Reklama

Reklama

Ledový vrah a psychiatr

(TV film)
  • USA Iceman and the Psychiatrist, The

VOD (1)

Obsahy(1)

Proč se někdo stane chladnokrevným zabijákem? Ve snaze čelit pravdě se Richard Kuklinski rozhodne utkat s jedním z nejlepších psychiatrů na světě, Dr. Parkem Dietzem. Už potřetí pronikají kamery HBO do Trentonské věznice s maximální ostrahou – a do mysli jednoho z nejaktivnějších vrahů v americké historii. Sledujte tento poutavý dokument, ve kterém se mafiánský nájemní vrah Richard Kuklinski přiznává k vraždě více než sto lidí. Tentokrát však hovoří s psychiatrem Dr. Dietzem, ve snaze čelit pravdě o svém stavu. Uvidíte řadu přiznání, mrazivou upřímnost, zvláštní konfrontaci mezi Kuklinskim a Dietzem, doplněnou fotografiemi, rekonstrukce zločinů i domácí videa, která tomuto, místy až fascinujícímu příběhu, dodávají nový rozměr. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

emma53 

všechny recenze uživatele

K tomuto dokumentu těžko něco říct bez vědomostí psychiatrie. Za mě to bylo hrůzostrašné a byly momenty, které jsem musela projet. Druhá polovina dokumentu mi alespoň pomohla díky slovům psychiatra, proč dochází k takovým zrůdnostem, kterých se dopustil Kuklinski, který si už ani nepamatuje, kolik lidí chladnokrevně zavraždil. A to nemluvím o zvířatech. ()

Jespe-film 

všechny recenze uživatele

Dokument už by se dnes dal označit jako archivní a tak trochu nadčasový. Nadčasový klenot. Jedná se sice o hodně odlišné zpracování oproti tématicky úspěšnému Netflixu, ovšem neméně výživné. Finiš letité trilogie o R. Kuklinskim a autentické povídání na téma z psychiatrické branže. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Richard Kuklinski mohl profitovat z nájemného zabíjení pro mafii díky asociální poruše osobnosti, kterou měl jednak vrozenou a druhak získanou od svého násilnického otce. To se projevuje absencí strachu a svědomí k druhým. Patrné jsou i symptomy paranoidní poruchy. Kuklinski pociťoval jen nenávist a hněv. Pravděpodobně to jediné, co dokázal cítit a to, co ho udržovalo v chodu jeho jinak prázdnou schránku. Když ho někdo naštval, ponížil nebo vyprovokoval, tak zabíjel jen proto, aby se mu ulevilo. V životě ho samozřejmě nejvíc kritizoval otec, kterého by zabil, kdyby měl tu možnost. Zajímavé. ()

Reklama

Reklama