Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (495)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ten úvodný rozjazd nebol najideálnejší. Povedal by som, že to zaváňalo až katastrofou ( ktorú som vďaka malému komerčnému úspechu aj čakal ). No v momente, keď sa story dostala do Afriky, skóre sa vylepšilo mnohonásobne. Typické sandlerovské hlásky, aj humor roztomilý, úžasné vedľajšie postavičky ( všetci do jedného ), dojáky. To všetko dodalo tejto komédii punc kvality. Pri záverečných titulkách som pocítil pocit spokojnosti a blaženosti. Naozaj pekný a príjemný film. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tohle v New Jersey neuvidíte.“ Před projekcí jsem měl ta nejnižší očekávání. A ta byla také (víceméně) naplněna. Blended představuje přesně ten typ americké rodino-romanticko-komediální jednohubky, který ze srdce nesnáším (ale jednou za čas chci dávat těmto žánrovkám šanci, zda mě třeba nějaká z nich něčím neosloví). Film je plný scén dojímavých, klišovitých, předvídatelných, rádoby roztomilých, stejné vtipy opakujících (v tomto případě až recyklujících) či prostě „jen“ trapných (u nichž se stydíte za postavy/jejich představitele). Humor, kterým vládne, je zas místy až obdivuhodně jednoduchý (v tom nejnenegativnějším slova smyslu). Na druhou stranu, musím uznat, že sem tam jsem se dokonce zasmál a kupodivu nejen nechtěnému (což mě překvapilo). A vzhledem k tomuto „sympatickému“ faktu (že mi komedie dokázala nabídnout i něco zábavného, ehm) dávám ještě 2*. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tu mame prvu nepodarenu spolupracu Sandlera s Barrymore. Nie je to ani dost infantilne, ani romanticke, ani rodinne. Proste nic. Je tu z kazdeho rozku troskum ale nic poriadne. Trochu mi to pripomenulo film Couples Retreat. Herci si vysli na skvelu dovolenku na exoticke miesto, ale divak z toho nic nema. P.S: Kde je Buscemi alebo Schneider. To uz aj oni nechali Sandlera v štichu? 5/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sandler a jeho komedie mají takový zvláštní punc originality. Na jednu stranu dokážou parádně bavit, ale kolikrát tak moc odkazují na popkulturu, že bez ní budete úplně ztraceni. A když se nechytáte v té americké, tak Vám často plno fórů unikne. No a u Dovolené za trest je ten problém, že humor přejala právě ta popkultura, kde kdyby mi přítelkyně například u jedné scény neřekla, že se jedná o narážku na Kardashianovou, tak bych to vnímal jako dost trapnej moment. A těch jsem ve filmů zažil hrozně moc. Vždyť jak dlouho mi třeba trvalo, než mi došlo, že celá ta africká hudební skupina v čele s Crewsem je vlastně brutální narážkou na Old Spice reklamu. Opravdu hodně dlouho se mi nestalo, abych nevěděl, jak mám hodnotit film a natož ještě komedii. Dovolená za trest má v sobě tu klasickou pohodu filmů se Sandlerem, ale na stranu druhou tam bylo tak strašně moc nevtipnejch momentů a hlášek, že jsem víc kroutil hlavou, než jsem se zasmál. A to je co říct, protože jsem se kolikrát fakt upřímně zasmál. Třeba ten nápad s Afrikou je hrozně fajn. Vlastně i díky ní se na film hezky kouká. Jenže to ztvárnění Afriky je tak strašně úchylný, že z Američanů dělá nadlidi, kteří jsou ochotní utratit neskutečné peníze za šílené absurdnosti. Nejlepší chvíle byla například v momentě, kdy různé safari výpravy na jeepech jezdili přímo před lvy, aby si je prohlídli z blízka. A nejenom před lvy. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, co za kentus v poslední době Sandler točí, je Blended jako závan starých časů, kdy jeho komedie byly sice taky kravinky, ale člověk se u nich nejen necítil trapně (tak jako u Jack and Jill anebo u Můj otec je šílenec, což bylo fakt dno Sandlerovi filmografie), ale navíc se i docela pobavil. Takže i do třetice to Adamovi s Drew vyšlo, sice už ne tolik retro zábavně jako u Písni pro nevěstu, ani tak pohodově jako u 50x a stále poprvé, ale hlavně prostřední část šlape tak, jak máme Sandlerovky rádi- tedy mírně retardovaně, dementně, ale zároveň až naivně příjemně. Ještě si k tomu přidejte nečekaný bonus, že tuten děcka nejsou za otravný kokoty, co by tam jen mávaly ajfounama a mlely o fuckbooku (ano, jednou to tam zazní, jednou! :-), ale hlavně starší cyp od Barrymorky je správnej... mno prostě Frodo :-) a jako vždy fajnový soundtrack a máme tu letní kíno jak vyšitý. Jen houšť, Adame, ovšem začátek a konec filmu spálit a popel zadupat... anebo to alespoň přeskočit. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (22)

  • Na jméno Espn (Emma Fuhrmann) přišel Adam Sandler (Jim) při návštěvě restaurace Boca Raton na Floridě, kde měl majitel restaurace fotky svých dětí a u jedné bylo napsáno právě jméno Espn, a tak ho Sandler požádal, jestli by ho nemohl použít v novém filmu jako jméno pro jedno ze svých dětí. (veronikajel)
  • V líbací scéně žirafa skutečně Zaka Henriho (Jake) oblízla, ale vniknutí jejího jazyka do jeho pusy už byl uměle dotvořený efekt. (velkyvezir)

Reklama

Reklama