Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (779)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Cvičenec Skalka je prostě sexy Samojec, nedá se svítit. Srovnávat jeho sošnou postavičku s o trošku starším ikonem bicepsoidního hraní, panem Černonegrem, se jaksi nabízí. Je faktem, že Árný vstoupil na plátno, znamenající svět, poněkud hůře připraven, než Johnson. Jeho veškerá herecká průprava spočívala v tom, že se od mlada snažil zamaskovat meteorismus (pro nežravce espumisanu - prdíky), když se mu při skupinovém činkování s ostatníma klukama náhodou střetla na luštěniny bohatá strava s příliš těžkým závažím. V těch krásných dobách tréninků na Mistra Holimpyje. Dwejn je jiná klasa. Při pobíhání v ringu, tam za velkou louží, si coby wrestlerská legenda osvojil celou paletu propracovaných výrazů. Vztek, strach, úlek, něco jako radost (asi), vztek, xycht bezvědomého, vztek a velice veliký vztek. To se mu to teď hraje. Inu - má našlápnuto stát se důstojným pokračovatelem toho z historického hlediska nejlépe vnímaného rakouského politika. Prokázal to i v momentálně komentovaném dílku. Film prostě stojí na něm. Lze to vidět, neurazí vás, mozkové závity se vám nepřehřejí, kozy tam nejsou, nebo jsem byl zrovna čůrat. Myslím, že jsem se vyjádřil výstižněji, než jste čekali. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak, žádný veledílo to není, ale to se taknějak dá čekat už podle jména hlavního představitele. Jeho herecký výkon spočívá v tom, že že si namaže paže nějakým olejem a stoupne si před kameru a protože je je velkej jako kráva, tak jeho paže zabere celý záběr kamery a my máme tak jedinečnou možnost, pozorovat namazaný sval pana Dwayneho, ten jen občas vystřídá pohled na hlavu pana Dwayneho, která je taky velká kráva. Naštěstí tyto záběry jsou jen v neakčních pasažích a nebo jak vyplně akčních scén, takže člověk si tad naplní krásně definici slova "jdu a všechno to zrubu". Pokud jde o mě tak spíš než sval a hlava pana Dwayneho mě zaujala Rebecca a to jak jako celek, tak v jednotlivostech, například hezký nohy, hezkej zadek, hezký nohy, hezkej zadek, zkrátka mě velmi oslovila po inteletkuální stránce. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tragédi, ktorí si pozrú film len z toho dôvodu aby mu naparili odpadové hodnotenia, tak nech si pozerajú priame prenosy zo svätých omší v nedeľu na STV2. Kto z vás predsa čakal heroický film, ktorý by dosahoval kvality ako Scottov Gladiator, či Gibsonov Braveheart?! Určite nie tí, ktorí poznajú rutinéra Ratnera. Ja som vopred rátal s tuctovým popcorňákom, plným mystických príšer, jednoduchým scenárom typu krivda-odplata, burácajúcou akciou podporenou nemalou dávkou CGI a priemernými hercami. Na to som sa pripravil, naladil a film tomto ohľade nesklamal. Dokonca scenár kde-tu prekvapil, skvelo sa vydaril casting do vedľajších úloh, akcia bola miestami prekvapujúco obstojná, samozrejme sem-tam to smrdelo prúserom, ale Ratner to nakoniec zvládol a upevnil si pozíciu režiséra, ktorý je takzvanou "stávkou na istotu". 65%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jedině extended/unrated cut, jinak to nemá ani smysl. Protože jestli tu má něco hlavu a patu, pak je to několik velmi vydařených akčních/bitevních sekvencí, které vás leckdy strhnou svojí přímočarostí a relativně solidní dávkou rajského protlaku. Zbytek už je jen více, či méně efektní změť klišé. Spíše než k pompézní antické legendě to má blíže ke špinavému a ponurému Conanovi, přičemž i hlavní hrdina se sám tak stylizuje - resp. je stylizován. Je to brak, ale hlavní parta je sympatická a hláškování kupodivu funguje docela dobře a solidně tak odlehčuje nikterak objevný scénář. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Yeaaah. Tady to máte, Herkules: Mythbusters! Zasraný kentauři, místo kerbera tři hladoví vlci, hlavy hydry obyčejní zabijáci, jenom tomu Herkulovi zůstala jeho bájná síla. (konec ironických výkřiků zde) A díky nečekaně povedenému castu (fakt někdo čekal, že to Rock uhraje, aníž by v něm všichni viděla Rocka?) měl i dost charisma na to, aby zvládl ne jednu, ale hned tři nebo čtyři předválečné promluvy. Co dál, Ratner rozhodně překvapil bitvami, kde Hobbit zklamal na plné čáře, tam Herkules připomíná Pána prstenů víc, než cokoliv jiného z poslední doby a to nekecám. Snad jen to green screen finále mohlo být o něco méně digitální, chápu, že tu pompézní prostřední bitvu překonat asi nešlo ale zkusit to mohli, no ne? Velký bonus pak ještě přihrály hlášky, které z toho dělaly krásně odlehčenou jízdu, příklad: "Excuse me. That was my moment, my fate. You're welcome." zkrátka spokojenost. PS. Nicole Kidman nějak omládla, I like it. ;) 7/10 ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • V rámci prípravy na rolu Herkula sa Dwayne Johnson podrobil 8 mesiacov trvajúcemu vyčerpávajúcemu tréningu. (Laslo)
  • Podľa gréckej mytológie je Autolycus Odyseov starý otec. (beso74)
  • Na začiatku filmu je zmienka o tom, že udalosti sa odohrávajú v roku 358 pred n.l.. Architektúra a historické artefakty sú však typické pre obdobie o približne 1000 rokov staršie. Navyše, Eurystheus je oslovovaný ako kráľ Atén. Minimálne 400 rokov pred tým sa však v Aténach ujala moci demokracia. (beso74)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama