Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný cizinec na koni, který se usadí v horské vesnici, aby zde přečkal zimu, přináší do uzavřené komunity nedůvěřivých obyvatel neklid. S přibývajícím množstvím záhadných úmrtí začne být jasné, že jeho příjezd nebyl pouhou náhodou. Alpský western je svěží variací na oblíbené žánrové motivy. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Je blbé spoléhat na to, že má soupeř dvě rány, zatímco on na vás čeká s opakovačkou :-) Bavil jsem se a to docela dost, což bych zrovna u takové koprodukce nečekal. Hodně mi to připomíná kultovku, posazenou o několik levelů výše a to Velké ticho/Grande silenzio s Klausem Kinskim. I tady v Temném údolí bylo vše skvěle zvládnuté, pořád to má ale do jmenovaného snímku dostatečné rezervy. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Sice film doprovázela docela dobrá temná atmosféra i hudba a místy nechybělo trochu toho napětí, ale jinak hrozná nuda a táhlo se to jak týden před výplatou! Ani ta závěrečná povedená přestřelka to už nezachránila! Kdo mi teď vrátí dvě ztracené hodiny mého života? Nenechte se zmást stopáží, protože je o dvacet minut delší než je zde psáno...40% ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Výborný europsky westernový film. Kde veľkú "hereckú" úlohu zohralo prostredie talianskych Alp. Kto tvrdí, že Európa nevie točiť westerny nemá pravdu ... figu figu, keď natočí tak to stojí zato (už len z akéhosi lokalpatriotizmu dávam tomuto nedocenenému filmu 5 bodov). Temné údolie, temný príbeh, studená zima studený ľudia studené pohľady... výborný saundtrack. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Alpský western? Čo už len mohlo vzísť z tejto podivnej kombinácie? Ja osobne som dúfal v prekvapenie, ktoré sa ale napokon nekonalo, keďže to bol typický western so všetkým čo k tomu patrí, akurát zasadený v alpských zasnežených scenériách namiesto osvedčených polopúští a prérií. Proste klasika - dedinka pod nadvládou "banditov" v podobe klanu Brennerovcov a záhadný cudzinec, z ktorého sa vykľul pomstiteľ. A potom už to išlo podľa zaužívanej šablóny, ktorej dominoval motív pomsty a ako inak víťazstva dobra nad zlom... No neviem, nič úchvatné v tom nebolo, ani len poriadne dialógy. Jediné čo to ako tak zachraňovalo boli tie krásne alpské panorámy = 1*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NIKDO NEVÍ, JAK TEN CIZINEC NAŠEL CESTU AŽ K NÁM.…“ /// Zimní western, kterej dělá lidem radost zvoněnícím umíráčkem. Von totiž místo sužovaný vládou rodinnýho klanu navštíví cizinec, kterej soustavně porušuje pátý přikázání. Padouši vzbuzujou emoce a pomsta hladí duši. Navíc to vůbec není artový. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2010 napsal Thomas Willmann, číst nebudu. 2.) U nás na vesnici jsme všichni bratři a sestry. (a někoho to vobčas sere…) 3.) Thx za titule „Jišpa“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Rakousko zaslalo snímek do kategorie Nejlepší cizojazyčný film na 87. udílení Oskarů. Film však neprošel nominací. (Terva)
  • Film měl premiéru na 25. ročníku televizní a filmové tvorby Romy Gala 2014, kterou pořádá TV ORF a Thomas W. Kiennast si odnesl cenu za Nejlepší kameru. (Terva)
  • Natáčelo se v italském Val Senales. (Terva)

Související novinky

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (více)

Reklama

Reklama