Reklama

Reklama

Frøn med masken

  • Západní Německo Der Frosch mit der Maske (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

V Londýne panuje strach a hrôza. Zločinec, ktorý nosí na tvári žabiu masku, terorizuje mesto. Policajný detektív sa infiltruje do jeho gangu, ale je zavčasu odhalený a zabitý. Okrem inšpektora Elka (Siegfried Lowitz) sa o prípad zaujíma aj Richard (Joachim Fuchsberger), synovec šéfa Scotland Yardu. (Flego)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (11)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Moje první Wallaceovka a přiznám, mé dojmy jsou dost rozpačité. Celé to působilo na mě tak naivně, a i když knihu neznám, myslím, že filmová podoba tomu moc nepomohla. Do půlky filmu jsem nevěděl, kdo je kdo, a odhalení záporáka mi už bylo jedno (ani jsem ho nepoznal). Snad další filmy budou kvalitnější. V rámci žánru (slabé) 3. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Žena a děti jsou nejhorší okovy, které muže omezují!“ Moje 3. „wallaceovka“ mě na úvod moc nechytla, chvíli mi trvalo vyrovnat se počtem postav, kterých tu bylo jak na orloji, a tempo vyprávění nepatřilo k těm nejsvižnějším. Postupně jsem si však na změť charakterů zvykl (pak to i vzhledem k závěru docenil) a samotný film také nabral vyšších obrátek. Začalo přibývat napětí, vražd a došlo i na typický humor, spojený hlavně s Arrentem („Řekněte mi, proč mluvíte tak spisovně?“ - „Absolvoval jsem akademii pro komorníky!“). Trochu jsem sice trpěl slabší technickou stránkou (např. scénami s auty), musel se nechtěně smát bitkám a některým dialogům, ale to vše mi pak vynahradila závěrečná pointa (indicie jsem měl sice před nosem opakovaně, ale i tak bez uzardění přiznávám, že mě identita Žabáka překvapila). A možná právě zde se Edwards inspiroval pro budoucí „cvičení“ dvojky Clousseau+Kato. Slabší, ale přece 4*. „Obávám se, že vaše povýšení budeme muset odložit.“ - „Pane, mám rodinu!“ - „Myslím, že za to nemůžete vinit nás.“ ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zběsilá a svým způsobem i pěkně krutá podívaná, tolik mrtvých jako tady se nevyskytuje ani v moderních řezničinách a nebýt menší role Eddi Arenta nedočkáme se vlastně ani humorného odlehčení. Žabí banda v čele s démonickým a zakukleným šéfem podřezává, střílí, zapichuje, tráví i jinak nemilosrdně likviduje všechny, kteří jí zkříží cestu za rozšířením svého nakradeného bohatství a zdá se nemožné dostat se jí na kobylku. Opět jsem se nechal vtáhnout do okouzlujícího světa oddychových, ale šťavnatých wallaceovek a opět jsem byl spokojený. Jen nevýznamná výtka, vrah se tentokrát dal vytušit poměrně brzy. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zločinecká organizace terorizuje celý Londýn. Svými vražednými útoky se stará každodenně o palcové titulky. Vůdcem bandy je "Žába s maskou", který rozsévá hrůzu a děs, kudy chodí. Scotland Yard se sice snaží o vetření do bandy, většinou to však pro agenty končí se smrtelnými následky... První z geniální řady wallaceovek šedesátých let - nejoblíbenější a bezesporu nejlepší německé kriminální série všech dob. Točeno na originálních místech Londýna a v kodaňských studiích. Chybí pouze šílenec formátu Klause Kinskiho, poněvadž se však jedná o nastartování téhle skvělé série, čtyři hvězdičky dám. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Chce to docela dost trpělivosti, protože poměrně dlouho to vypadá jako průměrná kriminálka s panem Žábou, co vůbec nevypadá jako žába, s mojí slabší znalostí německých herců jsem měl i problém s orientací v postavách. Druhá půlka se ale slušně rozjede, má to akci, spád, dobře hláškujícího Eddiho Arrenta a neznalec konečně rozpoznává kdo je kdo. V závěru několik dobrých zvratů, asi tři happy endy, ale taky zařve někdo, koho je vám docela líto. Z původně zamýšlených 2* se mi to nakonec vytáhlo na lehčí čtyři. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Na billboarde v Picadilly Circus môžeme vidieť upútavku na americký film The Thief z roku 1952. (Real Tom Hardy)
  • Film bol natočený podľa románu Edgara Wallaceho a bol prvým v poradí slávnej nemeckej série šesťdesiatych rokov. (Flego)
  • Film se stal prvním příběhem z "Wallaceovek", celkem 32 filmů natočených do roku 1972. (Terva)

Reklama

Reklama