Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbar Kull, bývalý otrok, zabije v bitvě tyranského krále Valusie, tím se sám stává králem jeho říše – umírající vladař mu z posledních sil předá svou korunu a jmenuje ho svým následníkem. Čestný Kull, který je odhodlán provést zásadní změny – odstranit náboženský útlak i další zákony tížící prostý lid, a především k nelibosti aristokracie zrušit otroctví, však velmi záhy zjistí, že mít velkou moc neznamená jen velkou odpovědnost, ale také mocné nepřátele, takové, jako je velitel královské stráže Taligaro. Ten zosnoval spiknutí, jehož cílem je zavraždit Kulla a zmocnit se trůnu. S pomocí čaroděje Enarose oživí před 3000 lety mumifikovanou královnu Acheronu Akivashu, aby obnovila starý řád a vládu zlých démonů. Zastavit ji může jenom ledový dech spravedlivého krále Valka... (TV Prima)

(více)

Recenze (156)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Kdyby to mělo aspoň jiné herecké obsazení.... Barbar Conan to není, ale Xena / Herkules taky úplně ne. I když to má blízko, ale je to aspoň výpravnější. Z metalového doprovodu fantasy filmu by asi měli mít radost třeba fanoušci kapely Manowar, která se do podobného žánru stylizuje. PS: ten čert na konci je fakt mizernej. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Hollywood sa vyžíva v odporných príšerách a múmiách. Zabudli, čo je pekné. Častokrát mi zostáva rozum stáť pred "naturalistickými" scénami vo filmoch určených pre deti, alebo mládež. Keby tam však niekto ukázal prsník, tak sú všetci pokrytci "pobúrení". Násilie by mi možno vadilo menej, keby som bol odchovaný na cartoonoch. Ja som však NAŠŤASTIE bol odchovaný na rozprávkach, kde sa o drakoch len rozprávalo a neukazovali sa. Ich autori, okrem toho, že ušetrili za efekty za každú cenu, ponechali divákovi priestor pre predstavivosť. Je však pohodlnejšie vychovať si slepo prijímajúce a nasávajúce bábky... Nesadla mi ani divná hudba pri bojových scénach. Bol som zvedavý na tento film, pretože kulisy hradu postavené na nádvorí ako aj zakotvená loď pod hradom boli sprievodnými javmi Devína ešte dlho po natáčaní. Jediným pozitívom filmu by bolo, keby z neho nejakú nezanedbateľnú časť peňazí dostal aj hrad Devín. Ale o tom silno pochybujem... Celkové zhrnutie: Napriek tomu, že som moc neočakával, bol som sklamaný. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kevin Sorbo si zde hraje na jinou verzi Hercula a snaží se tvářit jako nástupce Arnolda na trůnu fantasy svalovce. To se nekoná a není se čemu divit. Kevin Sorbo není zas tak hrozný herec, ale dělá ze sebe někoho kým není. Arnold je hromada svalá s pohledem, která láme vazy nepřátelům. Kevinův pohled je spíše k pláči a celý film je lehce stupidní. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Ničím zajímavá a podprůměrná fantasy vyprávěnka, která je béčkem jak vyšitým. Od zmateného děje plného nelogičností, přes nezáživou režii, až po zcela průměrné herce (ale Sorbo v úloze Kulla je snesitelný). Jediné, co drží po celou dobu stopáže kvalitu, je epická, monumentální, a tematicky pestrá (místy metalová) hudba Joela Goldsmithe, který je odpovědný za hudbu ke Stargate seriálům. Musím takto nesouhlasit s mnohými komentáři, že se zvuk řízných elektrických kytar nehodí k tomuto béčku. Hodí, a jak náramně ! Kull však zůstává pouze slabším s béčkem s mizernými triky a s prvním Conanem srovnání nesnese. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Celý film je prapodivným propletencem zmatených dialogů s ještě divnějším dějem. Tohle už není scifi, ale výmysly velmi slabě obdařeného ducha,nebo naopak přebujelé fantasie žáků prvních tříd, co začali louskat komixy. Luxus kartonážní výprava, gumové meče, které se ohýbají do oblouku když je zasunujete za pásek, plastické střihy z kolotočové a diskotékové doby, podpořené těmi nejlacinějšími heavy metalovými rify, che che...tu hvězdu jsem dal, protože jsem se u toho válel smíchem, výborná komedie na úrovni detektivek z NDR. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Počas nácviku bojových scén sa Kevin Sorbo porezal. Na jeho žiadosť boli skutočné meče nahradené replikami. (m.a.t.o.)
  • Že byl film původně připravený pro Arnolda Scharzeneggera jako třetí část o Conanovi je obecně známé. Ale již méně se ví, že postava Kulla pochází také z pera stejného spisovatele Roberta E. Howarda. První byl Kull a z něj se Conan zrodil po odmítnutí a přepsání původní verze povídky o Kullovi. Paradoxně Kullův úhlavní literární nepřítel je Thulsa Doom (v češtině Thulsa Soudce), který se ovšem na plátně objevil jako protivník Conana ve filmu Barbar Conan (1982). (Stejšn)
  • Posledný kinofilm Pata Roacha. (m.a.t.o.)

Související novinky

Další fantasy geroj chystá návrat

Další fantasy geroj chystá návrat

24.11.2009

Údajně povedený /233940/>Solomon Kane si pořád ještě nenašel amerického (a světového) distributora, nového Conana začne Marcus Nispel natáčet až na jaře v Bulharsku, ale už jsou tu plány na… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama