Reklama

Reklama

Okolo futbola

  • Rusko Oколо футбола (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o životě ruských fotbalových chuligánů. Hlavními postavami jsou čtyři zástupci chuligánů Spartaku Moskva. Zápletka filmu spočívá v podezření, že chuligáni mají mezi sebou konfidenta, a proto je mnoho jejich akcí brzy zhaceno policií. Je jasné, že je třeba jednat a tento problém s donašečem vyřešit.
Film věrně zobrazuje chuligánskou scénu v Rusku. Samozřejmě je plný nečekaných zvratů, a taky rvaček. (FCBLFC)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dle recenzí jsem čekal pořádnou hooligans melu a jednu bitku za druhou a s přihlédnutím na fakt, že jde o Rusko, tak tam jsem čekal dvojnásob. Ale Okolo futbola je přesný opak a více než na hooligans potyčky v lese sází na příběh okolo ústřední party, která je překvapivě celkem zábavná a ikonická, takže s tím problém nemám. Když si ale zpětně přehraju onu rvačky, které by měly být hlavní předností podobných filmů, chce se mi smát, jak neuvěřitelně béčkově, nudně a trapně je zde zobrazena - nedojde na téměř žádné záběry, žádnou krev, nic. Příběh 3/5, zbytek ale za řeč nestojí. Celkem brak. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Fanouškům hooligans tématiky i samotným hooligans tenhle film vyloudí úsměv na tváři. Žádné moralizování na téma "násilí je špatné", ale syrová a realistická sonda do jedné z nejdrsnějších chuligánských scén na světě. Ekipa Spartaku se tady potýká nejen s protivníky z řad CSKA či Zenitu, ale i s dotěrnými policisty či špiclem z vlastních řad. Čtveřice ústředních postav pak řeší svá vlastní osobní dramata, přičemž k jednomu z nich mám vlastně svojí jedinou výtku. Vztahy a jiskření mezi mužem a ženou Rusům moc nejdou a i tady působili oba protagonisté příšerně prkenně. Ale celkový koncept filmu to nijak nenarušilo. Oceňuji také našlapaný soundtrack a hlavně konec. Takže ACAB a 90%. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Štyria kamaráti, štyri rôzne profesie a jedna spoločná záľuba - hromadné bitky týkajúce sa futbalu a ich milovaného futbalového tímu. Všetko sa však pokazí, keď v jeden deň už nie je bitka len "okolo futbola". Nájde sa tu aj trocha romantiky, čisté priateľstvo a zákerná zrada. To všetko stačí na peknú nadpriemernú drámičku. Príjemné prekvapenie. 75/100 ()

echo 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů na téma fotbalové kultury okolo stadionů. Že to bude skvělý film již naznačilo to, že k natáčení filmu byli přizváni významní členové z top chuligánských skupin fotbalových klubů. A můžu jenom dodat to, že ve filmu co se týká reálnosti nebyly žádné nesmysly, zvlášť pokud jde o scénu v parku o které by se dalo říct, že si scénárista ulehčil práci a vymyslel nějakou zábavnou vsuvku do filmu, ale takhle se to opravdu událo. Ve filmu jsou krásně znázorněny pro nezaujaté diváky momenty “sportovního víkendu“ jak tomu sami říkají v Rusku. Jde hlavně o ten různý styl boje těchto skupin, jako je napadení jiné skupiny přesouvající se metrem nebo hledání soupeřů po městě, kde to nebylo plánované a pak ty plánované jako je bitka dvou prověrek (bitka, kde se bijí mladí kluci s čísly na zádech a pak se z nich vyberou ti nejlepší a zařadí se do hlavních skupin) nebo domluvené bitky top skupin. Když se k tomu přidá skvělý soundtrack a uvěřitelný příběh kde k rozluštění příběhu dojdeme až na samotném závěru, není co dodat. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Automechanik, učiteľ, DJ, producent komiksov. Štyria kamaráti s odlišným zamestnaním, s jednou spoločnou záľubou. Niekto chodí na ryby, alebo výlety s rodinou, oni trávia čas hromadnými šarvátkami na rôznych miestach. Súper sa vždy nájde, no váčšinou je to ten, kto hrá najbližší zápas proti Spartaku Moskva. Termín a miesto bitky je dohodnuté. Všetko ide podľa plánu, až do momentu kedy sa na "scéne" neobjaví - zrada. Zabudnite nato, že budete sledovať snímok, podobný "Green Street Hooligans". Tento film je viac o príbehu, priateľstve, láske a zrade. V poslednej dobe mám v obľube sledovať ruské filmy. Tento, rovnako ako predošlé - nesklamal. Práve naopak. Napriek pozitívam, štvrtú ★ pridávam len z dôvodu rozuzlenia. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Scéna v metre sa natáčala v Nižnom Novgorode na stanici "Park kultúry" v neskorých nočných hodinách. (razboj)
  • Feduk - autor titulní písně, je v soukromí sám velkým fanouškem moskevského Spartaku. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)
  • Filmové záběry ze zápasu mezi Spartakem a CSKA jsou ze skutečného utkání, které bylo hráno v Moskvě 7. 10. 2012. (fnc)

Reklama

Reklama