Reklama

Reklama

Bohové musí být šílení

  • Česko Bohové musejí být šílení (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

V nejvyprahlejší poušti světa Kalahari žijí Křováci. Nic nemají, po ničem netouží, vystačí si s tím, co jim nadělí příroda. Jednoho dne ale pilot letadla, které považují za boha, vyhodí z okénka láhev Coca-Coly, která spadne nedaleko jejich obydlí. Kulatá láhev se hodí na plno věcí, a tak se o ni brzy všichni začnou hádat. Vnese do jejich řad nesnesitelné napětí. Chtějí ji vrátit nebesům, ale nedaří se jim to. A tak se Xi rozhodne, že ji odnese na konec světa… V téže době se ve velkém, 600 mil vzdáleném městě, rozhoduje novinářka Kate Thompsonová, s jejímiž články není nadřízený stále spokojen, že odjede do Afriky vypomáhat jako učitelka. A právě do Botswany. Místní farář jí pošle naproti mladého mikrobiologa Andrewa Steyna, který je velice stydlivý a ženy ho zcela vyvádějí z míry, takže před nimi nakonec vždy vypadá jako pitomec. Jejich cesta starým, nebrzdícím džípem je velmi dobrodružná, a tak je Kate ráda, když se objeví místní švihák Jack Hind, který doprovází turisty, a nabídne jí svezení ve svém autobusu. Mezitím ve vedlejší zemi zaútočí komunistická banda vedená Samem Bogou a zdecimuje část vlády. Boga prchá před policií a potřebuje přejít přes území Botswany. Všude, kam Bogova banda přijede, za sebou zanechá hotovou spoušť… Kate začíná učit a nesmělý mikrobiolog jí jednoho dne přiveze boty, které při jejich dobrodružné cestě buší málem utopila v řece. Oblékne se na to do nedělního a je odhodlán tentokrát nic nezkazit. Stačí ale jediný pohled na půvabnou blondýnku a už k pobavení malých žáčků začne zakopávat, shazovat věci ze stolu, koktat a všelijak jinak se „předvádět“... (TV Prima)

(více)

Recenze (341)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že mě tato svým způsobem ujetá komedie bavila mnohem víc v mládí, než když jsem jí po hodně dlouhé době viděl znovu, ale své osobité kouzlo neztratila ani po letech. Neúnavný křovák s flaškou od coca-coly prožije během své dobrodružné cesty řadu situací, které jsou nad rámec jeho chápání, ale o to zábavnější to bylo. Zvláště když ta příroda okolo byla prostě nádherná – doslova pastva pro mou cestovatelskou duši. Takže nemůžu jinak, než dát lehce nadprůměrné ohodnocení…70% ()

charge 

všechny recenze uživatele

Nevim, kterej díl z těch dvou dílů je lepší, antihrdinové v obou dílech tasí hlášku za hláškou ve výtečným českým dabingu, Xixao v plný parádě, záběry nádherný přírody s dokumentaristickým komentářem, sympatičtí hlavní hrdinové a přesto má každej díl cosi do sebe originálního, co prostě stojí za opětovnou projekci. ()

Reklama

Flynn 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie má prostě svoje kouzlo, kterému se vyrovná ještě tak max. druhý díl, Xi Xao je prostě skvělý a jeho konfrontace s okrajem civilizace, která je pro něho něco nevídaného je prostě zábavná... výborný český komentář. Podobný úsměv ve mne vyvolal komentář u komedie Sexuální Praktiky Pozemšťanů... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jeden mienkotvorný uživateľ, ktorého názory plne rešpektujem, napísal vo svojom komentáry, že snímok "Bohovia sa museli zblázniť" patrí ku filmom, ktoré milujete alebo nenávidíte. Zrejme má pravdu. No ja som výnimka, ktorá však potvrdzuje jeho výrok. Pretože mne sa tento svojrázny juhoafrický titul nijak zvlášť nezapáčil, ale ani ma neznechutil. Takže ani láska, ani nenávisť. Pre mňa to bola vždy šede priemerná trojhviezdičková etnická crazy komédia. *** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Civilizovaný člověk se odmítl přizpůsobit svému okolí. Místo toho přizpůsobil své okolí sobě." S tím mlaskající Křováci problémy nemají, takže se v 8:00 nemusí tvářit zaměstnaně. A Xixaův střet s civilizací tím dává prostor ke smíchu i k zamyšlení a já se obávám, že z této konfrontace civilizace snad ani nemůže vyjít vítězně. Takže 1:0 pro Křováky, ale za skvěle propracované vracení láhve Bohům hodem kolmo vzhůru přidávám další plus a soubojům doktora Steyna s nebrzdícím bourákem jsem se smál ještě dlouho poté, co jsem zapomněl, že v tomto snímku figurují taky nějací černí gangsteři. Ti mě totiž nebavili, ale v tomto směru zůstali osamoceni. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (23)

  • Černoušek na kole si prozpěvuje „Down And Out Song“, která se objevila již ve filmu Dingaka (1964). (ČSFD)
  • Film vznikol v produkcii Juhoafrickej republiky, no bol vydaný pod hlavičkou Botswany, a to z dôvodu, že v dobe jeho vydania bolo tvrdé medzinárodné embargo voči JAR. (m.a.t.o.)
  • Keď sa Sam Boga (Louw Verwey) háda s Kate (Sandra Prinsloo) o tom, že deti musia vydržať 20 míľ k ďalšiemu jedlu, nesie samopal v ruke. V nasledujúcom zábere, keď sa Sam rozhodne ustúpiť, má však samopal prevesený cez plece a zvesí si ho. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno