Reklama

Reklama

The Invitation

Trailer 1

Muž pronásledován svou vlastní minulostí dostane pozvání k večeři od své bývalé manželky a jejího nového manžela do domu, kterému kdysi říkal domov. Brzy však shledává, že jeho hostitelé a další stolovníci mají nečisté postranní úmysly. Večer začíná vyplňovat stoupající paranoia a hrůza. Nikdo si však nemůže být jist, co je opravdu skutečné a co nikoli... (FAITH.BABE)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (257)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kdekdo smysl žití hledá... Strach ze smrti v hlavách hlodá." Konečně vím, čím chci být až vyrostu. Bude ze mě uctívaný guru. Seženu si stádo nešťastníků a těmto mým suicidálním ovečkám budu tichým, vemlouvavým, leč laskavým hlasem přednášet o strachu ze smrti. Viz výňatek z mé budoucí stěžejní knihy Osvícení jehňátek: "Nepoddávejte se strachu, mé milované ovečky. Neboť strach ze smrti vás sežere zaživa! A jediný lék na něj je najít smysl života. V čem spočívá? Podle DR. Josepha (v našem stádu známý pod přijatým jménem Velký plešoun) je smysl života ve smíření se smrtí. Tím se nám myšlenkový ovcotoč krásně uzavřel do kruhu, hotovo dvacet." Co jsem si ještě odnesl z návštěvy u Bena a Claire? Starou vestu, že Američané kromě barbiturátů nadužívají i rádoby vřelá objetí a že společensky očekávanou odpovědí na otázku "How are you?" je "I am fine, thanks..." a to i v případě, že vám soused ojel starou, sousedka zapálila živý plot a jejich rotvajler vám právě ukousnul ruku. A že, kromě amerického fotbalu, mají středostavovští obyvatelé L.A. v oblibě i americkou vybíjenou. Let's roll! Light up the red lanterns... ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vy, ale já naprosto miluji ty „sleziny“ s dobrými přáteli u kvalitního jídla a fantastického vína. Povídá se o časech minulých a předminulých, dobrou náladou se nakazí i ten smutný pes ležící u krbu a člověku se po půlnoci nechce vypadnout od společensky unavených hostitelů. Horor / thriller The Invitation je orámovaný právě jedním takovým večerem, kdy se partička starých známých sejde v jednom hezkém baráku a vy už jistě tušíte, že se něco zvrtne. Tentokrát za to nemohou duchové ani rozzuřené zfetované Francouzky s motorovou pilou. Kdepak, největším nepřítelem je temná minulost a notně zkoušená psychika zdánlivě obyčejných lidí. The Invitation rozhodně nesedne každému. Hraje se tu na psychiku a opravdu dlouhou dobu se toho moc neděje (kromě toho pití vína a klábosení). Mně tohle hororové drama však velmi sedlo a s klidným srdcem vám ho doporučím. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších thrillerů, co jsem kdy viděl. Fantastická tísnivá, znepokojivá a nepříjemná atmosféra budovaná decentně naznačujícím scénářem, snaživou kamerou a super hudbou/zvukem. Bál jsem se, že závěrečná pointa to celé shodí, ale i když jsem ji v podstatě předvídal, stejně mě pak přetáhla přes hlavu jako kladivo. Vytknul bych snad jen plochost postav a vláčnost ke konci, ale i tak to na mě fungovalo na výbornou. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste pozváni na takovou menší sešlost. Společně s Vámi tam dorazí i lidé, které jste velmi dlouho neviděli. Postupem času začnou na povrch vyplouvat skrytí vnitřní démoni, kteří náhle dokonale dotvoří atmosféru neutuchající paronie a všeobecné nedůvěry. Přesně na těchto principech stojí snímek The Invitation, který je bravurně vypointován, přičemž, stejně jako loňský snímek The Gift, nás do poslední tíživé minuty nechává v patřičném napětí. Tento psychologicky laděný snímek byste si rozhodně neměli nechat ujít. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Premárnený potenciál. Námet je solídny (aj keď nijako originálny) a obsahuje niekoľko skvelých scén, ktoré sú ale často utopené nejakou ďalšou mizernou. Dobrým príkladom je prvý výbuch hlavného hrdinu, ktorý je skvelým nečakaným momentom (prichádza pomerne skoro), no zvrat na konci scény opäť utlmí tempo. Je pravda, že je strašne ťažké napísať uveriteľnú konverzačku a nieto ešte s toľkými postavami. Film by si bohato vystačil s polovicou postáv, väčšina z nich má totižto charakter o rozsahu jedného slova až jednej vety. V neposlednom rade, réžia je strašne rutinná a Canyons v L.A. by si zaslúžili väčšiu atmosféru. Napriek tomu je to celkom solídna zábava s dostatočnou dávkou napätia a sympatickým posledným záberom. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Scény odohrávajúce sa na dvore boli vo filme jediné natáčané za skutočnej tmy. Ilúziu večernej atmosféry vnútri domu produkcia vytvorila tak, že okolo domu postavili obrovský stan. (3buna)
  • Film vznikl bez pomoci jakéhokoliv většího studia, tudíž měli tvůrci naprostou tvůrčí svobodu. (NiWi)

Reklama

Reklama