Reklama

Reklama

Ztráta panenství Evy van End

  • Česko Ztráta panenství Evy van Endové (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento snímek je působivou tragikomedií o rodině van Endových. Jedná se o úplně normální rodinu, jejíž členové si postupem času osvojili lehce bláznivý způsob, jak k sobě navzájem přistupovat. Jednoho dne však do jejich života znenadání vstoupí ztělesnění dokonalosti v podobě německého studenta, který u nich má bydlet v rámci výměnného pobytu. S jeho příjezdem van Endovy ovládnou pochyby, nejistota a strach. Jak mohli celá ta dlouhá léta se svou nedokonalostí fungovat? Během Veitova pobytu začne všech pět členů rodiny objevovat pravdu o sobě navzájem, neboť se cítí odcizeni. Ukáže se však, že strůjcem jejich štěstí není dokonalost, nýbrž pokrevní pouto. A kromě toho - nikdo přece není dokonalý. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Manueli, dej pracky pryč z mý veverky! 1) Se svérázným občas i rozpaky budícím humorem se v holandských filmech setkávám často. Zde se nám ho dostalo v míře přehojné._____ 2) Návštěva německého studenta zapůsobí jako katalyzátor do zarezlých poměrů uvnitř jedné asi dost typické holandské rodiny. Vzornému skopčáčkovi bych nejraději vrazil jednu do zubů, nic to však nemění na tom, že má pravdu a že jeho pobyt se stane potřebnou byť jízlivou katarzí._____ 3) Debutující 29letý režisér Michiel ten Horn obsadil do titulní roli 16letou Vivian Dierickx (obézní dcera Eva) a neprohloupil. Takových telat jsou kolem dokola spousty._____ 4) Zaujali mě dále 19letý Abe Dijkman (rebelující syn Manuel), 26letý Tomer Pawlicki (syn s akné Erwin) a snad i 18letý Rakušan Rafael Gareisen (německý student Veit). ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

nevim, patrně jsem koukal úplně na jiný film, než k jakému se tu někteří vyjadřují. Za hodinu, kterou jsem s tímto filmem vydržel, jsem nenalezl žádnou situaci nebo moment, kterému by se dalo zasmát. Bylo to nezáživné, zalidněné postavami, jejichž osud a vývoj mě absolutně nezaujal. Zkrátka film, plný nudy, v zásadě o ničem, vhodný místo ukolébavky ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Někdy prostě musí přijet Veit, aby se věci daly do pohybu, aby došlo ke katarzi, k průlomu, k prasknutí prvních ker zatvrdlých odcizených vztahů jak mezi ldimi, tak i vztahů těch lidí k sobě samým. Tenhle film takovou transformaci v jedné rodině podal maximálně mile a maximálně zábavně, nenápadně ujetě a úžasně laskavě a optimisticky. To jednomu vždycky potěší srdéčko:) Skvělá práce s motivy bílého králíčka, červené bundy a nebe posetého svítícími hvězdami. Casting, herecké výkony, hudba, všechno vyborný a marně přemýšlím, proč má ten film tak nízké hodnocení. Je suprovej:) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Název divnej, postavy ujetý, ale celý je to tak brutálně bláznivý, že pod čtyři prostě nemůžu jít. Může za to ten árijskej Němeček, co tam přijel hlásat názory. Můžou za to ale i snad všecky ostatní postavy, co se ve filmu objeví. Dokonce za to může i ten černoušek a jeho neuvěřitelný debaty s tátou od holandské rodiny. Chvíli jsem přemýšlel, že film skončí tak, že ten táta sbalí všecky místní karbanátky a odveze je do středu Afriky, aby se tam děti najedly. Nakonec se to tak nestalo, ale ve výsledku to bylo ještě brutálnější. Ortodoxní až na půdu. Poctivý komediální rasismus. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Němec, karbanátky, červená bunda, králíček, to je to, o co v tomhle neortodoxním filmečku běží především. O suchý humor tady budeme zakopávat v mluveným slovu, v záběrech kamery i v jednotlivých scénách. Princip přitažlivé ujetosti je tu dovedem téměř k dokonalosti a moje huba si díky smíchu tenhle film poctivě odmakala. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama