Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý z celkem osmidílné řady německých filmů o slavném agentu FBI Jerry Cottonovi. Jerry řeší případ bandy vyděračů bezohledně vybírajících výpalné. Současně musí chránit jediného očitého svědka vraždy - dvanáctiletého Billyho. (MI-380)

Recenze (17)

Flego 

všechny recenze uživatele

2/8. Západonemecká kinematografia sa v 60-tych rokoch minulého storočia mohla pochváliť viacerými filmovými sériami, či to už boli mayovky, wallaceovky, alebo akčné kriminálky o agentovi Jerrym Cottonovi. Niektoré bežali pred rokmi v telke a boli vcelku vydarené, tento film sa však k nim neradí. Je zbytočne naťahovaný, dokázal by sa zmestiť do minutáže sitcomu, nepridáva mu ani otravný "inštruktážny" komentár. Jediné čo trochu funguje sú akčné scény, bohužial je to málo. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podle IMDB druhý z osmi filmů o Jerry Cottonovi. V kontextu celé cottonovské série je tohle zcela průměrný snímek, nijak nevybočující z řady, žádný převrat v detektivkách se tímto rozhodně nekoná, ale ani se nikdo nemusí cítit dotčený. U nás tuším v televizi nikdy nešel, ani anglické titulky k němu neexistují. EDIT po poznámce kolegy trollfjord, cituji : V televizi bezel nejprve na tv nova a pak na tv prima pod nazvem stodolarovy gang a je opatren ceskym dabingem. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhý snímek o agentovi FBI Jerry Cottonovi je natočený ve stejném roce jako první a je o poznání lepší. Styl 60. let je na snímku znát ve všech směrech a tím se stal svým způsobem okouzlujícím. Technické postupy jsou na svou dobu přirozené i když dnes už okaté. Scény za použití zadní projekce byly v rámci zjednodušení běžné. Zato nádherně nasnímané scenérie na New York a ulice v něm se staly historickým svědectvím doby. Příběh je jednoduchý, místy až naivní, ale takové byly i sešitové romány. Ani dnes v době velmi akčních a efektových snímků toto nijak neuškodí. Naopak. Pro odpočinkový filmový zážitek velice vhodné. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na celém filmu je snaha tvůrců vyvolat dojem, že se to natáčelo v New Yorku. Bohužel automobilové honičky ve městě se pak musí dělat koláží zadních projekcí a anonymních záběrů. A pak rychle děj přesunout do nějaké opuštěné továrny nebo lomu. Koukat se na to jinak dá, je to krátké, svižné, jen ten akční závěr se hrubě nepovedl. Na tři hvězdy tuhle sérii vytáhl až Harald Reinl, který tu akci zvládal bez problémů. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Další dobrodružství Jerryho ve stylu 50ti odstínů šedi (čti: furt je to černobílý). Tentokrát se Cotton snaží zneškodnit Stodolarový gang a taky ochránit jednoho malého neposedu (čti: fakana neposlušnýho). V tomhle díle je hafo nelogických věcí, ale opět tu nechybí krásný jízdy autama před filmovým plátnem, lotři a pozor - místo roštěnek v mini - jsou tu mořské víly v akváriu ( + jeden žabí muž s kýblem na hlavě jako bonus). Upřímně řečeno třema hvězdičkama tomu trochu zalichotím, ale co. :-) ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama