Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (779)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi myšlenka demytizování Herkula, příběh vycházející z komiksové předlohy je fajn. Předvídatelný a jednoduchý, ale fajn. Tempo je v pohodě (zpomalí jen po úvodní akci), triky slušné a Dwayne se snaží. Hlášky odsýpají (kraluje věštěc Iana McShanea) a všechno je prostě ok. Bohužel je to "ok" ten problém. Ratner není schopný vykřesat cokoliv zajímavého nebo neviděného. Děj si plyne a končí v plamenech a stylu Krále Škorpiona, to se The Rock za ty roky nic nenaučil? ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy z milosti. Tady jsem si po něčem stýskal, no toho se mi bohužel nedostalo, ale přeci jen je tento Herkules minimálně o The Rocka lepší. Kdybych nehodnotil toho dřívějšího letošního za dvě, pak je dal bez problémů tady. Akce zde docela ujde, ale příběhově je to jen sprosté zneužití jedné z nejstarších drsňáckých značek, za což se docela stydím, že vůbec ten průměr dávám. O ničem. 50% ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Nakonec si mě to celkem získalo. Oddychovka, která je víc conanovská než římsko-řecká, v níž Ratner znovu selhává v dialozích i emoscénách, akce, bitvy i hláškování jsou ale nad standardem. Co by za takovouhle popcornovou pohodu dal třeba Hněv Titánů. Každopádně The Rock ať už s vlasy a vousy radši neexperimentuje. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ryan J. Condal, Evan Spiliotopoulos / Predloha: Steve Moore - Hercules: The Thracian Wars | Hudba: Fernando Velázquez | Distribúcia: Paramount, MGM | Štúdio: Flynn Picture Company, Radical Studios | Rozpočet: 100 miliónov $ | Tržby: 243,4 milióna $ | Ocenenia: - || Výhodou druhého celovečerného Herkula v tomto roku je, že sa oproti Hercules: The Legend Begins neberie vážne, a tak má skôr humorný potenciál, než epický. Každopádne, aj napriek tomu, že má film viacero vtipných scén a odkazov, na komédiu to predsalen nestačí, a na plnohodnotný historický akčňák už vôbec nie. Takže svojim spôsobom úplne rovnako zbytočný film, ako ten prvý. Tie herkuloviny nie sú zlé, ale keby boli nevznikly, nič by sa bolo nestalo :) 50% | FullHD, THX, EN DTS | ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jj, nějaké hlášky tam byly, jj, nějaká sehranost asi taky, ale to je fakt málo, když na tebe demence příběhové linie vyskakuje každých pět minut, ty bitevní scény 10 mužů proti dvaceti (hyperbola, ale ne až tak velká) jsou hrozně směšné a herecké výkony (Fiennes se mi sem opravdu nehodil) jsou přinejlepším průměrné. A Dwayne Johnson je určitě bijec a má pár nejlepších momentů filmu, ale když začne v ději drama a on má předvést jako žal nebo zuřivost nebo vrcholné emoční vypětí, tak to jsem se už málem povalil i ze židle, která má zvlášť pružnou opěrku. To už byl lepší i v těch otřesných komediích. Tohle fakt ne. A viděl jsem tu eRkovou verzi, přidá to trochu šťávy do bitevních scén, ale žádné slavné vylepšení to není (na rozdíl od Wolverine) ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Dvanáct úkolů pro Herkula (Dwayne Johnson) zahrnovalo zabít Nemejského lva, zabít Hydru, chytit Kyrenejskou laň se zlatými parohy, chytit Erymantského kance, vyčistit Augiášovy chlévy, zahnat Stymfalské ptáky, přivést Krétského divokého býka, přihnat Diomédovy lidožravé koně, přinést pás královny Amazonek, přihnat dobytek obra Géryona, přinést tři zlatá jablka ze zahrad Hesperidek, přivést psa Kerbera - strážce podsvětí. Úkoly mu zabralya 12 let. (KillHurt)
  • Natáčení probíhalo v Maďarsku a Chorvatsku. (Terva)
  • Jediným hercom, rozprávajúcim vo filme americkou angličtinou, je Dwayne Johnson. Všetci ostatní buď rozprávajú britskou angličtinou alebo je ich rodným jazykom iný jazyk. (beso74)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama