Reklama

Reklama

Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby se obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví. Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (266)

pepo 

všechny recenze uživatele

Iba krôčik od prúseru alebo akoby dopadol napr. Gone baby gone keby ho režíroval napr. Jarmush. Téma, herci aj druhý plán filmu sú super. Ale je to tak ale tak strašne nezáživne napísané a hlavne zrežírované, že jediná emóciu ktorú ten film vydojí je ľútosť nad úplne zničeným potenciálom na fantastický film. Stále sa neviem rozhodnúť či je to veľmi zlý film alebo alebo veľmi dobrý art. 4/10 ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezajímavá a unylá adaptace doplácí především na osobu režiséra a scenáristy, který se držel až moc při zemi. Je sice fajn, že Paquet-Brenner zachoval podobnou narativní strukturu jako Flynn, tedy střídání současnosti s flashbacky, jenže na rozdíl od knihy to příliš nefunguje, protože tu absentuje jakékoli napětí. Zatímco v knize čtenář do poslední chvíle netušil, jak se vše vlastně odehrálo a kdo je vrah, ve filmu je od prvního momentu jasné, kdo pachatelem není. Postavy bohužel nemají žádný velký vývoj a vše se odehrává ve vytyčených žánrových mantinelech, takže tvůrce zkrátka nemá čím překvapit, natožpak šokovat. Vytýkat mu, že by byly nesympatické, je nefér, protože stejné je to i v knize. Také tu zásadně chybí onen jízlivý a ironický humor, kterého je kniha plná a v potřebných chvílích těžký příběh odlehčí. Paquet-Brenner se zkrátka bere moc vážně a rád by asi natočil kvalitní a temnou kriminálku, daří se mu to ale jen částečně. Na ryze průměrné úrovni tak film drží zejména herci, kteří sice nemají moc co hrát, ale je vidět, že do rolí dávají maximum. Theron se do úlohy zlomené a nevyrovnané ženy hodí a je příjemně civilní, Grace Moretz je naopak jako vypočítavá "mrška" výborná a taktéž zbytek obsazení je velmi dobrý. Je opravdu škoda, že to celé je tak strašně nezáživné, nudné a bez nápadu, protože výsledek pak působí víc než co jiného jako solidní televizní film. To je na adaptaci tak výborné knihy se zajímavým tématem dost málo. 50% ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Příběh je dobrý, zajímavý. Líbilo se mi to prolínání časových linií, když jsme se dozvídali nové a nové skutečnosti a skládali se střípky do výsledného zjištění, kdo je ten vrah. Bohužel tam ale bylo také dost zdlouhavých a nudných pasáží. Řekl bych, že tady selhala režie, tento příběh se dal natočit daleko lépe. Ještě bych zmínil Charlize Theron, její výkon byl v pohodě, ale já bych jí mnohem raději viděl v roli, kde může i předvést svojí krásu a né jako tady, že celý film vypadá jak bezdomovec. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle mě tedy Charlize, co by herečka hlavní role a spoluproducentka, pěkně naprdla. Čekal jsem, že to nebude kdo ví jak zářné, protože se o tom také kdovíjak zářně nemluvilo, ale Charlize je výborná herečka, jen leze veskrze do volovin - což se tady potvrdilo. Takovou dobu se to snaží budouvat nějakou atmosféru a začíná to pomalu vypadat, že by se z toho nějaké to mysteriózně-dramatické-thrillero vyklubalo, až šlápnete na lejno a rozmáznete ho po celé chodbě, kterou tenhle film je. Naprosto idiotskou pointu s chováním matky (spoiler! která se raději nechá zabít, aby s vrahem nechala samy čtyři/tři děti v baráku? Cože? Kvůli farmě? Ta je dětem u prdele, zajímá jen ji, děti by mohli za tetou i s ní a nějak by se to řešit dalo - zvolený způsob byla naprostá hovadina), stejně jako pointa s bratříčkem (spoiler! a jeho mladou milenkou s dítětem, přičemž oběma bylo u prdele, že uškrtila jeho sestru, wtf?). V tuhle chvíli jsem již věděl, že filmu víc jak dvě hvězdy dát nemůžu, ani kdybych fakt pod drogama kdy snad i chtěl. Jenže pak ještě přišel úplný závěr (spoiler!, kdy si oba zbývající rodinný dementi odpustili svoje chyby a viny)? Cože? Tohle už bylo fakt ultradementní a film šel doprdele. Čekal jsem, že on za to, co (ne)udělal zůstane hnít ve vězení, protože jeho sestřička, vědoma si toho, znovu potvrdí svoji původní výpověď a sama pak skočí pod kola prvnímu kamionu. Jediný, kdo tak zůstane znát pravdu bude její průvodce a člen Kill Clubu, který ale nebude moci nic dokázat a tak případ zůstane veřejně záhadou. A ono takovéhle lejno rozmázlé z toho vylezlo. Charlize, ty vole, co to děláš? ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Secret in Their Eyes, Solace a teď ještě Dark Places aneb tři filmy roku 2015 které by dobře posloužili jako piloty k televizním seriálům.Tři filmy, ve kterých se sešla hvězdná Hollywoodská smetánka a jejichž ''nepředvídatelné'' scénáře by napsal i školák na prvním stupni.Každému z nich jsem ochotně nalepil 3* a jen si prostě postěžoval, že jestli nám tyhle televizní braky bude náš český distributor cpát furt do kin, tak náš národ zdegeneruje víc než z Troškových letní Babosraček.50%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Podle filmu i knížky má být postava Bena Daye o sedm let starší, než jeho sestra Libb. Ve skutečnosti je však představitelka Libby, Charlize Theron, o rok starší než filmový Ben, Corey Stoll. (hansel97)

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Reklama

Reklama