Reklama

Reklama

Šéfkuchař Carl Casper se po neshodách s majitelem luxusní restaurace rozhodne opustit své dobře placené místo a pořídit si pojízdné bistro. Konečně nebude jeho kreativitě nikdo stát v cestě a bude mít více času na syna... Carl Casper pracuje v luxusní restauraci v L. A. jako šéfkuchař. Když dostává šanci předvést své kuchařské umění prestižnímu food bloggerovi Ramseymu Michelovi, chce připravit něco speciálního. Jeho šéf Riva ale trvá na tom, aby připravil staré a léty prověřené menu. Carl menu připraví se skřípěním zubů a očekává kladnou recenzi od Michela. Tomu ale Carlovo jídlo nechutná a na svém blogu publikuje špatnou recenzi, která se ke Carlově smůle stává virální. Na to konto si Carl s pomocí svého syna zakládá účet na Twitteru, přes který si s Michelem vyměňuje poměrně ostré zprávy. Situace vrcholí v momentě, kdy Carl pozve Michela zpět do restaurace, aby mu uvařil speciální degustační menu. Rivovi se to ale nelíbí, a Carla vyhodí. Carlovi rupnou nervy a ještě než restauraci definitivně opustí, předvede před Michelem a ostatními hosty hysterickou scénu. Carlův výstup několik hostů restaurace natočilo a nahrálo na internet, takže má problém sehnat novou práci. Deprimovaný a bez peněz přijímá pozvání své bývalé ženy Inez, aby s ní a s jejich synem jel do Miami jako Percyho chůva. Inez posílá Carla za svým druhým bývalým mužem, který mu sežene pojízdný stánek. Společně s Percym se dávají do práce a uvádějí stánek do použitelného stavu. Do Miami navíc přijíždí Martin, Carlův přítel a bývalý kolega, který mu chce pomoct s rozjezdem nového podniku. Když je stánek připraven, je na čase vyrazit na zpáteční cestu do Kalifornie. Percy chce zůstat s otcem, a tak Carl, Martin a Percy vyrážejí na cestu napříč Spojenými státy... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (600)

emma53 

všechny recenze uživatele

Jon si to tedy užíval opravdu ve velkém stylu. Co si uvařil, to si taky sám zbaštil, ale myslím, že i jako herec si pochutnal občas na nějaké té mňamce, kterých tam bylo obrovské kvantum a tak krásně to všechno vypadalo, až jsem měla pocit, že to voní i skrz ten monitor. Jon mě chytnul za srdce, má v sobě velkou dávku zvláštního charisma, takže ať si Carla Casperra ta jeho polovička hezky pohlídá. Mít doma takovýho fajn chlápka, který ještě umí takhle vařit, to je poklad pí Casperová ! Celý film byl krásně barevný, moc chutný a s hudbou přímo lahůdkový. A ještě vím pánové, na co je taky dobrá kukuřičná moučka....to jsou věci :-) Jone u mě jsi rozhodně zabodoval ! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pár marvelláků se sešlo, aby si natočili pohodovou pohádku o hodné exmanželce, hodném exmanželovi a o tom, jak se na světě krásně podniká. Je to koukatelný, ale na mě moc jednoduchý a ke konci začíná nudit. Ale co, možná, že to tak fakt bylo a Jon Fevreau chtěl lidem ukázat, že když se chce, tak to jde. # [monitor, 2.0->5.1, no sub] # příběh *** | hudba *** | humor * | akce – | napětí – | pustil bych si znovu ** ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatický příběh. Momenty z kuchyně hltám, zběsilost šéfa Carla si nezadá s Pohlereichem. Jídlo v hlavní roli pomalu střídá vztah otce a syna (překvapivě príma dítě). Na to, jak je to ukecané, zoufale málo opravdu vtipných hlášek, kvůli tomu trochu snižuju hodnocení. Komedie desetiletí z toho nebude, ale gastronomický zážitek roku na obrazovce tutově ano, plus výborná sonda do života s twitterem. Moderní, odsejpající a nebezpečně nabuzující chuťové buňky. Bulimičkám a diabetikům nepřístupno! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Během projekce jsme v noci vymetli: talíř mozarelly s maďarskou mletou paprikou exclusive, olivami a rajčetem ozdobeným bazalkou, slaninovou pizzu s feferonkami a cibulí, misku kešu oříšků, jedno balení slaninových TUC a někde v sedmdesáté minutě to chlap nedal a hodil na gril dvě flákoty de luxe hovězího, které se marinovalo na dnešní zahradní žranici. Spráskali jsme to bez chleba a vyžahli k tomu metaxu s počtem hvězd, jako na nebi. Opravdu moc pěkné! Ale kdo viděl film, zajisté chápe. Před promítáním tedy doporučuji plnou lednici potravin, kdy slanina platí za základ, nebo číslo na kvalitní restauraci, která disponuje rozvážením, ale urychleným. A pokud jste na tom jako já a měli jste možnost jíst vynikající kubánské sendviče z pojízdného stánku třeba na Key Westu nebo v Miami na Ocean Drive, bez alkoholu to nostalgické vzpomínání chuťových pohárků nezaženete. :))) Vyjma výše uvedených komplikací, které si žádají pečlivou přípravu, se jedná o parádní filmový počin. Sedl nám skvěle! Tak skvěle, že se ani výčitky nad velkou žranicí a nějakým tím kilem navrch, nedostavují. Zůstává jen příjemná vzpomínka na suprovní májovou noc. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Někdy je potřeba takovýhle film, který neřeší světové krize, ve kterém nejde o nic velkého jako světový mír, revoluce či o to, kdo koho podvedl a jak se mu vtipně pomstít. Někdy je holt potřeba natočit "jednoduchý" film o "jednoduchých" věcech. A pokud jste Jon Favreau, tak máte šanci, že vaši kamarádi, kteří jinak berou mnohdy více jak 8místné sumy za to, aby byli ve filmu, vám kývnou, že to pro vás udělají skoro zadarmo. Chef je skvělý, pohodový a hlavně dost přesný film o tom, jaké to je být kuchařem v restauraci, jaké to je mít vášeň pro vaší práci a jak skvělá může být jen taková maličkost, že vám někdo pochválí jídlo, které jste pro ně uvařil. Myslím, že i na samotném filmu jde vidět, že tohle nebylo natočeno, aby to vydělalo peníze, protože pořád to je nezávislý film, byť s obsazením letního blockbusteru první velikosti, ale jen z radosti pro řemeslo, ať už točení, či vaření. Alespoň já bych si přál, aby to byla pravda. 100 %. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (11)

  • S filmármi spolupracoval a taktiež si vo filme zahral malé cameo známy šéfkuchár kórejského pôvodu, menom Roy Choi. (MikaelSVK)
  • Hlavní natáčení začalo v srpnu 2013 v Miami v restauraci Versailles a hotelu Fontainebleau. Film byl také natáčen v New Orleans, Los Angeles a Austinu. (KOOHA)

Reklama

Reklama