Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný cizinec na koni, který se usadí v horské vesnici, aby zde přečkal zimu, přináší do uzavřené komunity nedůvěřivých obyvatel neklid. S přibývajícím množstvím záhadných úmrtí začne být jasné, že jeho příjezd nebyl pouhou náhodou. Alpský western je svěží variací na oblíbené žánrové motivy. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že se společně s komisařem Durexem a ostatními rakousko-německými šprýmaři budeme přes hodinu a půl nudit?Možná 8 z 10 hodnotitelů. Takhle nějak dopadá asi každý film, který vsadí na vizuálně zajímavé přírodní exteriéry a dobové kostýmy, ale jaksi už nedomyslí scénář. Takže i kdyby se to tyrolské bratrstvo snažilo sebevíc, stejně by z toho nic víc nevytřískalo..................moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je to niečo úžasné. Nepostrehol som vo filme žiadne hluché miesto. Príbeh je zaujímavý. Čo sa týka hudby, tak rovnako ako v Django Unchained si človek povie, že takáto hudba sa do westernu predsa nehodí, ale akonáhle sa započúvate, tak ste v tranze. Narážam na priebeh približne deväťdesiatej minúty, kedy je akcia na maxime, všetko sa spomalí, všade lietajú gulky a do toho skvelá pieseň. Už dlho ma asi takto film nepotešil a zároveň zdvihol náladu. Film odporúčam aj ľuďom, ktorí nemajú westerny v láske. Možno po tomto filme zmeníte názor. Na Rakúsko - Nemecký film je to skutočne bomba. Netajím sa, že Nemecké filmy nenávidím, ale po tomto som si spravil chuť. Vychválim hlavne Tobiasa Morettiho, známeho zo seriálu Komisár Rex. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevím, proč netočíme westerny u nás na horách, když to jde v Německu nebo Rakousku. To mě trochu mátlo, já mám představu westernu úplně jinou. Americké pláně, šerif, soudce, holčiny k mání a podobně. Tady ty zasněžené hory, vánice, mráz jak na Aljašce mě přece jen trochu přivedly do rozpaků. Jinak už úvodní melodie byla tak chytlavá, že jsem věděla, ano to bude něco pro mě a hodila jsem termín "western" za hlavu. Studené pomstoidní klima a strach na mě čišelo ze všech stran. A vida, najednou se tam objevil mladíček s temným pohledem (já se tomu musela chvílemi smát) s jasnou pohnutkou, proč přijel. Pomsta tedy vážně stála za to. Já si navíc smsla na kácení stromu, potažmo hozených do žlabu jako v Pyšné princezně a šup dolů. Mladík musel urputně trénovat než tam přijel, protože strefit se do dvou orgánů s takovou přesností je kumšt. Jasně, že celá ta pakáž, co měla být vyhlazená, vypadala až na toho jednoho odporně, tudíž se o nějaké lítosti nedalo ani mluvit. Má to své pro a proti, nicméně já to brala se vším všudy a tak to také hodnotím. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem to správně pochopil, tohle byla reklama na winchestrovku, že jo? (© Paulo Coelho) Vryla se mi do paměti scéna "přepadění chatrče", k dokonalosti už jí opravdu nechybí mnoho. No, podívám se na to radši ještě jednou, byl jsem lehce společensky znaven (asi tak polovinu filmu jsem prospal no =( ). (60%) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Stále nemám patřičnou filmovou důvěru k zemím původu, proto jsem nic zvláštního nečekal, ale o to větší překvapení přišlo! Film mi rozhodně nepřišel utahaný a nemohu souhlasit ani s názorem, že se v první polovině nic neděje. Ono se toho děje dost podstatného, jenom se nestřílí a ano, tempo vyprávění je pomalejší, ale nikoliv nudné. V druhé půlce dojde na akci samotnou a výborné finále, tedy spíše finální přestřelku. U té mi ze začátku hudba příliš nesedla, ale už v jejím průběhu jsem si zvykl a nakonec mi to přišlo jako zajímavé spojení. Temné údolí ztrácí na scénáři, ten je až příliš předvídatelný a okoukaný. Naštěstí je film výborně natočen, tedy vše podstatné zachraňuje především režie. Jako velké plus vidím i méně dialogů, nejsou potřeba, vše odvypráví kamera a atmosféra zimních Alp. Za zmínku stojí i hudba, která se vlastně do westernu příliš nehodí (jak už jsem naznačil), ale proč ne. Navíc společně s povedenou kamerou právě ona gradující hudba značně dopomáhá k celkové temné atmosféře filmu. Tragicky nevidím ani výkon Sama Rileyho, naopak mi do role sedl a jeho povětšinou zadumaný výraz se k jeho postavě hodí. 70% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Rakousko zaslalo snímek do kategorie Nejlepší cizojazyčný film na 87. udílení Oskarů. Film však neprošel nominací. (Terva)
  • Natáčelo se v italském Val Senales. (Terva)
  • Film měl premiéru na 25. ročníku televizní a filmové tvorby Romy Gala 2014, kterou pořádá TV ORF a Thomas W. Kiennast si odnesl cenu za Nejlepší kameru. (Terva)

Související novinky

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

Das Filmfest 15. – 23.10.2014

08.10.2014

Odvážné dokumenty odhalující praktiky světa vysoké ekonomiky či pozadí moskevských procesů s Pussy Riot, prestižními cenami ověnčené snímky bojující o Oscara, filmové adaptace slavných bestsellerů… (více)

Reklama

Reklama