Reklama

Reklama

Jakmile jste online, tak vás mají. Hackeři, kterým stačí pár kliknutí k tomu, aby vám zničili život. Ještě horší jsou ti s ambicemi. Ti, kteří mají v plánu ochromit celý svět. Zatím neznámý počítačový machr si s námi rozhodl hrát a zdá se, že neexistuje nikdo, kdo by ho zastavil. Protože zoufalí lidé rádi dělají zoufalé věci, vytáhnou tajné služby z vězení hackera Hathawaye (Chris Hemsworth), který v něm kroutí patnáct let za podobné aktivity. Přestože se nechal chytit, je to absolutní špička v oboru, teď navíc se speciální motivací. Nabídka, kterou dostal, je lákavá. Když vystopuje hackera, který právě zlikvidoval jaderný reaktor v nejmenované elektrárně, bude volný. Hathaway se okamžitě pustí do pronásledování, brzy však zjistí, že proti němu stojí člověk se skutečně mimořádnými schopnostmi a že by pro jeho budoucnost bylo určitě lepší, kdyby zůstal sedět za mřížemi. Jeho soupeř mezitím chystá další úder. Kde? Kdekoliv. (CinemArt)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (442)

HAL 

všechny recenze uživatele

Stejný Mann jako v Miami Vice - dokonale čisté rukopisem, nejlepšími pouličními přestřelkami na světě, i zachycením jemnějších nuancí vztahů mezi charaktery, ale... příliš černobílé a přímočaré na to, aby dotáhl své nejlepší klasiky. Právě ta nejednoznačnost a provázanost mezi protagonistou a antagonistou, to bylo na Mannových filmech vždy to nejlepší, a to tady opět chybí. 8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na svém nevýkonném PC si umím celkem solidně přečíst poštu, napsat komentář na CSFD a zavirovat si ho návštěvou ruských pornostránek. Z toho lze bez obtíží vyvodit, že nemám nejmenší tušení, zda je Hackerovo bušení do klávesnice realistické či vyfantazírované. Jenže mně to je jedno, neboť na mne to působilo přiměřeně autenticky a Mann zase jednou dokázal, že umí s velkou lehkostí skloubit zajímavé téma, napětí a trochu sexu. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Michael Mann se po 6 letech vrací se svým digitálním trademarkem a přináší moderní akční thriller o útoků hackerů, který skrývá něco více. Mohla to být akční jízda, nebo moderní inteligentní thriller, ale vše zůstalo na půli cesty. Je zde pár akčních scén, které Mann pořád umí a počítačové nadšence potěší scény kybernetických útoků a výsledná pátrání, které působí opravdu reálně, ale jako celek film bohužel nefunguje pro nikoho a popravdě docela dost nudí. I přes solidní filmové řemeslo se jedná o nejslabší Mannův film, který tak zůstává velkým zklamáním z promarněné šance. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkový koncept je více než zajímavý, avšak pomalý styl vyprávění filmu příliš nepřispívá. 132 minutáž je zkratka moc na takový film, kde se toho příliš nestane. Naopak potěší určitě nekompromisní a inteligentní hlavní postava, která má počítače v merku, ale čekal jsem, že bude ve filmu více IT vychytávek, ale na druhou stranu to vynahrazuje překvapivě velmi povedená akce!! Film obsahuje pouze 4 akční scény, ale velmi kvalitní, hned první akční scéna v baru, je tak nekompromisní, tvrdá, perfektně ozvučená , že si jí budete chtít pustit minimálně ještě jednou( kadence úderů mi zvoní v uších ještě teď, říkal jsem si, cože, tohle není Korejský film ?!), ale taktéž potěší různé přestřelky, které jsou velmi realisticky a autenticky natočené, při sledování máte pocit, že koukáte na záběry ze zpráv a v závěru mi spadla čelist, to se Mann opravdu předvedl a ukáže nám Hemswortha nasranějšího než kdy jindy a taková scéna se šroubovákem a nožem mi připomnělo závěrečnou fatalitu z Berandalu, takže po akční stránce velká spokojenost, jen je škoda, že jí nebylo více. 65% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Přijde mi docela vtipné, že český distribuční název je v jistém smyslu příhodnější než ten anglický - hlavní hrdina totiž hackuje nejen počítače na druhé straně zeměkoule, ale taky najaté žoldáky, kteří se mu připletou do cesty (to hack - sekat, řezat, krájet). Chris Hemsworth je navíc samozřejmě Sekáč, který slušnou část filmu pózuje s rozhalenou košilí. Co se týče filmu samotného, Mann v sobě holt nezapře romantika a milovníka akce, takže co by jiný režisér pojal jako intelektuální souboj myslí dvou cybergéniů, končí u maestra jako vždy v souboji tělo na tělo. Problémem filmu pro mě tentokrát byl poněkud kostrbatý scénář (plný menších až středně velkých logických dírek) a z něj pramenící podprůměrně prokreslené postavy (nedokázal jsem se vžít do Nicka, natož do jeho jednodimenzního protivníka), což mi přijde u autora scénáře Heatu škoda. Všechno ostatní (formální stránka filmu, akce, dialogy) byly však na jedničku, takže jsem z kina odcházel jen lehounce zklamaný - a to jen proto, že jsem šel na film s hodně vysokým očekáváním. 70% P.S.: Taky vám někomu přišlo divné, že Hathaway, jakožto špičkový hacker světové úrovně, neuměl psát všemi deseti? :-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Film sa natáčal v indonézskej Jakarte, Hongkongu, Los Angeles či malajzískych mestách Kuala Lumpur a Klang. (Hudakfilms)
  • Originální název filmu je Blackhat (černý klobouk). Toto je moderní anglické označení pro hackera, který se nezákonně nabourává do počítačových systémů pro vlastní potěšení, z pomsty nebo pro osobní výhodu. "Black hat" je tedy synonymum kyber-zločince. Označení je převzato z americké kinematografie, kde ve westernech 20. až 40. let minulého století padouši nosili černé klobouky a kladní hrdinové převážně bílé. Analogicky k tomu označení "White hat" (bílý klobouk) v internetové terminologii znamená eticky jednajícího hackera. (Aelita)

Související novinky

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

23.10.2022

Biografie Enza Ferrariho je dotočená. Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj, Miami Vice), jenž projekt považuje za svůj srdcový a strávil na něm řadu let, oslavil poslední klapku v Itálii tento… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Reklama

Reklama