Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (495)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tohle v New Jersey neuvidíte.“ Před projekcí jsem měl ta nejnižší očekávání. A ta byla také (víceméně) naplněna. Blended představuje přesně ten typ americké rodino-romanticko-komediální jednohubky, který ze srdce nesnáším (ale jednou za čas chci dávat těmto žánrovkám šanci, zda mě třeba nějaká z nich něčím neosloví). Film je plný scén dojímavých, klišovitých, předvídatelných, rádoby roztomilých, stejné vtipy opakujících (v tomto případě až recyklujících) či prostě „jen“ trapných (u nichž se stydíte za postavy/jejich představitele). Humor, kterým vládne, je zas místy až obdivuhodně jednoduchý (v tom nejnenegativnějším slova smyslu). Na druhou stranu, musím uznat, že sem tam jsem se dokonce zasmál a kupodivu nejen nechtěnému (což mě překvapilo). A vzhledem k tomuto „sympatickému“ faktu (že mi komedie dokázala nabídnout i něco zábavného, ehm) dávám ještě 2*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa traileru to vyzeralo na veľký prešľap s množstvom klišé a primitívneho humoru. A všetko tomu aj nasvedčuje prvých cca pätnásť minút, no potom zistíte, že to bolo len mylné dementné intro, po ktorom nasleduje príjemná oddychová komédia. Celá zápletka sa nesie v tradičnom hollywoodskom kontexte komédií tohto druhu, navyše hlavná myšlienka na tému "chlapci potrebujú oteckov a dievčatká maminky" je dosť sentimentálna a prvoplánová. Omyl - film opäť klame telom a aj napriek týmto rutinérskym vlastnostiam ma prekvapivo bavil, v každom klišé našiel nejaký fresh nápad, v každej otrepanej hláške, či scéne dokázal objaviť skrytý potenciál a využiť ho naplno tak, aby dokázal rozosmiať aj mňa ako pôvodného pochybovača o kvalitách tohto filmu. Navyše film sa nehrá na nejakého morálneho sudcu, či šíriteľa osvetových myšlienok o rodine, takisto na nesnaží zbytočne tlačiť na dramatický podtón a to tvorcom kvitujem asi najviac. A Sandler a Barrymore sa stávajú podobnou osvedčenou dvojicou ako kedysi Hanks a Ryan. 80%. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Klasická Sandlerovka kde nechybí děti se super hyperaktivitou, nějaká ta romance a konec předvídatelný už od 5. minuty. Dalo se na to koukat, ale považuji to za druhou slabší komedii od Sandlera vůbec. Ta první jsou Machři 2. Průměrná komedie, kde jsou některé vtípky ok, ty další se snaží, ale nezasmál bych se ani zhulený po 4 gramech a ostatní vyloženě zbytečné. Drew je pořád kočka a chemie mezi ní a Adame je fajn. Na jedno zkouknutí ok, ale další už prosím ne. Ps. Poslední půlhodina byla neskutečně ubíjející a tak bych to o těch 30 minutek zkrátil. Taková stopáž je přepálená a zbytečná na takový typ filmu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame prvu nepodarenu spolupracu Sandlera s Barrymore. Nie je to ani dost infantilne, ani romanticke, ani rodinne. Proste nic. Je tu z kazdeho rozku troskum ale nic poriadne. Trochu mi to pripomenulo film Couples Retreat. Herci si vysli na skvelu dovolenku na exoticke miesto, ale divak z toho nic nema. P.S: Kde je Buscemi alebo Schneider. To uz aj oni nechali Sandlera v štichu? 5/10. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie někde na pomezí 3 a 4 hvězdiček se sympatickou ústřední dvojicí, které to slušelo už v 50x a stále poprvé. Jen opět škoda několika otřepaných klišé a nechutných scén. Nevím, proč to tam ti amíci za každou cenu cpou. Jinak vzhledem k tomu, že Drew je moje platonická láska snad už od 14 let, tak hodnotím tou vyšší variantou :) ()

Galerie (120)

Zajímavosti (22)

  • Stejně jako ve filmu Zkus mě rozesmát (2011) si i zde zahrála malou rodi Sandlerova manželka Jacqueline. Mohli jsme ji spatřit ve scéně, kdy jedna z matek v kroužku kreslení říká, že jí její dítě pořád tak trošku nenávidí, a Jacqueline jí na to odpoví, že se ráno probudila s polštářem u obličeje. (Tessx)
  • Hotel, ve kterém byli Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) s dětmi ubytovaní, se nachází v Jihoafrické republice. Jedná se o hotel s názvem The Palace of the Lost City v Sun City. (Untentrauer)

Reklama

Reklama