Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

První polovina mi byla protivná, zrychlené záběry na začátku tam neseděly a ani hlavní postava mi nebyla bůhvíjak sympatická, vše zachraňovala Audrey, která skvěle zahrála opuštěnou Pařížanku. Druhá půlka zachránila filmu 4 hvězdičky, charaktery se příjemně vybarvily, snímek začal mít konečně nějaký smysl a opět jsem si uvědomil, jak rád jsem stále studentem. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se podívat hned po příjezdu do Litvy, ale vůbec nebyl čas. Tak jsem si řekl podívám se v průběhu mého Erasmu, no nakonec to uletělo a jedu domů tak jsem si to konečně pustil. Je blbost nacpat celý Erasmus do jednoho celovečerního filmu, zvlášť když trval rok. Přátelskou atmosféru vystihl film dobře, ale ve výsledku to vypadalo jako kdyby Xavier toho za ten rok moc nezažil, kdybych za pár dní taky nejel domů, tak se mě ten konec asi tolik nedotkne. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Já jsem nadšený. Oddechová, vtipná, osobitá komedie, které není téměř co vytknout. Celý film je zábava, celý film se mi líbil. Co k tomu více dodat? Úžasný scénář, přesvědčivé herecké výkony, skvělé lokace, bravurní režie. S tímhle filmem jsem neměl problém, pobavil mne a tak trochu jsem hlavním hrdinům záviděl a opravdu bych chtěl nějakou dobu strávit s nimi v jejich pronajatém bytě. Tohle je prostě jízda. Akorát by nemělo chybu, kdyby ještě třeba všichni hrdinové vyrazili na fotbal, Španělsko má jednu z nejkvalitnějších fotbalových soutěží a to mi v tomhle filmu chybělo, já kdybych bydlel rok ve Španělsku, tak určitě neopomenu zajít na fotbal. Ale nic není dokonalé a tenhle film má mnoho jiných zajímavých atributů, kterými to vynahrazuje. Proto dávám čtyři hvězdičky, bohužel jsem film sledoval jen na půl oka, takže si nejsem jistý, jestli to na těch pět hvězdiček stačí, ale až budu mít příště možnost, určitě na to kouknu v klidu a plně soustředěný. Můj celkový dojem z tohoto filmu je však více než dobrý... ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudnej snímek, absolutně nechápu tady to hodnocení, film je naprosto nezábavný, hlavní protagonista, alespoň pro mne naprosto nesympatický, i když zbytek osazenstva ve mne nevyvolával nijka kladné pocity, většinou šlo o bandu urážlivých přechytralejch sucharů. Jediný co na filmu bylo ucházející byl Kevin Bishop a samotná Barcelona, to je ale na film zoufale málo. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Jedna veľká párty, kde je takmer každá postava sympatická, pretože je stvárnená bezprostredným herectvom mladých ľudí, ktorí ku podobným situáciám nemusia mať ďaleko. Aj ja som uvažoval nad 5*, odradili ma od nich len dve veci. 1. Škola, do ktorej chodil hlavný hrdina, mohla mať trochu viac priestoru než len jednu scénu tesne po príchode do Barcelony. Ostatní spolubývajúci sem-tam vzali do rúk nejaké učivo aj potom, ale z neho ako keby sa zrazu stal kráľ voľného času a pasák španielskych ulíc. 2. Mierny spoiler: ku koncu ten patetický útek z nového zamestnania, kvôli ktorému to všetko robil... Jasné, oproti Erasmu to pôsobilo ako strašná nuda, ale predsa by to nezahodil predtým ako to aspoň na chvíľu vyskúša. Veď o tom je život. Keď odchádzal z Francúzska, plakal ako malý a nakoniec získal zážitky na celý život. Tak predsa ako dospelý človek neutečie pred farebne rozdelenými šanonmi. Stále však pekný film, ktorý môže vnuknúť trochu nádeje aj tým, ktorí sú z dnešného multikulti (hate) boomu už zhnusení. Ak na také myšlienky vôbec budete mať čas pri všetkej zábave, ktorej sa vám tu dostane. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama