Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Bylo hodně zajímavé pozorovat Audrey Tautou, jak se popere se zápornou rolí a zvládla to celkem obstojně. Zahrát roli pomatené erotomanky není určitě jen tak. Nakonec jako bonus krásná mozaika z prášíčků, co víc si člověk může přát. S Amélií se to sice srovnávat nedá, ale přesto má tento film něco do sebe. ()

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo romantické a dostal som psycho-thriller o mladej, až po uši zamilovanej dievčine, ktorá bola taká milá, až by som jej dal pár faciek, aby sa prebrala z toho sna:-) Audrey Tautou zahrala svoju postavu na jednotku, tak isto aj Samuel Le Bihan. Film je natočený zvláštnym spôsobom podania príbehu, čo ma zaujalo a zapáčilo sa mi to. Keď má niekto chuť si pozrieť niečo romantické, tak určite nech si nepustí tento film, ale keď má niekto chuť na niečo napínavé, tak nech si to rozhodne pustí na konci čaká prekvapenie ako sa dá z tabletiek urobiť postava. Niečo som prezradil, a na konci filmu pochopíte čo:) Film na 70% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ona byla možná až příliš sladká ... on byl možná až moc nevýrazný ... nebo mně ke spokojenosti chybělo seriózní a důkladné policejní vyšetřování ... a třeba jsem jenom neměla tu správnou náladu - zkrátka si mě ta historka až tak nepodmanila. Přesto se jedná o příběh po všech stránkách zajímavý a především poučný. Je vyprávěný nadvakrát - a to z diametrálně odlišných úhlů pohledu. Začíná jako banální melodramatický příběh zhrzené lásky - aby vás posléze dovedl k VELICE nečekanému a překvapivému poznání. A poučení ? ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Milí chlapci a chlapi všeho věku, buďte vždy ve střehu ! Nikdy nevěřte krásným, osamělým, miloučkým a zdánlivě bezbranným dívkám s nevinným a oddaným pohledem. Jak sami uvidíte, za určitých okolností jsou schopné absolutně všeho ... 3,5* ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Příběh o impozantní Angélique, který mě svým rozeběhem zmystifikoval sladkobolným průběhem, jenže jakmile se to doklopýtá tam kam má, byla jsem svědkem, že ten sentimentální závoj byl v mžiku stržen a karta se obrací v jakýsi psychoanalitický rozbor (ne)křehké Angélique, jež je "umělkyní" ve všech směrech. To, co v závěru vytvoří za umělecké dílo je lahodnou parafrází léčby, ze které zamýšlený profit sklidil divák. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ľúbi ma, neľúbi ma považujem za film, ktorý viac sľubuje, než nakoniec poskytne. Samotný námet filmu je výborný (i keď nijako zvlášť originálny, veď aj jedna časť Dempsey a Makepeace so Suzie Quatro bola na túto tému), ale náročný na spracovanie. Rašomonovské prerozprávanie jedného príbehu prostredníctvom pohľadu dvoch párov očí bolo dobrým ťahom, ale spolu so záverom patrí k jediným kladom filmu. Audrey Tautou ma kontrapunktom medzi jej tváričkou a deviantným správaním nepresvedčila, o Bihanovom rozpačitom výkone ani nehovoriac. Režisérke sa nepodarilo vyhnúť úskaliam malej uveriteľnosti a falošnosti príbehu, na ktoré som pri romantickom filme s prvkami thrilleru dosť háklivý. Tri hviezdičky sú skôr aktom dobrej vôle, než vyjadrením môjho dojmu z filmu, ale jemnejšie hodnotenie mi ČSFD neponúka. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama