Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 038)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Patel jako otravný nadšenec a Jackman jako rádoby záporák? Never more! Jakmile jsou na scéně, je to k nevydržení. Navíc se do jejich pokusu o epickou linku v pravidelných intervalech montuje robot - dítě, jenž přináší buranský gangsta humor, ten naštěstí občas i funguje, ale celé to působí jako směšný paskvil. Záplava značně otřepaných životních mouder také nepotěší. Blomkamp asi předčasně senilní. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Opět vyprávěné o překot a zase v narychlo vymyšleném světě, který stojí na hrozivě vratkých nožkách. Tak jako u Elysia dostává logika co pár minut pořádnou ránu a definitivně mi tak potvrzuje, že nejodhodlanějšímu propagátorovi Jihoafrické republiky nerozumím. Je vidět, jak ho baví filmy psát, točit a zdokonalovat, ale když paradoxními zvraty přeplněné minuty střídají krvavé scény s infantilními a salvu nadávek s moralizováním, není to nic platné. Proto všechna čest neselhávajícímu Hughovi, jehož záporák je nudný, nelogicky jednající a až zarážejícím způsobem špatně napsaný - a přesto mě baví ho sledovat. Nebýt závěrečné desetiminutovky, u které si diváci-pedanti budou zoufalstvím rvát vlasy, je to zase cesta dolů. Takhle ze mě Blomkamp poprvé v kariéře úspěšně doloval emoce. O osud pátého Vetřelce, ať už pojede po jakýchkoli dějových linkách, mám proto stoupající obavy. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $49miliónov║Tržby USA $31,569,268║Tržby Celosvetovo $102,811,889▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,831,247 ║ Tržby za predaj DVD v USA $6,761,022 ║ mierna dejová nevyváženosť to troška zbytočne kazí, lebo chce to byť aj rodinná zábava ale aj príliš drsné v akčných sekvenciách, či štýlom uletenej vizáže a špinavej patiny prostredia, Hugh Jackman mierne nevýrazní ako ostatný herci ale zas robot Chappie strhne toľko pozornosti že to na lepší nadpriemer vystačí /80%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Blomkampův styl bude Chappie milovat a dokonce bude mít chuť se s ním i spřátelit. Film krásně znázorňuje problémy dnešní společnosti a jaké to je přinést život do nesprávných rukou. Velmi ošklivé a nesympatické záporné postavy, škaredé a špinavé sídliště, krajina, vše působí velmi ohyzdně a vy si říkáte v tomhle Gétu bych noc strávit nechtěl. Naštěstí Chappie je miláček, zlatíčko, roztomilý, sladký, nevinný jej si nejde nezamilovat, empatizmus tedy funguje na 150% a kolikrát vám chtějí ukápnout i slzy. Akce je slušná( párkrát i krvavá) za doprovodu skvělé Zimmerovky, funguje zde i humor a hlavně emoce, takže za mě opravdu slušná podívaná s velmi hezky vymyšleným závěrem, byť je to spíše drsnější pohádka, kouká se na to skvěle a sequel zde bude, co by dup. 80% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z Číslo 5 žije překopírovali i toho agilního Inda, no to snad není pravda tohleto! Kdyby to byl regulérní remake, prosím, ale takhle? Vykrádačka hrající si na vyzrálý film, ale je to zas jen šaškování pro mládež. A to násilně, protože drogový gang... No, jak říkám, trapné. Ani jsem to nedokoukal do konce. To se prostě nedalo. I když, triky a efekty i ta kamera, to celkem ušlo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (17)

  • Postava robota Chappieho byla natočena technikou motion capture a hrál ji Sharlto Copley. Při použití této techniky měl při natáčení tmavě šedou kombinézu se senzory pohybu, veškeré jeho pohyby byly zaznamenávány a následně převedeny na počítačově vytvořenou postavu robota. (Posheidon)
  • Hugh Jackman (Vincent Moore) mluví ve filmu svým původním australským přízvukem. (willy1)

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama