Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Toramaru se vrací ke svému mistrovi, aby mu vyprávěl o své cestě za získáváním bojových zkušeností. Během jednoho roku procestoval celé Japonsko, aby se utkal s nejlepšími mistry v každém stylu, ať už se jedná o klasické kung-fu, boj s tyčí, katanou či nožem. Od každého získá svitek příslušného bojového umění, které nyní mistrovi přináší, aby se z nich dozvěděli ještě více o bushido. (Tamten)

(více)

Recenze (11)

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Súboje su niektoré zaujímavé, ale miešať kung-fu do Japonska, divné. Na to, že ovládal judo, taek won do, karate a ešte niečo tam bolo, bare handed melee fighting štýly a potom tam predvádzať instantné naučenie sa shaolinského kung fu za pár minút, kde podstata umenia je niekde úplne inde, zobrať do ruky samurajský meč alebo tanto a poraziť majstra v tomto obore, ktorý cvičil roky... no plno vecí mi prišlo nelogických a nesprávnych. Chlapec si z každého súboja zoberie akože niečo dôležité a použije to vo finálnom súboji. Teraz som si všimol plagát. EAT and FIGHT... asi o tom je ten film. ()

York 

všechny recenze uživatele

Ta prvni cast je za jasnych 100%, film pro vsechny milovniky japonskych bojovych umeni a japonskeho jidla. Ta dalsi, jak uz tady psal Flipnic, to aspon teda v mych ocich celkem pokazila (tak od toho souboje s pistolnikem, i kdyz scena pojidani mrkve byla skvela). Ale i tak super film a rozhodne stoji za shlednuti. ()

Reklama

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdivnějších filmů, které jsem dosud viděl. Celý děj sestává ze soubojů různých stylů, jídel mezi nimi a krátkých rozhovorů mistra se žákem. Souboje jsou vynikající a brané s velkou nadsázkou, film je místy vtipný až jsem začal uvažovat o označení komedie a finále je strhující. Pokud vám nevadí rezignace na příběh a máte rádi souboje na všemožné způsoby, je to film pro vás. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který stojí někde na hranici klasických bojových filmů a komedie. Můžeme tu vidět množství soubojů, z nichž některé jsou na slušné úrovni s pěknou choreografií (s rozumnými reálnými technikami bez nějakých šílených akrobatických kousků a spousty lan), u některých to však žádná sláva není (hlavně ke konci filmu). A podobně je na tom i komediální stránka. Jsou tam místa, kterým se člověk skutečně zasměje (např. "souboj" s nunchaky), ale některé věci jsou fakt divné (opět hlavně ke konci). Mohl bych doporučit film vypnout po souboji s Yakuzou, do té doby je vše dobré a pak to začne jít s kopce, ale stejně to každý pak dokouká až do konce, už jen aby viděl, jestli se to fakt tak zhorší. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teda řádně ujeté! V podstatě tu není žádný příběh. Celý film se jen skládá z několika různých soubojů, kterým předchází patřičné jídlo, které má charakterizovat vlastnosti oponenta. Když přistoupíte na tyto pravidla odstraníte tím problém s absencí příběhu a lépe si vychutnáte bojovky, které jsou zde velmi výživné. No, výživné v tomto případě spíš znamená hodně ujeté. Nejde o choreografii, ta byla vcelku dobrá. Aplikace různých bojových umění a výběr soupeřů byl víc než zdařilý. Každý souboj dokonce dával nějaký hlubší smysl a ponaučení z něho. Já měl problém z rušivých podnětů, které znehodnotily vážnost výsledku. V každém souboji bylo něco šíleného a neočekáveného. Já nevěděl jestli je to vlastně vtip nebo vážně. No, konec mě už nenechal na pochybách, ten už měl dobré kosmické grády. Každopádně jsem se zkusil nad tím povznést a pochopit hloubku sdělení. V podstatě to bylo něco jako život. Nikomu nejde o to dojít co nejrychleji do cíle, ale o to jak nejlépe projít cestu. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama