Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z newyorské federální banky byly právě ukradeny zlaté cihly v hodnotě tří miliard dolarů. Zločinecký gang Joe Costella však přišel zkrátka, když jim krátce po loupeži zlato zmizelo v rukou nastrčeného agenta FBI Johnnyho Peterse. Peters stihl ukrýt lup na neznámém místě ještě dříve, než jeho život skončil pod kulkami rozzuřených gangsterů. Po zlatu však nepátrá jen Costello, ale také konkurenční gangy, a do hry se dostává i americká policie v zastoupení neohroženého agenta Jerryho Cottona. (dopitak)

(více)

Recenze (20)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Posledny Dzery Kotn a vskutku sa rozlucil perfektne - jeden z najlepsich filmov, pricom problematika, ktoru riesi nie je nijak nizka ani malomyselna - z banky v New Yorku bolo ukradnutych 3 miliardy USD. Harald Reinl sa ukazal ako neskutocny talent, nielenze mu sli mayvoks Brice -om, ale i spionazny filmy, ktore svojho casu konkurovali Bondovi. V roku 1969 uz tam nebol Konery, ale Lazenby, ktory potom angazman ukoncil. Filmarsky je to genialne, dokonale dielo. nechybaju prestrelky, nahanacky, ravcky - srdce kazdeho akcneho fandu musi zaplesat : 95 % ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Po "Výstřelech" série filmů s Jerry Cottonem skončila, protože její tvůrce Harald Reinl na několik let přešel k žánru komedií a romantických filmů. Je to škola, protože všechny Cottonovky měly dobou úroveň (narozdíl od Wallaceovek, jichž bylo natočeno mnohem více, ale jejich úroveň značně kolísala). Skončila bohužel i kariéra George Nadera (v sedmačtyřiceti!), který potom už natočil jen dva filmy... ()

Reklama

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som mal v pláne zhliadnúť film s rovnomerným názvom od Woodyho Allena, ale nakoniec nastala chyba a sledoval som toto. A vlastne, neľutujem. V prvej polovici to viac pripomínalo paródiu plnú skvelých hlášok, v druhej časti ustúpila komédia a nastúpila poriadna akcia. Zaujímavé čo sa v tom "starom" Nemecku za "amerikanistický" film mohol utvoriť. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Závěrečným filmem o Jerry Cottonovi jsme přidali na barvách i na počtu cottongirls. Jedna sotva na hranici zákonné možnosti provozovat sex, druhá špatná zpěvačka na playback. (Na dabingforum.cz píšou, že Cindy dabuje Šulcová, ale já bych přísahal, že je to Balzerová. Ostatně, tyhle dvě se mi pletly už od akce Ydykseb, takže je to vlastně v pořádku.) Vypíchnul bych dva momenty. Prvním je únos dítěte z mrakodrapu. Barák jako kráva a za bílýho dne narvanej nájemníkama, všichni vyjukaný jak štěně vyhozený z auta a všichni do jednoho pobíhali po chodbách v županu. Za bílýho dne. O druhej zajímavej moment se postaral Harald Reinl, když v závěrečné scéně docela zábavně vykradl svůj vlastní Poklad na Silbersee. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Jerry v barvě. Opálený, skvěle nalíčený a s tou svojí ultra úzkou kravatou je šarmantní jako vždy. V tomto díle se to dost hemží polonahými ženami, které se z různých důvodů svlékají, ovšem nejinteresantnější je Cotton girl, která se sice svlékne jen jednou (podruhé je svléknuta), ale zato (oblečená) zpívá na playback See you later, aligator a ne a ne se trefit nejen do playbacku, ale natož svým tancem do rytmu. Jinak o bitky tu není nouze, Jerry lítá po lešení jak čamrda, honí padoucha, napomádovaná vlna se mu u toho ani nehne. Luxus. Nechybí parádní jízda karatistů autem na filmovém pozadí. Spokojenost. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama