Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Decibely lásky jsou příběhem tří generací, které prožívají své touhy, sny, naděje i zklamání, a přitom nepřestávají věřit na lásku, přátelství a lidské souznění. Okolnosti se mění, ale věčná touha milovat a být milován zůstává... Mladý umělec Dan (Filip Cíl) sní o úspěchu, ale zatím si odpykává veřejně prospěšné práce při úklidu města. Jeho šéfem je Kristián Hovorka (Rudolf Hrušínský nejml.), který spolu s Otou (Pavel Horváth) pracuje v Technických službách na Plzeňském magistrátu, kde mají na starosti úklid města. Dan se na diskotéce seznámí s  Betkou (Alžběta Bartošová), Kristiána zaujme Danova pohledná sestra Danka, která za bratra stále žehlí jeho průšvihy. Ne všechno ale vychází. Betčina nepřejícná kamarádka (Aneta Vrzalová) a její přítel Robert (Jakub Grafnetr) se rozhodnou vše zkomplikovat nefér hrou. A zatímco Danka s Kristiánem hledají cestu, jak konečně zakotvit „v neklidných vodách života", tak Kristiánův táta Láďa (Rudolf Hrušínský ml.) a Betčina šarmantní tetička (Iva Janžurová) dokazují celému světu, že věk je pouhé číslo. Kristiána navíc čeká, spolu s nápravou dávné křivdy, jak mu to radí jeho nejlepší kamarádka Lenka (Lucie Vondráčková), i nalezení „cesty" k dceři Jitce (Marika Šoposká). (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (253)

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

V záplavě zombie filmů se nám tu objevil další kousek. Zombies, které povstaly ze svých hrobů po pádu komunismu těmi je film prošpikován. Hrušínský nejml. David sám ad... Děs , běs, demence. Kupa rádoby filozofických úvah na téma láska, odlehčených zpívajícím popelářem s nějvětším předkusem na světě... K tomu Gott, Vondráčková, Vojtek... strašné, opravdu hrůzné. Paní Janžurová, proboha proč jste se v tom musela objevit zrovna Vy? Měla jste to zapotřebí? Příšerné! Tenhle film je o ničem, bez děje, plný křepčících tanečnic a blbečků, kterým bych na základě tohoto už zakázal doživotně jakoukoliv další účast v šoubyznysu... David si tak nějak neuvědomil, že socík skončil, že jeho hra na kásia už moc netáhne a že céčka už nikdo nesbírá... Bohudík. Tohle je popelářskej ODPAD jak vyšitej! Tfuj tajxl! ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Snímek má být oslavou lásky, nabitý písněmi Michala Davida. Lásku jsem ve filmu však nějak nevnímal, nebyla zjevná a jasná. Dialogy jsou opravdu podprůměrné, postavy nevýrazné, takže za chvíli přemýšlíte, kdo s kým, proč a jak, v čemž se ve finále nevyznáte a začnete tápat v ději, který zde absolutně chybí. Není-li děj, není ani zápletka a rozuzlení. Ačkoliv obsazení je hvězdné - Rudolf Hrušínský, Rudolf Hrušínský nejml., Iva Janžurová, Roman Vojtek, Lucie Vondráčková - tak skutečně nejlepší herecký výkon odvádí neherec Pavel Horváth. Na film jsem se těšil, protože na hudbě Michala Davida jsem vyrůstal a je to hudba mých teenagerských let. Namísto krásných písní a vzpomínek však přišla facka. Tohle opravdu ne... Jedna * z úcty k M. Davidovi, kterého stejně ve filmu moc neuslyšíte. ()

Reklama

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Tak tohleeee Nechceš... Brrrr ještě teď je mi stydno...že něco takového někdo natočil.... Naprosto zbytečnej film...kterej je plnej umělejch žvástů a nefungujících dialogů. Není nic co by se dalo kladně zhodnotit. A to mám taaaak rád pana Horáčka a spol z Discopříbehů... Přežít 91 min. stopáž je opravdu filmoPorno. Jedna hvězdička za Plzeň a ze slušnosti... jelikož mám rád písně M. Davida. Prosím ať pán Halík se raději věnuje smysluplnější činnosti .. nežli natáčení rádobyfilmu. Už Nikdy Více..... ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych měl svoji chuť podívat se na ten film řídit hudbou,která je ve filmu obsažená,tak rozhodně film vynechávám.A potvrdilo se ,že v tom filmu je obsažená úplně ta největší žumpa tvorby našich oblíbenejch pohrobků populární hudby.Hodnocení hereckýho umu protagonistů v tomhle filmu bych smrsknul do Hrůši nejmladšího,a sestry Filipa Cíla.Tolik neherectví hned tak nevidíte.O scénáři nelze mluvit,je to snůška blábolů,navíc je toho do hodiny a půl napatláno tolik,že to nemá žádnej smysluplnej konec.A skladbu,kterou zpívá Janžurka s Gottem,nebo pro Gotta sem musel přeskočit.Byla to jen zvědavost,ale dopadlo to přesně tak,jak sem čekal.0%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Původně to měl být ´Discopříběh 3´. Ten po mnohaletých problémech nevznikl a tak přišla náhrada. A zoufalá náhrada. Avizovalo se, že to bude opět film s písničkami Michala Davida. Doba 80. let je však už spoustu let pryč a to, že měl Michal David na svých koncertech narváno a že muzikál ´Děti ráje´ měl ohromný úspěch ještě neznamená, že se stejně povede i filmu. A samozřejmě nevedlo. Jenom od Michala Davida tu písničky nejsou. Český film a opět se tu několikrát zpívá anglicky. Od písniček v podstatě jen úryvky, scénář téměř bez děje, absolutně bez humoru a bez logiky. Chybí tomu živost a patřičný švih, takže opět český film, který se táhne. Příběh o dvou zamilovaných lidech? Dobrá, ale proč jejich konečné vzplanutí připomíná ´Hříšný tanec´? Pak už to vypadá, že se to tvůrcům nějak vymklo kontrole a jakoby točili úplně jiný film. Přítomnost Karla Gotta a jeho duet s Ivou Janžurovou budiž naprostá zbytečnost. Co k tomu dodat. Na film sice přispěl Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie, ale stejně, jakoby tomu peníze chyběli. Ještě že nevznikl ten ´Discopříběh 3´. To by těm dvěma filmům pověst jenom pošramotilo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Film Decibely lásky se točil v Plzni od 14. září 2015 do října 2015. První klapka padla v sanatoriu Vísky nedaleko Plzně. (max21)
  • Film využívá „starších" i nových písniček Michala Davida, jehož hity se staly nedílnou součástí mnoha filmů. Ve filmu zazní nejen původní a legendární písničky jako: Jsou rána tíživá, Nikdo nepřišel, Chtěl bych žít tak, jak se má, nebo Každý mi tě, lásko, závidí, ale i nově zkomponovaná hudba, doplněná písničkami Joe Cockera, Westlife, Barry Whitea, H. Lewise. (Zdroj: Falcon)
  • Jedna z najznámejších pesničiek Michala Davida "Decibely lásky" sa vo filme s totožným názvom neobjaví. (danci7891)

Reklama

Reklama