Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (495)

tron 

všechny recenze uživatele

"Možno som tú situáciu nevyhodnotil správne." S Adamom nemám problém, mám ho vcelku rád. Dovolenka za trest je však skutočne za trest. Je strašne slabá. Inokedy máva Adam skvelé podporné postavičky, ale tu je to desivá bieda (dokonca aj tancujúci Terry Crews je skôr trápny, než rozkošný). Čo sa výpravy týka, asi nepoznám nudnejšiu a nezáživnejšiu filmovú výpravu, ako je africká. Akonáhle sa tam niečo odohráva, hrozne ma to nezaujíma (česť výnimkám - Lovci levov). Strašná je aj samovražedná dvojhodinová dĺžka. Pobavilo ma iba zopár running gagov (dievča si neustále mýlia s chlapcom, hoci čosi podobné mal Sandler už v 50x a stále po prvý raz) a hlášok ("Stojím pri vás, všetko počujem."). Komediálne scény pôsobia dojmom, že z nich niekto vystrihol posledné sekundy s pointou. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Adama Sandlera mám fakt moc rád. Jeho humor mi sedí, u jeho filmů se pobavím. Ale když se podívám na seznam jeho filmů, je to vždy hop nebo trop. A tenhle film je docela hop. Dvojice Sandler a Barrymore je super a chemii mezi sebou mají. Vcelku velmi podobný námět jako u Zkus mě rozesmát (2011). Vdovec s dcerami a rozvedená matka se syny. Romanticky to funguje, humorem vlastně taky. Já se příjemně bavil. Jen na předchozí film s Aniston to prostě nemá. (55 %) ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Tak trochu guilty pleasure, ale na druhou stranu, kéž by bylo více takových milých a vtipných oddychovek, které si na nic jiného nehrajou a vtipy většinou skvěle fungují. Navíc Adam Sandler a Drew Barrymore jsou opět super, ale nejen oni. I děcka a vedlejší role (Crews, Lowe) jsou bezvadné. A ta nádherná Afrika! :) Občasnou přehnanost a trapnost snímku odpouštím, protože... SO ROMAAANTIC! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, co za kentus v poslední době Sandler točí, je Blended jako závan starých časů, kdy jeho komedie byly sice taky kravinky, ale člověk se u nich nejen necítil trapně (tak jako u Jack and Jill anebo u Můj otec je šílenec, což bylo fakt dno Sandlerovi filmografie), ale navíc se i docela pobavil. Takže i do třetice to Adamovi s Drew vyšlo, sice už ne tolik retro zábavně jako u Písni pro nevěstu, ani tak pohodově jako u 50x a stále poprvé, ale hlavně prostřední část šlape tak, jak máme Sandlerovky rádi- tedy mírně retardovaně, dementně, ale zároveň až naivně příjemně. Ještě si k tomu přidejte nečekaný bonus, že tuten děcka nejsou za otravný kokoty, co by tam jen mávaly ajfounama a mlely o fuckbooku (ano, jednou to tam zazní, jednou! :-), ale hlavně starší cyp od Barrymorky je správnej... mno prostě Frodo :-) a jako vždy fajnový soundtrack a máme tu letní kíno jak vyšitý. Jen houšť, Adame, ovšem začátek a konec filmu spálit a popel zadupat... anebo to alespoň přeskočit. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Moje záporná bilance s Adamem Sandlerem bohužel pokračuje. Je mí to nesmírně líto a sám tomu nerozumím. Smál jsem se před patnácti lety jiným věcem, než se směji dnes? Anebo to od jistého bodu jde s Adamem opravdu z kopce? Mám na seznamu ještě pár jeho dalších kousků, avšak obava z dalšího propadáku u mě sílí víc a víc. Tenhle počin byl americkou slátaninou od začátku do konce, až se mi chtělo místy zvracet. Možná jsem už sám tak trochu alergický na typické a předvídatelné americké šablony - parta zpívajících menšin (jakýchkoli - tady umocněno týpkem z reklamy na Old Spice) a neustále se v ději vyskytujících, protivní puberťáci, potlesk, kecy o tom, jak být sám sebou, praštěný nejlepší kamarád/kamarádka, hloupá silikonová blondýnka prodchnutá láskou a tak dále a tak dále a tak dále. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (22)

  • Na jméno Espn (Emma Fuhrmann) přišel Adam Sandler (Jim) při návštěvě restaurace Boca Raton na Floridě, kde měl majitel restaurace fotky svých dětí a u jedné bylo napsáno právě jméno Espn, a tak ho Sandler požádal, jestli by ho nemohl použít v novém filmu jako jméno pro jedno ze svých dětí. (veronikajel)

Reklama

Reklama