Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělý Western/Revenge s vynikajícím Mikkelsnem a opět svůdnou Evou Green. Film sice nepřínáší do žánru nic nového a bere si leccos z klasiky 7 statečných, ale při mrtvém žánru mi to vůbec nevadí,jsem rád za každý přírůstek, kterému se podaří zachytit drsnost tehdejší doby. Být film krvavější šel bych i na plný. Slušná zábava. 80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dánsko/britský western, snažící se tvářit co možná nejtemněji, ale ve výsledku působí jako velice špatná televizní inscenace. Jediné co nějak připomene starý dobrý western, je závěrečný souboj, jinak nic. Mikkelsen je nepřesvědčivý, Green nudná, Morgan trapný. Drsný western divák dostane, ale zábavný již nikoliv. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Syrový western, tichý a nekompromisní jako většina jeho postav. K dokonalosti chybělo jen něco dovyprávět - především tedy bratrovu část příběhu. Jinak ovšem bez výhrad. Obzvlášť závěrečná přestřelka byla výborná a plná skvělých nápadů, ale i do té doby se stále něco zajímavého dělo, film od úvodních titulků v podstatě nezpomalil, Mads Mikkelsen byl přímo proklatě charizmatický a Eva Green v němé roli řekla jedním pohledem všechno.___P.S. Odkaz na Tenkrát na Západě ve scéně s petrolejkou mě velice potěšil. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Tak Evropané opět vracejí úder Amíkům na westernovém poli. Dánská (!) reminiscence na westerny Anthonyho Manna se vší tou drsností, špinavostí a přímočarostí. Děj ubíhá jak šílený kůň, moc se toho nenamluví (a když tak to stojí za to), napětí chvílemi nedá vydechnout, přestřelky mají šťávu a o životy hrdinů se skutečně bojíte! Herecké obsazení je vskutku velkolepé - Mads Mikkelsen tím mlčenlivým mstitelem prostě je, Eva Green je i s jizvou na rtu krásná a éterická a Jeffrey Dean Morgan je naprosto excelentní hajzl, který ve westernu dlouho chyběl (prakticky od doby Malého Billa, resp. Johna Heroda). Nemám problém udělit 100%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Sám nemáte šanci!“ Přiznávám, že jsem snímku před projekcí kvůli hloupému národnostnímu předsudku příliš nevěřil. Po zhlédnutí nutno omluvně dodat, že zbytečně. Dánové (spolu s koprodukčními partnery) se opravdu vytáhli a pominu-li upozornění na dánské reálie a samozřejmě jazyk, podařilo se jim natočit velmi čistokrevný western. Možná poněkud přímočařejší (či jednodušší, chcete-li), ale přesto dost kvalitní. Kupříkladu už jen fakt, že tvůrci hned na začátek dají jasně najevo, že hlavní hrdina je bývalý voják, pak nemusí v divákovi vyvolávat pochyby ohledně schopností, které poněkud nekorespondují s prací obyčejného farmáře (podobné je to s pohledem na to, kolik vydrží, což začalo krapet drhnout až v závěru). Vůbec se mi konec líbil (pokrytectví vs. smíření) a bylo mi dost jedno, že byl předvídatelný (ostatně jako celý film). Z detailů bylo úsměvné snad jen to, jak v nekonečném dešti nikomu nezvlhly náboje, což je ale na druhou stranu vlastně jen prkotina. Tak či tak, The Salvation je poctivá žánrovka, která si v mých očích zasluhuje slušné 4*. „Nebudou to poslední lidé, které tady Delarue zabije.“ – „Ne. Nejspíš ne. Ale vaše smrt nám poskytne trochu času.“ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Pri požadovaní „spravodlivosti“, cituje Delarue (Jeffrey Dean Morgan) výrok: „zub za zub“. Tento neúplný biblický odkaz pochádza z Kázne na vrchu, ktorá v skutočnosti nabáda ľudí, aby radšej nastavili druhé líce, než aby hľadali odplatu, na čo ho ale kazateľ neupozorní. (Arsenal83)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama