Reklama

Reklama

Dovolená ze trest je po snímcích 50 x a stále poprvé a Píseň pro nevěstu třetí komedie, ve které exceluje herecké duo Adam Sandler a Drew Barrymore. Po katastrofální schůzce naslepo se osamělí rodiče Lauren (Barrymore) a Jim (Sandler) dokážou shodnout jen na jediné věci: už se nikdy nechtějí potkat. Jenže pak si nezávisle na sobě objednají fantastickou rodinnou dovolenou a celý týden se musí dělit o jediné luxusní apartmá na africkém safari. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (494)

Dale 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá nijako extra nepobaví, no našťastie (aj vďaka neokukanému africkému prostrediu) ani nenudí. Romantika podľa zabehnutej šablóny, ale tentoraz nie je Sandler až taký trápny, ako vo väčšine svojich filmov. Spomedzi jeho filmov by som to zaradil medzi tie lepšie, no celkovo ide len o čistý priemer. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nedokážu si vybavit žádnou jinou hereckou kolegyni Adama Sandlera, s níž by mu to tak skvěle fungovalo, než právě Drew (trochu se tomu přiblížil se Saffron Burrows v Reign Over Me). A není to jen tím, že už to udělali třikrát. Je to zvláštní, prostě se dokáží naladit na tu správnou vlnu a člověk jim to žere. Ve Wedding Singer byli oba doslova roztomilí a já jim hrozně fandil. Z 50 First Dates si, pravda, jejich vztah moc nevybavuji (asi důvod do toho jít znovu), ale tady to zase bylo takřka až skutečné. Není to ale jen to, čím mě tenhle film chytil. Dokonce i toho humoru tu bylo na sandlerovku jaksi pomálu (a do popředí trochu vyčuhoval trapný pokus o humor). Ovšem navzdory již čistému recyklátu sandlerovských rodinných komedií, navzdory snaze o další záplavu typických sandlerovských komických postaviček, která však eruptovala v překvapivě šokující počet trapných postaviček - tolik vychvalovaný Terry Crew byl neskutečně trapný, zdá se, že veškerý svůj um, šarm a roztomilovst vyplácal ve White Chicks, ten hlavní hotelový šéf byl na pěst - mě to pobavilo. Snad tím, že tohle vlastně není Sandlerův film, protože mu ho ukradla Drew (opět zvláštní jak je to ne zcela typicky výrazná herečka, ale jednou za čas za to prostě vezme a posadí vás na prdel. Ještě si vzpomínám, jak mě v noci navštěvovala po shlédnutí Doppelgangera a Poison Ivy, který jsem, mimochodem, dával nedávno a Ivy ji věřil, stejně jako jsem ji tady věřil lehce zmatenou a nezdravě starostlivou matku) a hlavně výborně obsazené dětské role (zajímavá Bella Thorne). K dalším překvapením patří fakt, že mě ten film zaujal i jako tradiční rodinná agitka - protože mi to nepřipadlo tak klasicky kýčovité, prosté a jednoduché, jak je obvyklé (i když o mega dojácký kýčovitý závěr stejně nepřijdete) , tady jsem objevoval i zajímavé úseky. Možná je to tím jak stárnu, možná je to těmi hovady, co mě obklopují v reálu, ale prostě mi to nepřišlo tak čítankově nechutně prosté, ale trošku hlouběji zasahující. Abych to shrnul, mám hrozně rád Sandlerovy dementně komediální začátky, stejně tak mě ale baví i jeho součesné romanticko-rodinně-komediální agitky. A schválně, vsadíte se, že do deseti let Adam s Drew natočí společně čtvrtý film? ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice příjemné překvapení. Doufal jsem, že pro mě Blended bude alespoň guilty pleasure, ale velice mě překvapilo, jak dobře jsem se bavil. Drew Barrymore mám rád a celkem nechápu obecné přirovnávní Sandlerových filmů či přímo Adama Sandlera k Troškovi nebo Magnuskovi. Jistě, ne všechny jeho filmy jsou dobré či vtipné, ale většina z těch, co jsem viděl mě bavila a ačkoli se i v Blended objevuje nemálo rádobyvtipných a přehaných situací (typu někdo něco řekne a vzápětí kouká na pářící se nosorožce), pozitivní atmosféra převažuje a mě zkrátka bavilo na to koukat...a co víc, občas jsem se i pousmál a ke konci měl radost, že jsem si pustil skvělý feel good film. Spokojenost. PS : Skvělý twist k jejich staršímu společnému filmu :) PPS : Naprosto bezkonkurenční Terry Crews bavil pokaždé, co se ukázal..nebo spíš jeho tělo :) ... 70% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Adam podává tradiční výkon a neopouští svůj styl víc trapnosti ke troše humoru, bohužel jí bylo více, než jsem schopná pobrat a pobavit se. Drew vypadá čím dál lépe a vlastně byla ona hlavním tahačem filmu, přesto nemůžu jít výše, protože celkově jde o slabší průměr. U takovýchto "sraček" mě vždycky napadá, jak si parchanti do jedhoho užívají radovánek všeho druhu a jak jim lze leda tak závidět. O ničem jiném ani tento pokus o humor není. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Já se na takový filmy nedívám, ale tuhle dvojku (Adam + Drew) mám fakt rád, což se mi potvrdilo i tady, protože jsem se příjemně pousmál u romantiky typu 50x a stále poprvé, kde však hlavní roli hrají rozpadlé famílije a dovolená v Africe. Dlouho jsem film s Barrymokou neviděl, ČSFD mi napovídá, že přesně 10 let a zrovna zmíněnou padesátku, ale musím uznat, že na skoro čtyrycítku je fakt kost. Libílo se mi to, jako oddychovku můžu doporučit. 80% ()

Galerie (120)

Zajímavosti (21)

  • Když jde Jim (Adam Sandler) po dovolené za Lauren (Drew Barrymore), tak vidíme scénu přesně opačnou, než ve filmu Píseň pro nevěstu (1998), kde spolu také hráli Barrymore a Sandler. Tam jde Sandlerova ex otevřít dveře Barrymore, kdežto v tomto filmu jde ex Barrymore otevřít Sandlerovi. (veronikajel)

Reklama

Reklama