Reklama

Reklama

Králové a královny New Yorku

(TV film)
  • Francie Kings and Queens of New York
Francie / USA, 2011, 91 min

Režie:

Rémy Burkel

Obsahy(1)

Říká se, že New York má neopakovatelnou atmosféru, kterou člověk pozná hned ve chvíli, kdy do něj poprvé vkročí. Své o tom ví třeba anglický tenor Alfie Boe, který kouzlu tohoto města propadl natolik, že první noc svého pobytu v něm nestrávil v hotelu, ale v ulicích. New York přitahuje lidi z celého světa. Cítí se v něm dobře lidé všech ras i národností. Symbolem kosmopolitnosti města by mohl být například dirigent Newyorské filharmonie Alan Gilbert – první rodilý Newyorčan, který toto těleso řídí. Gilbert je napůl Japonec a se svou švédskou ženou má tři děti. V dokumentu se ovšem setkáme nejen s filharmoniky, ale také s architektem, hercem, modelkou, podnikateli i sběrateli umění či choreografem a tanečníky. Ti všichni tvoří tvář města, které ani po děsivých událostech 11. září 2001 nepřestalo své obyvatele i návštěvníky nabíjet energií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Dal jsem se nalákat, protože New York dávno platonicky miluju, ovšem New York Woodyho Allena, Suzanne Vegy, Laurie Andersonové, Velvetů, Simona s Garfunkelem, ne New York pošitý flitry a duchaprázdný. ()

Reklama

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Zde se ve všech komentářích píše o tomto dokumentu jako snobském. A je to pravda - nejlépe LeoH. Nicméně tomu městu se nedá odolat.... ()

hallelluja 

všechny recenze uživatele

Snob strieda snoba, ups, newyorského intelektuála, fotografa, či modelku... a postupne sa vyznávajú z lásky k mestu, ktoré nikdy nespí. Mihnú sa aj osoby majúce čo povedať, takže ak máte radi New York, môžete si tento Sex v meste bez kabeliek, lodičiek a kecov o Božskom, celkom pekne užiť. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama