Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Film, na který se musí člověk juknout po určité časové pauze (u mě 7 let)... Při prvním juknutí jsem vnímal film tak nějak všelijak, jenže člověk za pár let vstřebal pár vnějších vjemů...., že nic není černobílé, tj., že se lidi nedělí na hodné, zlé, krásné, ošklivé, chytré, hloupé, staré, mladé.... Je pravdou, že "magorů" je tak nějak víc.... skrytých... zákeřných... a to, co se stalo ve filmu vychází z reality.... donedávna jsem nevěřil, ale kolega v práci toto zažil a již delší dobu zažívá na vlastní kůži.... brrrrrrrrrrrr ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na nějaké tuctové romantické drama po francouzsku, ale poté se film začal vyvíjet způsobem, který mě velmi překvapil a potěšil. Příběh viděný z pohledu zprvu nevýrazného doktora dostal najednou šťávu a třebaže byla spousta věcí poněkud předvídatelných, já jsem se bavil. Film je natočený rozhodně velmi zajímavě a vcelku i netradičně a Audrey Tautou v hlavní roli je prostě úžasná. Špatně svou rolu neodehrál ani Samuel Le Bihan, ostatní jsou víceméně do počtu. Celkově lze jedině doporučit. ()

Reklama

Gadamf 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma, toto bezpochyby umelecké dielo, príliš neuchvátilo dejom, ale skôr len zaujímavými obrazmi. V polovici, keď však nastal on zásadný obrat v príbehu, som všetko začal lepšie chápať a úplne ma ten film dostal. Okrem perfektnej kamery musím oceniť aj herecké výkony, Audrey Tautou opäť nesklamala a ani Samuel Le Bihan nebol na tom zle. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

bol som zvedavy na Tautou, nesklamala ma, ale film ma nenadchol, ešte že máme Verbala, po jeho komentari som sa rozhodol film dopozerat a k dvojek pridat este jednu hviezidku ... ta prva polovica bola naozaj nudna a robila z tohto filmu pre taketo sparnee horuuce leto ozaj dielo na ktore sa neoplati pozerat .. este že sa to nakoniec zvrtlo :( ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Existuje hodně filmů o lásce ale tento ukazuje, že může jít vlastně i o docela děsivou věc. V tomto komentáři ale asi budu spíše trochu nekonkrétní, protože bych se rád vyhnul většímu popisování děje, páč by to bylo moc složité a taky bych nerad spoileroval. Takže na to půjdu opatrně.  V prvních čtyřiceti minutách jsem si nejvíce užíval kukadla Audrey.  Jenže pak ouha, přišel zvrat v podobě sledování celého předchozího dění z pohledu jiné postavy a všechno bylo jinak. Najednou i těch prvních čtyřicet minut začalo dostávat svůj smysl a ve druhé polovině už jsem mnohdy napětím ani nedýchal a dějem se docela pohltil. Závěrečná pointa moc pěkná. Sice se možná jedná o takovou hru s divákem než nějaké vysoké úmění ale já nejsem vysoký úmělec a divácký zážitek to byl dobrý a o to šlo. Obsazení Audrey Tautou byl zajímavý nápad, zahrála to celkem dobře, jen ji mám asi moc spojenou s Amélii, což mi ale dojem nezkazilo.  Tentokrát jsem ji ale  moc nefandil, roztomilé psychopatce, jedné, která si ovládla nejen celej hlidanej dům.   Jen bacha, když nebudete sedět můžete chytnout covid (a to nechcete) když se do vás zamiluje Amélie, tak to chcete, pokud tentokrát tedy Amélie nestuduje výtvarnou školu. V tom případě tu lásku radši potlačte. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama