Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (420)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak podle mě je to průměrnej filmek a ne takovej děs, jak jsem podle hodnocení očekával. Příběh je jednoduchej a předvídatelnej Prostředí a efekty připomínají seriál Spartacus, jen s tím rozdílem, že zde není žádná erotika a souboje jsou bez krvavých cákanců. Když už tvůrci pojali Hercula tak, že zde nejsou žádné mýtycké potvory, mohli udělat i jinak spoustu věcí, které jsou zde spíš úsměvné. Obsazení je v poho (Od Adkinse jsem ani nečekal žádné jeho kousky, protože by se to sem nehodilo). Celkově je to taková oddechová jednohubka, kterou stačí vidět asi jednou, ale kdo ví, časem si to třeba zopáknu. Za mě 50% :) ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek říkám, že tohle je opravdu mizerná podívaná. Jestliže u druhé 300ky kritizuji hlavního hrdinu za nevýraznost, zde je hlavní hrdina středobodem. Jestliže se Lutze zastávám v Postradatelných, tady jde o opak. Lutz totiž je opravdu středobodem, toho jak se hrát opravdu nemá. Naprosto prkenné vystupování a neherectví vás bije do očí u celého obsazení. Snad až na výjimku v podobě Adkinse, ale upřímně on toho moc předvádět nemusí. Ale že i hlavní tahoun filmu je herecky o level níž než ta pěkná zlatovlasá kočka, která je zde na ozdobu, to je na pováženou. Další průser filmu, tady alespoň u mě je naprostá absence emocí. Když se v aréně rval Spartacus, tak i při opakováni seriálu prožívám každou ránu, kterou inkasuje. Zde? Nic, nula a prázdno. Film nepatří do vod odpadů, ale jestli vám někdo řekne, že zase tak zlé to není. Nevěřte mu. 45 procent. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ľudoop z Twilightu, ten slabší Spartakus a kočka z Vikingov kontra Scott Adkins s prilepenou bradou v tak trochu guilty károvine s hroznými trikmi, bulharským komparzom, rýchlym tempom a relatívne zábavnými akčnými scénami. Ku koncu, keď sa hlavný geroj pokúša o vodcovskú polohu a prednáša hecováky pred bitkou, sa všetko definitívne zvrhne na nechcenú, ale o to väčšiu srandu. Renny ušiel od druhej Pasce dlhú cestu, a nie práve hore kopcom. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Chvála všetkým svätým, že to už mám za sebou. Tak hrozné spracovanie Herculovej legendy som ešte nevidel. Proti tomuto žvancu je Sorbíkov Hercules prvotriedna kvalita nominovaná na oscara. Ťažko sa baviť o tom, čo je zlé, pretože tu je zlé úplne všetko. Od castingu, réžie, efektov, kamery, hudby..... Jednoducho vo filme nefunguje skoro nič. Čerešničkou na torte je samotná postava Hercula, absolútne nevyhovujúci herec, ktorý je výsmechom všetkým jeho predchodcom. Vedel by som si ho predstaviť tancovať v Modrej ustrici alebo vo formácii Luneticu, ale hrať takúto rolu to vonkoncom nie. Tiež sa mi zdá čudné, že vo filme sa nepreleje snáď ani kvapka krvi, čo je teda povedzme si na rovinu dosť čudné, vzhľadom na charakter a povahu súbojov. Samotné súboje pôsobili odpudzujúco, spomaľovací efekt bol samoúčelný a len otravoval, niečo celkom iné ako pri 300 (2006). Trápna snaha o vykradnutie tohto filmu rozhodne nevyšla. Miestami to skôr pripomínalo Matrix, len tu to pôsobilo komicky. Príbeh bol nudný, hrozne plochý a povrchný s infantilnými dialógmi. Scenárista musel byť riadne mimo, keď z neho vyšla len takáto vtákovina s textami pre 6-ročné deti. Ani vlastne neviem, za čo tá hviezda, možno mi je ľúto dať môjmu obľúbenému žánru odpad. To jediné ma napadá. 25/100 ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Twilightovská hvězda s sebou přináší twilightovské kvality. Kellan Lutz neviděl herectví ani zdálky a měl by se spíš dát na dráhu kaskadéra, aby nás již déle nerušil svým neherectvím. Hloupé dialogy jsou zde pronášeny s takovým zápalem, jako kdyby osazenstvo skutečně hrálo v antické tragédii (přičemž výraz tragédie je vhodný leda tak v pejorativním významu k zhodnocení filmu), ale chybí jim k tomu talent i pořádný text. Do toho si přidejte ještě přetaženou bromance, v níž je Liam "Spartacus" McIntyre zachraňován každých deset minut filmu. Hercules se může vyspat, s kolika princeznami chce, stejně nikomu neujde, kdo je v tomhle filmu jeho skutečná pravá láska. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Režisér nariadil všetkým hercom oholiť si nohy. (misterz)
  • Ve scéně u vody, kdy se Alkeidés znovu setkává s Hébé (Gaia Weiss), se ji mění střídavě účes. (jjituska)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama