Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Supermana by si podal k snídani, Iron Mana k obědu a večer by naučil Hulka se nerozčilovat. Thorovo kladivo je pro něj jen dětské kladívko. Antický hrdina Herkules strčí všechny své následovníky do kapsy. Přišel na svět jako polobůh – syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy -, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Už od kolébky je zaslíben velkým činům: podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o své skutečné identitě a o svém velkém poslání nic netuší. Jediné, po čem touží, je láska krétské princezny Hébé (Gaia Weiss), která byla ovšem z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Když ale přijde čas, aby naplnil svůj osud, čeká ho vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělají jednu z největších legend lidské historie. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (420)

Helo 

všechny recenze uživatele

Film ještě blbější, než jeho stupidní popisek/obsah. By mě zajímalo, jestli si Harlin ten scénář vůbec aspoň přečte, než to začne točit, protože tohle je druhej film, kterej jsem od něj viděl a opět nedává smysl. A jak má člověk fandit hlavnímu Herkulovi, když je to takovej vochcalsloup s kozama většíma, než má Eva Green a pohledem, jako kdyby měl v zadku strčenej metrovej oštěp a ještě ke všemu mu to bylo příjemný? A jak má člověk nefandit hlavnímu padouchovi Adkinsovi, když je to prakticky jediná postava, která má nějakej zajímavej a zábavnej charakter? Hudba o ničem, střih o ničem, bitky o ničem (až na úvodní scénu, která vypadala nadějně, a pak ještě cca dva záběry při bitce s Honibrkem - nebo jak se jmenoval - v aréně), scénář o ničem (návaznost jednotlivých scén vypadá, jak kdyby polovinu scén vystříhali - díky bohům), a nějakej mytologicky-historickej přínos? Ten tam není už vůbec. Jedna hvězda za Adkinse a druhá hvězda za Liama "Druhého-Spartaca" McIntyrea. PS: Vy kdož jste dali Pompejím míň jak tři hvězdy, se povinně koukněte na tohle, protože Pompeje jsou oproti týhle patlanině mistrovský dílo, který alespoň funguje a dává smysl. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Exemplární ukázka nekonzistence. Jednou je to jako knihovnička paní Rosamundy, o pět minut později jako přímočará akční bejko-spartako-vina a potom by to strašně chtělo být jako God of War. Jen tomu strašně chybí prachy, mozek a alespoň nějaký talent před kamerou. Harlin si to totiž minimálně v akční poloze stále celkem dává a dovedu pochopit, proč verboval hlavně kluky z arénovek. Jenže nějak zapomněl lepidlo, a tak má na kontě zase jenom rozbředlou, nesoudržnou hovadinu, která dovede bavit (orgáč s větrem rulez!!!), ale má daleko k něčemu, co by se mělo doporučovat jinak než jako důkaz kreativního selhání na příliš mnoha frontách. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Dá se to přežít. Harlinův HERKULES je sice tupý (a místy opravdu hodně), zkratkovitý a snad polovinu stopáže zpomalený, ale díky pravidelnému přísunu akce jakž takž sledovatelný (ačkoliv souboj s největším potenciálem je odbytý snad v každém směru). Spíš než antickou báji připomíná GLADIÁTORA s prvky fantasy a vizuálem (mého oblíbeného) seriálového SPARTAKA - a propos, jeho představitel (Liam McIntyre) zde dokonce hraje jednu z hlavních rolí! A je ze všech nejlepší a nejsympatičtější. Těsně za ním je Scott Adkins. A pokud je v nějakém filmu Adkins druhým nejlepším hercem, asi musí být jasné, že daný snímek z hlediska hereckých výkonů patrně nebude žádná hitparáda. A nejhorší "herectví" bohužel předvadí ten titulní necharismatický svalnatý tupoun (když začne pateticky promlouvat ke svému otci, je to peklo). Nepotěší ani fakt, že film je přístupný, takže se pochopitelně nekoná žádná nahota ani krvavé či brutální záběry (ty by přitom občas vyloženě sedly). Naštěstí jsem nic nečekal, tudíž ani nemám být z čeho zklamaný. Nicméně onen 70-ti milionový rozpočet mohl být využit mnohem lépe (mohli ho dát třeba mně :D). 50 % ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tento Hercules určite nemá na VIKINGOV či SPARTAKA... Lenže som od neho nič nečakal a v pohode som ho dopozeral. Na rozdiel od Rockovho HERCULA či POMPEJÍ si tvorcovia zrejme uvedomili, čo točia a celkom ma pobavili. Možno v kine by ma to sklamalo viac (keďže scenár sa určite pôvodne nevolal The Legend of Hercules :-) a ide čisto o priživenie sa), ale doma na gauči mi to stačilo... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $18,848,538Tržby Celosvetovo $61,279,452 ▐ ako taká akčná béčkovina to újde, súboje sa dajú, príbeh rutina a triky kolísavé, len v poslednej dobe akosi tieto fantasy a historické spektákle strácajú iskru a náboj, sú bez duše /40%/ ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Scott Adkins, představitel krále Amfitryóna, je ve skutečnosti pouze o 9 let starší než Kellan Lutz, který hraje jeho syna Herkula. (Geriel)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v hlavnom meste Bulharska v Sofii. (Laslo)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Reklama

Reklama