Reklama

Reklama

Americký sniper

  • USA American Sniper (více)
Trailer 2
USA, 2014, 133 min

Odstřelovač jednotek SEAL amerického námořnictva Chris Kyle je vyslán do Iráku s jediným úkolem: chránit své bratry ve zbrani. Jeho neomylná přesnost zachrání na bojišti velký počet životů, a když se rozšíří pověsti o jeho odvážných husarských kouscích, vyslouží si přezdívku „Legenda". Avšak jeho pověst se donese až za nepřátelské linie a na jeho hlavu je vypsána odměna a stává se z něj hlavní terč povstalců. Navzdory nebezpečí i obětem ze strany jeho rodiny se Chris se zúčastní čtyř hrůzných misí v Iráku a stává se symbolem kréda jednotek SEAL „neopustit ani jednoho muže". Ale po návratu domů Chris zjišťuje, že na válku nedokáže zapomenout. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (1 307)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Vážení, vytýkat válečnému filmu, že obsahuje komplexní rodinnou zápletku hlavního hrdiny, je teda pěkná píčovina. Nebýt tam ty trampoty depresivní hospodyňky v krizi středně intenzivní menstruace, tak by se z filmu stal suchopárný videomanuál na to, jak lze dvaatřiceti způsoby správně nahodit fasádu šedou kůrou mozkovou. A vůbec, Clint je starý kýčař, ten by tu špetku dojemného dramatu naprcal naprosto kamkoliv. I do receptu na gulášovou bábovku podle Ládi Hrušky by zvládl napasovat tragický osud piškotu, který ve Vršovické pekárně sjel omylem z výrobního pásu a byl tak po dobu tří nekonečných týdnů odtržen od své rodiny, až jej nakonec našel místní bezdomovec a s láskou ho jako vlastního namočil do vaječného likéru. A už vidím tu Kauflanďáckou reklamu: "Každý chleba je tragickým příběhem obilí, které se mohlo stát pivem, ale nevyšlo to. Happy endy prodáváme u nás za dvacet čtyři devadesát včetně zálohy. I Clintovi chutnalo!". A ač mi hezky sedl i Bradley, protože je to zkrátka chlap jak mešita, a Allah mi buď svědkem, že kdybych měl v oblibě zvedání stožárů v tunelech, tak bych se mu nezdráhal přeleštit kvér, ale jinak to byl film průměrný a táhnoucí se jak nazelenalý vaginální výtok od koulí až ke kundě. A závěr mě potěšil. Vytrvale odolávat syfilisu, aby vás nakonec zabily zkažený lasagně, to dokáže pokurvit reputaci. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.4/10] | me: Americký ospevný epos o modernom hrdinovy, ktorý realne existoval. Vďaka obsadeniu a réžií sa jedna o kvalitné spracovanie extra priamočiarej filmovej pocty, ktorá mierne ponapína, mierne pobaví a celý čas udrží pozornosť diváka. Nejedná sa však o nič, čo by sme tu už nemali. Mám skôr pocit, že tento typ filmov je už opotrebovaný a som prekvapený, že Clint do toho šiel. Bradleymu sa nečudujem, určite chce Oscara a vie, čo na ľudí (hlavne američanov) zaberie. Pre mňa to bol však ďalší z moderných vojnových filmov, ktorý ničím nevzčnieva nad svojich kolegov (Hurt Locker, Zero Dark Thitry, ...). Proste OK. God, country, family, right? ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Legendárny americký ostrelovač s presnou muškou a posttraumatickou stresovou poruchou z dielne Clinta Eastwooda. Biografia, kde americký patriotizmus hrá prvé husle a osobnosť jedného z najpamätnejších amerických vojakov nechce byť pošpinená. Tak sa jednoduchým a priamočiarym rozprávaním dozvedáme o živote hlavného hrdinu, ako vstúpil do armády, čo podčiarkne pár záberov z obdobia detstva a zásadné momenty zo života, ktoré ho sformovali do podoby - hrdinu s nadmieru rozvinutými ochranárskymi tendenciami. Na bojisku nekompromisne strieľa nepriateľov, aby ochránil svoju partiu mariňákov. Film sa nezaobíde ani o dôsledky, najmä v záverečnej patetickejšej pasáži vypovedá o hrozivom dopade vojny na psychiku človeka. Vykresľuje ego vojaka doma v rodinnom prostredí v protiklade s tým v akcii vo vojne. Tie americké vlajky neviali až tak okato, réžijne sa to ustálo tak, že divák si môže vybrať či dostal na filmovom plátne neúprimnú a na oskara útočiacu záležitosť alebo si užije starého dobrého a civilného Clinta na režisérskej stoličke. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je proste borec. I keď to už všetci vieme. Americký ostreľovač nieje najlepší film na svete ale zaujímavý svojou odlišnosťou od ostatných nudných filmov z prostredia vojny v Afganistane. Asi len Lone Survivor bol lepší film. Bradley Cooper exceluje. Pamätám si, že sa mi zapáčil už v seriáli Alias a to bolo pred 14.rokmi, keď ešte nepatril medzi špičku. Po jeho výkone v tomto snímku si nedokážem predstaviť v hlavnej úlohe niekoho iného. Film sa veľmi okato snaží hrať na city, čo sa v závere aj dosť podarilo. Bohužiaľ na hudbu si veľmi nepamätám a to som videl film ani nie pred 24 hodinami. Chybičkou by bolo tiež zvoľnenie tempa pred koncom filmu. Celkový záver sa mi však páčil ak si smiem dovoliť nazvať to tak. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Brutální, akční, silné, emotivní, správně americky vlastenecké a jednoduše krásně převyprávěné story legendárního snipera z aktuální války. Film je velmi akční, často se zde střílí, tempo je slušné, dialogy na úrovni, kamera úhledná, Bradley perfektní, potěší také Mustafa zákeřný arabský sniper a největší Bradleův konkurent, který dá zavzpomínat na film Nepřítel před branami. Snad jediný zástupce letošních oscarovek, který by si to opravdu zasloužil. Lone Survivor se mi sice o trošku líbil více, ale i tohle je velmi solidní a poutavá záležitost 80% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (58)

  • Kevin Lacz (přezdívka Dauber) hraje ve filmu sám sebe, tedy člena ST3. (Andy.)
  • Ve filmu můžeme vidět, že Chris Kyle (Bradley Cooper) narukoval do armády kvůli přepadení americké ambasády v roce 1998. Ve skutečnosti Kyle o vstup k SEAL žádal už v roce 1996, ale byl odmítnut. O rok bylo rozhodnutí změněno a narukoval. (Jimmy15)

Související novinky

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

Clint Eastwood a další hrdinové z lidu

21.04.2017

Kariéra Clinta Eastwooda se v posledních letech stočila k dramatům podle skutečných událostí. Americký sniper nám představil odstřelovače Chrise Kylea, Sully pilota Chesleyho Sullenbergera a teď jsou… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama