Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ve své době se mi to docela líbilo, hlavně díky milostné lince, Audrey Tautou a No Surprises. Ale podruhé ten film vidět je docela nuda. Aby ne, když Klapisch neumí vyprávět příběh. Něco říká, ale docela v tom skáče, řadí vedle sebe obrazy jako mozaiku, a nakonec vlastně ani není jisté, jestli to má pointu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Erasmus v Německu jsme zahájili velmi příhodným filmem, který si člověk vychutná o to více, když ví, kolik toho studium v zahraničí obnáší, od přihlášení, přes tunu vyřizování, až po příjezd a pobyt (na odjezd radši ještě nemyslím). Hlavní hrdina to na začátku neměl opravdu jednoduché, ale nakonec se oklepal, zabydlel a zažil dost možná nejlepší rok svého života. Spousta vtipných scén byla opravdu pravdivých a člověk na ně během pobytu skutečně narazí, ať už bydlí na privátu, nebo na koleji. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Tento film je ako euronorma: zo všetkého niečo a z ničoho všetko. To je výrobný postup. Produktom, spĺňajúcim všetky obmedzenia, zákazy a príkazy takejto normy, sú ako na bežiacom páse vyrábané knihy, pesničky a filmy. Ich obsahom a zmyslom je ponúknuť spotrebiteľovi dobre vychladenú typizovanú limonádu. ()

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Až na ten začátek, který je přesný - miliony papírů, nikdo nic neví, neporadí... to byla děsná nuda. Na Erasmu jsem byla a užila jsem si ho tedy mnohem víc, než on. Celkově jsem film prozívala a pronechápala. Dala bych i odpad, kdyby tam nebyla špetka dobrých momentů, které mne donutily se alespoň usmát... :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €5,3miliónaTržby USA $3,897,799Tržby Celosvetovo $31,024,110║ V prvom rade to je moc rozvláčne, chýby tomu svižnosť, témou to nedokáže moc zaujať, vtipnosť minimálna a vydarených scén čo dokážu upútať pozornosť je fakt minimum. /40%/ ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama