Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Existuje hodně filmů o lásce ale tento ukazuje, že může jít vlastně i o docela děsivou věc. V tomto komentáři ale asi budu spíše trochu nekonkrétní, protože bych se rád vyhnul většímu popisování děje, páč by to bylo moc složité a taky bych nerad spoileroval. Takže na to půjdu opatrně.  V prvních čtyřiceti minutách jsem si nejvíce užíval kukadla Audrey.  Jenže pak ouha, přišel zvrat v podobě sledování celého předchozího dění z pohledu jiné postavy a všechno bylo jinak. Najednou i těch prvních čtyřicet minut začalo dostávat svůj smysl a ve druhé polovině už jsem mnohdy napětím ani nedýchal a dějem se docela pohltil. Závěrečná pointa moc pěkná. Sice se možná jedná o takovou hru s divákem než nějaké vysoké úmění ale já nejsem vysoký úmělec a divácký zážitek to byl dobrý a o to šlo. Obsazení Audrey Tautou byl zajímavý nápad, zahrála to celkem dobře, jen ji mám asi moc spojenou s Amélii, což mi ale dojem nezkazilo.  Tentokrát jsem ji ale  moc nefandil, roztomilé psychopatce, jedné, která si ovládla nejen celej hlidanej dům.   Jen bacha, když nebudete sedět můžete chytnout covid (a to nechcete) když se do vás zamiluje Amélie, tak to chcete, pokud tentokrát tedy Amélie nestuduje výtvarnou školu. V tom případě tu lásku radši potlačte. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Posunutí děje v půlce na začátek a vše znova viděno pohledem dalšího z aktérů, to jest pohledem milostného objektu není originální nápad, ale v tomto případě je pro pointu filmu zvolen trefně. "Amelie" je opět roztomilá, i když tady úchylkou dělat dobro právě netrpí. Mozaika za skříní z "vyšetřených" prášků mě ovšem dostala. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Když film začal, říkal jsem si: "Už zase? Jednou to přeci stačilo." On totiž ten úvod sváděl k tomu, že opět uvidím Audrey, coby roztomilou dívku à la Amélie, to vše v až kyčovitých barvách. Už jsem se s tím pomalu i smiřoval, když došlo k nečekanému obratu a film dostal skvělý náboj, přičemž do toho parádně zapadala i první půlka, která najednou nebyla jen kýčovitou selankou. Opravdu velmi povedený film o posedlosti objektem touhy. Je-li erotomanka na léčení umělkyní, pak je radno dávat pozor na to, co dělá s různobarevnými pilulkami:-) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ľúbi ma, neľúbi ma považujem za film, ktorý viac sľubuje, než nakoniec poskytne. Samotný námet filmu je výborný (i keď nijako zvlášť originálny, veď aj jedna časť Dempsey a Makepeace so Suzie Quatro bola na túto tému), ale náročný na spracovanie. Rašomonovské prerozprávanie jedného príbehu prostredníctvom pohľadu dvoch párov očí bolo dobrým ťahom, ale spolu so záverom patrí k jediným kladom filmu. Audrey Tautou ma kontrapunktom medzi jej tváričkou a deviantným správaním nepresvedčila, o Bihanovom rozpačitom výkone ani nehovoriac. Režisérke sa nepodarilo vyhnúť úskaliam malej uveriteľnosti a falošnosti príbehu, na ktoré som pri romantickom filme s prvkami thrilleru dosť háklivý. Tri hviezdičky sú skôr aktom dobrej vôle, než vyjadrením môjho dojmu z filmu, ale jemnejšie hodnotenie mi ČSFD neponúka. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ona byla možná až příliš sladká ... on byl možná až moc nevýrazný ... nebo mně ke spokojenosti chybělo seriózní a důkladné policejní vyšetřování ... a třeba jsem jenom neměla tu správnou náladu - zkrátka si mě ta historka až tak nepodmanila. Přesto se jedná o příběh po všech stránkách zajímavý a především poučný. Je vyprávěný nadvakrát - a to z diametrálně odlišných úhlů pohledu. Začíná jako banální melodramatický příběh zhrzené lásky - aby vás posléze dovedl k VELICE nečekanému a překvapivému poznání. A poučení ? ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Milí chlapci a chlapi všeho věku, buďte vždy ve střehu ! Nikdy nevěřte krásným, osamělým, miloučkým a zdánlivě bezbranným dívkám s nevinným a oddaným pohledem. Jak sami uvidíte, za určitých okolností jsou schopné absolutně všeho ... 3,5* ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama