopádně, Claudio Cassinelli se svým rozháraným účesem je tady ultrasympaťák a jeho vyšetřovací způsoby silně připomenou neortodoxní metody Belmondova Stana Borowitze. Skoro bych se nedivil, kdyby tam byla nějaká pozdější inspirace. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nevěrohodná zápletka nemusí znamenat špatný film. Podezřelá smrt nezletilé si jede svojí ligu, kde je násilí na ženách provázeno příjemnou hudbou a proloženo komediální automobilovou honičkou, jak vystřiženou z Četníků s Funésem, či running džouky s brýlemi hlavního hrdiny. Vyzdvihnout musím scénu na pouti, kde si napřed užijeme dynamicky snímané nožky půvabné dívky na řetízkáči, aby vše vyvrcholilo přestřelkou na horské dráze chvílemi snímané z první osoby. A ten zlodějíček, kámoš hlavního hrdiny byl megasympatickej. Není to žádné veledílo, ale bavil jsem se celou dobu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Sergio Martino v první polovině sedmdesátých let nedokázal zklamat. Rychlý a zběsilý mix kriminálky, gialla a bláznivé komedie šlape od začátku do konce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Paolo Germi sleduje nitky směřující k obchodu s dívkami, ale také s drogami, o praní špinavých peněz nemluvě. Zpočátku divák netuší, kdo je Germi, což se mi líbilo. Film má vynikající hudbu, především v akčních scénách. Těm kraluje automobilová honička, která nepostrádá několik vtipných momentů - chodec s novinami na přechodu, vyhazování dveří či připletení se do hádky řidiče s řidičkou. Trocha nahoty, podříznutý krček a ubodání. Jeden by netušil, jak může mobilní střecha zkomplikovat člověku život! A pokud dostanete balíček, znáte to, lepší je ho vyhodit. Více kriminálka, než klasické giallo, ale já byl vcelku spokojen. Závěr nepřekvapil a potěšil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kým som sa naladil na nezvyklý štýl filmu a jeho nezvyklého hlavného hrdinu, prešla pomaly polovica stopáže. Martino totiž nie že priamo kombinuje viacero štýlov a žánrov, ale on ich skôr pravidelne strieda. Začne to ako giallo, potom prejdeme do klasickej krimi, pokračujeme akčnou sekvenciou reznutou komédiou, aby sme zase prešli do gialla a potom zase do policajného krimi. Ono to ale vo výsledku dokáže pohltiť, pretože dej je vážne hutný a konšpirácia taká, že tiež máte chuť komplotárom poriadne nafackovať. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak, než souhlasit s zdejším vysokým hodnocením a nezbývá než konstatovat, že Martino byl skutečně v 70. letech na vrcholu. Po velmi vydařené snůře giallo filmů, se tento režisér naplno pustil také do žánru Poliziotteschi (nějaké ty zkušenosti už z předešlého filmu měl) a v tomto subžánru přečkal až do 80. let. V The Suspicious Death of a Minor, tak symbolicky dochází k protnutí obou již dříve jmenovaných subžánrů, ikdyž o tom kolik toho tady je ze žánru giallo, by se dalo polemizovat. Nicméně film je opravdu nepředvídatelný, plný nejrůžnější kliček a odboček, napěchovaný perfektními vraždami (první zabití jakoby vypadlo z atmosferického Torsa) a samozřejmě, jak tomu bývá v žánru poliziotteschi také honičkami, bitkami a přestřelkami. Vážně mohu film všem milovníku tohoto (možná těchto) žánru jen a jen doporučit. U mě za 4,5 * (plné hodnocení nedávám za některé trapné, rádoby komické situace). ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Směs policejního thrilleru a gialla s izolovanými komediálními prvky v honičkových scénách. Dobrý profesionální film, v němž mne překvapil a zaujal Claudio Cassinelli v roli policisty Germiho. Časté změny nálad, umně podbarveny působivou hudbou. Realistické vykreslení prostředí zločinu (zvláště prostituce) i protagonistů s vhodnými herci, to vše brání dát tomuto (u nás) málo známému filmu méně než 3, 5... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když se v úvodu vystřídaly v rychlém sledu hned tři rozdílné hudební motivy, bylo mi jasné, že Podezřelá úmrtí mladistvých nebudou tak úplně obyčejným filmovým zážitkem. A nebyly. Svým způsobem až brutální kriminální případ, se zcela nepatřičnou crazy vložkou v podobě bláznivé automobilové honičky, působí jako by si scénář občas šňupnul z lajny a rozjede se za doprovodu výborné hudby o překot vpřed, pak opět zvolní a tak stále dokola. Nechal jsem se tímto ne zcela tradičním způsobem vyprávění bavit celou dobu. Přivítal bych snad jen větší nářez v občasných vražedných útocích, ten první sliboval mnohem víc. Kriminálka s drsňáckým hlavním hrdinou, v závěru oblékajícím plášť Zorra mstitele, a s akcí ve stylu staré dobré francouzské školy mne ale nemohla nepotěšit. Pobavená čtyřka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Protože nejsem nijak znalý v žánru gialla, hodnotím film jako film, a tady mi tedy hodně vadí totální nevyrovnanost rovin vyprávění - hudba ze šantánu, která kolovrátkově zní celým filmem, a to i ve chvíli, kdy bych snad mohl cítit nějaké emocionální záchvěvy (balíček na motorce), ta mne drala snad nejvíce. Poté zmatený střih, skákání z tématu na téma, podivné a nelogické chování postav včetně policistů, a tak netradiční způsob pátrání, že by i Belmondo žasl, jaké kraviny jsou možné. A to vození se po detailech (třeba brýle) mi přišlo spíše úchylné, než nějak smysluplné a rozvíjející. Pro mne zmatený a značně stylově i žánrově nevyrovnaný film, s děsivou kamerou i střihem, nesympatickými postavami, scénářem postaveným na vodě, a zcela nesouznící hudbou. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak nějak se mě to nedotklo, snad ta přehnaná kombinace thrilleru s funesovskou taškařicí při honičkách a přesunech autem, mi pořád narušovala atmosféru, včetně neustálé řešení brýlí. A upřímně mě překvapuje to vysoké hodnocení. Asi to budu muset sjet ještě jednou a případně své hodnocení doplnit či upravit. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Claudio Cassinelli je řízek a jeho řádění má velice blízko k pozdějšmu řádění Belmonda v Policajt nebo rošťák. Komediální a vážná linka jsou dost nevyvážené a že Mel Ferrer hraje tak nevýraznou roli je překvapením, čekal bych ho spíše v té, kterou hraje Massimo Girotti. Postavou brýlatého vraha film sem tam připomene i giallo, bohužel druhá polovina, kde se film snaží o nějaký větší přesah, nefunguje spíše proto, že lapání velké ryby trvá až příliš dlouho a všechno ostatní je už ukončeno. PS. Ve filmech Clinta Eastwooda se v kinech hrají jeho filmy, tady se v kině hraje Your vice is a locked room and only I have the key, taktéž od Martina ;) ()

erl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná pecka! Sergio Martino nakroutil údernou kriminálku nabytou skvělým humorem a akcí. Claudio Cassinelli je skutečně neortodoxní frajer a divák si ho musí prostě okamžitě zamilovat. 70tková záležitost té největší kvality. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak tento film vie zaujať, či niektorými štýlovými vraždami alebo slušným spracovaním naháňačiek. Dobre vie aj čo sú to akčné scény ako napr. tá v lunaparku, bola zaujímavo domyslená. Film hrá hlavne na svižnú akciu a neštandardne vyšetrovanie. Je to poliziotteschi s prvkami gialla. Film je kvalitne rozobraná detektívka, s vynikajúcim hudobným doprovodom, ktorý v každej scéne bol nezabudnuteľný. Len filmu chýbala drsnosť, na ktorú som zvyknutý u poliziotteschi a nepáčilo sa mi ani zábavnosť na štýl grotesky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Morte sospetta di una minorenne“ má něco z brutality gialla, ale především je to výborný kriminální příběh, který má skvělá odhalení a nápady, jež jsou až do poslední minuty. Film mě překvapil, že je v brutalitě umírněnější, ale za to se to snaží vynahradit zajímavým scénářem a velmi dobrým režisérským vedením příběhu, a to až do jeho úplného konce. Na Sergia Martina by se rozhodně nemělo zapomenout. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Trošičku menej giallo, ale zábavná jazda z horúceho Talianska, so sympaťákom komisárom, rýchlym dejom, skvelou Goblin-like hudbou a profi spracovaním s množstvom vychytávok, so štipkou cheesy humoru. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Tak pojďme s hodnocením trochu dolů. Příběhem nikterak výjimečná kriminálka: drogy, prostitutky (živé i ty zavražděné), podezřelý se těší vysokému společenskému postavení. Tady tedy prakticky nic nového. S minimálním počtem postav stojících na straně dobra je také více než jasné, komu scénárista nedopřeje dožít se konce filmu. S humorem to mám také tak napůl, rozhodně nemůžu tvrdit, že by jím byl film nabitý. Pár scén mne opravdu pobavilo, většinou jsem se ale jen tak pousmál. Z toho všeho mi vychází film, který mne pobavil, ale hned po jeho skončení mi bylo jasné, že nejspíše nebudu mít důvod jej vidět znovu a vůbec mi nevadí, že u mne upadne v zapomnění. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Nezostáva mi nič iné, len sa taktiež prikloniť k absolútnemu hodnoteniu. Tento film totiž aj je "absolútny". Obsahuje všetky prvky brilantnej filmárčiny... Štipku skvelého, sarkastického humoru, kvantum zaujímavých akčných scén, atmosférické vraždy, sympatických hrdinov, a výborne vystavaný, košatý scenár. Milovníci gialla zaplesajú nad niekoľkými výborne spracovanými vraždami, podfarbených skvele pasujúcou hudbou, milovníci akcie a štýlu "poliziesco" zase zažijú divoké naháňačky na autách, či prestrelky na strechách alebo na horskej dráhe. Fakt sa neustále niečo deje, film je zaplnený postavami, zaujímavým dejom, svižnou akciou...neuveriteľne to odsýpa. Bránil som sa piatym hviezdičkám ako čert krížu, ale nedalo sa inak. Tie zmeny nálad, keď počas vtipných nahánačiek v uliciach hrá taká pohodová hudba ako s komédiíí s Budom Spencerom, náhle striedaná hororovou hudbou, a následne úchvatnou "giallo" scénou mi vyrazili dych. Navyše tie odlišné scény do seba zapadajú ako zadok bábätka na nočník.. BRAVO maestro Martino!!! ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Martino prostě nemůže zklamat. Tentokrát našrouboval na detektivku spoustu komediálních prvků (třeba honička s policejním autem je jako vystřžená z nějakého filmu s Terencem Hillem a Budem Spencerem). Vše jde však stranou před výkonem Claudia Cassinelliho v roli hlavního hrdiny inspektora Germiho. Některé jeho hlášky stojí za to. Tradičně již musím pochválit Martinovi hudbu a fakt, že je věrný svému stylu (většina žen, které ve filmu zařvou jsou totiž opět zrzky). ()

Reklama

Reklama