Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (779)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Fucking Centaurs!" Nečakane zábavná "conanovka". Samozrejme, dejovo je to primitívne a dokonale predvídateľné, ale aj preto to má svižné tempo až do poslednej minúty. Rock je cool, jeho družina dupľom (všetci hláškujú ako o život, hlavne Ian McShane) a bitky sú výživné a šťavnaté na samotnej hranici PG-13. Navyše ma bavilo to uzemnenie mýtu. O triedu lepšie ako noví Titani a skoro som dal o hviezdičku viac. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnsona v podobných filmech prostě můžu. Je to směšné, dělá si to prdel samo ze sebe a v jedné scénce si to udělalo srandu i z konkurenčního Zrození legendy. Casting se povedl díky málo okoukaným hercům. Potěší že se nejedná o jakýsi během 90 minut budovaný pomník Herculových činů. Místo toho se děj příběhu smrsknul na plochu několika dní, kdy sledujeme kterak Hercules pomohl ke svobodě jednomu utlačovanému národu. Takovýhle film čas od času? Proč ne! 65% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Hercules zaměřil na plnění 12 úkolů myslím, že by šel film i do červených, ale přesto jsem velmi mile překvapen, jak zábavné to je. Rozhodně zaujme parádní Dwayne Johnson, velmi atraktivní vizuál a CGI, takhle špičkové efekty jsem už dlouho neviděl, dále mě překvapila skvělá kreativní akce, která je dlouhá, nápaditá, výtečně natočená a občas slušně brutální, takže zde si fanoušci jednoznačně smlsnou a hlavně mě potěšilo, že se film vysmívá legendám a pověrám a že je vždy reálné vysvětlení/odůvodnění. Perfektní zábava! 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tragédi, ktorí si pozrú film len z toho dôvodu aby mu naparili odpadové hodnotenia, tak nech si pozerajú priame prenosy zo svätých omší v nedeľu na STV2. Kto z vás predsa čakal heroický film, ktorý by dosahoval kvality ako Scottov Gladiator, či Gibsonov Braveheart?! Určite nie tí, ktorí poznajú rutinéra Ratnera. Ja som vopred rátal s tuctovým popcorňákom, plným mystických príšer, jednoduchým scenárom typu krivda-odplata, burácajúcou akciou podporenou nemalou dávkou CGI a priemernými hercami. Na to som sa pripravil, naladil a film tomto ohľade nesklamal. Dokonca scenár kde-tu prekvapil, skvelo sa vydaril casting do vedľajších úloh, akcia bola miestami prekvapujúco obstojná, samozrejme sem-tam to smrdelo prúserom, ale Ratner to nakoniec zvládol a upevnil si pozíciu režiséra, ktorý je takzvanou "stávkou na istotu". 65%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Antická demýtizace, proč ne. Pod nudným příběhem s kupou prapodivných scenáristických rozhodnutí se schovává nadějný námět. Nejvíc fajn mi ve finále přišel fakt, že bitevní scény nesmrdí cégéíčkem a jsou za všech okolností přehledné (díky čemuž ovšem brzy vyjde najevo, že choreograf příliš nadání neměl). Uvidíš, zapomeneš. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Amfiaraos (Ian McShane) při tréninku vojáků prohlásí, že se můžou dostat po smrti do Elysejských polí, kde se připojí k hrdinům Achillovi, Odysseovi a Théseovi. Tato kombinace, ale nemůže přijít v úvahu, protože podle antických bájí umřeli všichni tři až po Heraklovi (Herkulovi). Achilles se navíc do Elysejských polí nedostal, jeho stín bloudí po širých pláních s květy Asfodelu. (Wishkah)
  • Postavy z Herkulovy (Dwayne Johnson) družiny jsou sesbírány z různých bájí a až na dva z nich se žádná postava s Herkulem (Heraklem) nesetkala. Amfiaraos (Ian McShane) a Tydeus (Aksel Hennie) jsou postavy bojovníků z báje "Sedm proti Thébám". Atalanta (Ingrid Bolsø Berdal) je proslulá lovkyně a zúčastnila se jako jediná žena lovu na Kalydónského kance. Autolykos (Rufus Sewell) je největší zloděj z antických bájí, který jeden svůj zločin svedl na Herkula (Herakla), aby unikl trestu a Iolaos (Reece Ritchie) je Herkulův synovec, který mu pomáhal zabít Hydru a po jeho smrti chránil jeho potomky. (Wishkah)
  • Dvanáct úkolů pro Herkula (Dwayne Johnson) zahrnovalo zabít Nemejského lva, zabít Hydru, chytit Kyrenejskou laň se zlatými parohy, chytit Erymantského kance, vyčistit Augiášovy chlévy, zahnat Stymfalské ptáky, přivést Krétského divokého býka, přihnat Diomédovy lidožravé koně, přinést pás královny Amazonek, přihnat dobytek obra Géryona, přinést tři zlatá jablka ze zahrad Hesperidek, přivést psa Kerbera - strážce podsvětí. Úkoly mu zabralya 12 let. (KillHurt)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama