Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety byla Země zničena nukleární apokalypsou. To, co zbylo z lidstva, se ukrývá na Měsíci - který se ale rozpadá úplně stejně. Jedinou nadějí lidstva je vyslat malý tým do středu Země a získat mýtický svatý grál. Vše, co jim stojí v cestě, je starověká rasa ještěrovitých humanoidů a armáda dinosaurů. (valmez79)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (74)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem regulární pokračování a hromadu nekorektního humoru jako v #1... tady jsem se dočkal všeho všudy 3 max 4 vtipných momentů, jinak to byl takový zvláštní slepenec něčeho co jsem nepochopil. Přišlo mi, že autoři ohromeni úspěchem #1 vypustili trailer který navnadil na rozvinutí zápletky (nacisté krom toho, že osídlili měsíc si osvojili i klonování a-la "jurský park") a pak jim došlo, že ani neví o čem by to mělo být a tak udělali divný restart celé myšlenky a vzniklo tohle... veškeré kouzlo bylo rázem pryč a dokonce i popřeli sami sebe (našel jsem několik rozporů oproti #1). A ten závěr (Rusové na Marsu!?) ten vše jen potvrdil. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

oproti prvnímu dílu je Coming Race sice lépe zpracovaná a působí větší,ale bohužel už jí chybí ten element překvapení a ve spoustě ohledech dojíždí na očekávání nastolená povedeným prvním filmem.Přitom ani tady ale nechybí super nápady (Hitler na T-Rexovi,poslední večeře páně s Hitlerem,Stalinem,Kim Čong-Unem,Bin Ladinem atd,Jobsovo náboženství) a je škoda,že ne všechny jsou plně využity...60% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Iron Sky: The Coming Race je film, ktorý by mohol byť chápaný len ako taká medzihra pred vyvrcholením celej trilógie, na ktorú snáď nebudeme čakať ďalších sedem rokov. Problém je však v tom, že je celý dej veľmi kostrbatý a chýba mu jasná dramaturgia, ktorá by dokázala jednotlivé pasáže navzájom vybalansovať do potrebnej rovnováhy. Pridajte si k tomu nepresvedčivé herecké výkony niektorých hlavných protagonistov a čoskoro prídete na to, že film nezachráni ani Udo Kier v sedle tyranosaura rexa. Hudba tentoraz vhodne nedopĺňa obraz, avšak efekty zostávajú na špičkovej úrovni. Naozaj sa zase nechce veriť tomu, že sledujeme biják v európskej produkcii, nie hollywoodsky blockbuster za stovky miliónov dolárov. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Priznam sa, ze jednotku si pamatam velmi zbezne, no mam pocit ze toto nebolo ovela slabsie, ak vobec. Bavil som sa neskutocne na tom ako to cele kombinovali. Samotneho humoru tam vela nebolo, ale mna pobavil ako skombinovali kazdu znamu teoriu. Svaty gral, duta zem, jastery, proste masaker. Chybalo uz len nieco pre plochozemcov, no to by sa asi tazko kombinovalo s tou dutinou. Ak dokazes byt nad vecou, tak urcite vhodny film. Bolo tam par miest kedy si clovek uvedomi, ze toto nie je Holywood, ale who cares? ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nedobré zvesti teda neklamali a druhý Iron Sky vážne stojí plus mínus za prd. Prvý diel mal jednoduchý a úderný námet s nacistami na mesiaci, na ktorý sa potom navešala spoločenská a politická satira. Dvojka má nukleárny holokaust, mimozemských reptiliánov žijúcich vnútri dutej zeme, dinosaurov, svätý grál, uctievačov Steva Jobsa a podobné chujoviny, ale ukrutná preplácanosť neznamená automaticky aj zábavu a film je z väčšej časti iba nuda plná rádoby vtipov ktorým by som sa smial len ak by som nemal viac ako 6 rokov. Digitálne efekty to má veľmi pekné, len ten scenár je tak strašne tupý a naivný, že chce po mne aby som sa smial na veciach ako keď ten plešatý búchač zomrie na alergickú reakciu a neskôr vstane z rakve s tým že sa mu to stáva často, nehovoriac o absolútne nevtipných prekáračkách hrdinky s tým rusom. Je rozhodne maximálne divné keď musím o filme plnom uletených nápadov povedať že je vlastne bez nápadov. Jediné dve scény ktoré tomu zaistili nejakú hviezdičku je naháňačka na vozoch s bin Ládinom, Pápežom a valiacou sa slnečnou guľou a potom nástup Hitlera na T-rexovi s hláškou "Sieg Heil Mutterfickers!" Ostatne, Udo Kier si to celé asi dosť užíval, ale ani zbytok obsadenia vlastne nebol márny, keby nemuseli surfovať na tom dementnom scenári. Za mňa teda nanešťastie tragicky zabudnuteľná záležitosť s pár podarenými vložkami ktoré to však k vyššiemu hodnoteniu nemôžu dotlačiť. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Na film se vybralo přes 600 tisíc dolarů na Indiegogo.com. Za vyšší příspěvek vás mohl ve filmu např. sežrat T-Rex. (BloodMax)
  • V závěrečných titulcích se objevují kresby z Voynichova rukopisu. Jedná se o tajemnou ilustrovanou knihu napsanou neznámým písmem, která je předmětem zájmu mnoha kryptologů a má spojitost s českými zeměmi, jelikož zde byla možná napsána. (pajik)

Reklama

Reklama