Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (518)

nunka 

všechny recenze uživatele

Tento jednoduchý western je o jedinečnej charizmatickej tvári Madsa Mikkelsena. Všetky zábery na jeho pohľad či čin vytvoria tú správnu esenciu ladiacu s tempom, atmosférou a samotným dejom príbehu. Prifarbené vizuálne obrázky boli maximálne efektné a všetko ostatné bez príkras a odbočiek. Jednoduché a priamočiare. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dánsko/britský western, snažící se tvářit co možná nejtemněji, ale ve výsledku působí jako velice špatná televizní inscenace. Jediné co nějak připomene starý dobrý western, je závěrečný souboj, jinak nic. Mikkelsen je nepřesvědčivý, Green nudná, Morgan trapný. Drsný western divák dostane, ale zábavný již nikoliv. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Začne to velmi slušnou a hutnou scénou z dostavníku, skončí ryzí pomstou. Posraný starosta, posraný šerif, posrané město. Otřepanější námět už to být nemohl. Aneb někdy je třeba obětovat ovci, aby se zachránilo stádo. Ono zoufalé stádo totiž snáší, že dvojice zmetků díky svému buranskému vychování, flašce kořalky a touze po ženském klíně nemá problém navždy rozdělit jednu rodinu, která se právě po letech (otec koupil kus půdy a postavil ranč, aby mohla žena se synem nyní za velkou louži přijet) setkala. Režisér a scénárista Kristian Levring se s ničím nemazlil a přichystal přímočarý kus, ve kterém málomluvný a permanentně zmlácený Mads Mikkelsen a ještě víc nemluvná Eva Green bojují za své lepší příští. Má to rozumnou stopáž, má to solidní násilí. Na kulku nemusíme čekat půl hodiny, o komplikovaný děj tu nejde. Stačí oči Evy Green, odhodlaný Mikkelsenův výraz a špinavá, bezmocná atmosféra. Čistá práce. 70% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dánský western? Proč ne. Mads Mikkelsen tu hraje tvrdého pistolníka, který po smrti své ženy a syna nemá problém sejmout vůbec nikoho. Plukovní Delarue sužuje drobné městečko díky jeho strategické poloze pro budoucí těžbu ropy. Někdo se této tyranii musí postavit i za cenu ztráty svých blízkých. Konec je trochu přehnaný. Madsovi v jeho tažení pomáhá i němá a pohledná Eva Green. Výhodou je i krátká stopáž. "Nikdy tě nezkrotil." ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jako ruku na srdce - Kdybych sedm let čekala na zblitek rodiny a hned první den by mi jí jeden pračůrák sejmul, taky bych byla nasraná jak latrína na fesťáku a hodlala se pomstít. Madse sem teda chápala absolutně a směle mu fandila, aby to dotáhnul do vítěznýho konce. I tak jsem ale nedokázala nesnášet plukovníka, páč Jeffrey ho zahrál tak bravurně, že to byl sice týpek z kategorie ukázkových zmrdů, ale byl buddží. A jelikož jsem lehce duševně chorej jedinec, tak mě scéna, kdy odpráskne beznožce s babkou fakt rozesmála. Stejně jen dýchali kyslík ostatním a byli k hovnu, užiteční asi jako skleněný dveře na hajzlu nebo hnědej toaleťák. Eva Zelená tu musí hrát jen svou mimikou, páč jí rudý tváře uřízli lopatu a, co si budeme nalhávat, všechno její mimické hraní a výrazy vypadaly naprosto stejně - Měla rozhodně zácpu, nebo se jí naopak chtělo mocně srát. To naprosto vysvětluje její výraz během celýho filmu a příště ať radši buď opět ukáže kozy, který zná většina chlapů líp než kozy svojí starý, nebo ať alespoň mluví, jelikož mimicky hrát jde po mrtvici na piču (Seagal by mohl vyprávět). Celkově fajn western a Mads opět nezklamal, ten má, na rozdíl od Evy, mimiku v pořádku. Holt pan herec. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • V závěru filmu se přijíždějící šerif v jednom záběru objeví s hvězdou na pravé straně hrudníku a hned v tom dalším záběru ji má na levé straně. (raininface)
  • Celé prostredie westernového mestečka bolo od základov vybudované v Južnej Afrike. Krátko pred dokončením filmu však zhorelo. (Wargoo)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama