Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

silentname 

všechny recenze uživatele

Takže nakoľko som mal dnes možnosť vidieť tretí film zo série: "Oddelenie Q" tak si myslím, že okomentujem a ohodnotím všetky tri naraz. V prvom rade je treba povedať, že akosi mám pocit, že tieto filmy mi dokazujú, že dobré thrillery sa točiť dajú a netreba sa báť prekročiť určité hranice, lebo výsledne môže človek dostať veľmi dobré filmy. A dokázali mi to všetky tri. Ale teraz už ku "Kvinden I Buret." Musím povedať, že ako prvý film je to celkom dobre spracované. V prvom rade je tu veľmi dobre cítiť skvelú atmosféru. V úvode sa síce dostaneme do trošku iného prípadu, ktorý nám viac predstaví hlavného hrdinu Carla Mørcka. A akosi sa mu po udalostiach z jeho posledného prípadu nechce ísť do stavu nič nerobenia, no rovnako sa mu ani nepáči triedenie nedoriešených a odložených prípadov a miesto toho sa rozhodne jeden vyriešiť. Konkrétne ho chcel dostať už dávno, len bol zverený inému oddeleniu. Zoznámime sa aj s jeho kolegom Assadom a môžeme ísť na to. Máme tu príbeh zmiznutej ženy, ktorý sa uzavrel ako samovražda. Lenže Carl s tým nesúhlasí a postupne sa dopátrame k tomu, že možno všetko bolo celkom inak. Atmosféra filmu je tu veľmi dobrá a neustále chceme vedieť čo sa stalo. Rovnako sa mi páči, že počas príbehu sa dozvedáme nielen o tom ako detektívi postupujú, ale rovnako aj čo sa deje alebo dialo počas tej doby, kedy Merete zmizla. Myslím si, že v rámci prvého filmu sa mi páči, že všetko vlastne Carl robí na vlastnú päsť, pretože jediné čo vie robiť je riešiť prípady a chce v tom pokračovať. Postavy sú zaujímavé a príbeh plynie veľmi dobre. Celkovo som sa bavil, len som mal pocit, že príbeh ako taký nie je úplne jeden z tých najzaujímavejších. Mám pocit, že sme už podobný koncept videli a nepatrí to medzi najzaujímavejšie koncepty. Ale páči sa mi ako Merete robí maximum aby neprišla o rozum a aj naši hrdinovia a hlavný zloduch sú zaujímaví. Takže ako celok poviem, že ide o dobrý thriller, ktorý ale miestami má veľa detektívneho príbehu a menej interakcie so zloduchom. Takže toho by som si prial asi viac. Ale na druhú stranu, od čoho máme pokračovania? Takže si povieme viac tam. Hodnotenie: B+ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Možnože na konci sa niektoré veci dejú až príliš náhodne a uponáhľane, ale inak skvelá severská detektívka s temnou atmosférou, príjemne priamočiarym a jednoduchým, ale napriek tomu solídne a nie zle zamotaným zločinom a, to predovšetkým, extra sympatickou ústrednou dvojkou vyšetrovateľov. Akurát teda na tej káve by ešte bolo fajn zapracovať. Ale tak zas ja mám rád silnú. Takú, aký je tento film. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka Carl-Assad zafungovala a celkom sa mi ich spolupráca pozdávala. Ďalšia severská perlička, tentokrát z chladného Dánska. Zvláštne, pretože aj keď je vlastne motív vraha jasný takmer od začiatku, dejová linka sa rozvinula do pútavého príbehu a výbornej krimi zápletky s inteligenciou. Zároveň sa snímku podarilo úspešne ponoriť psycho sondu do duše nešťastného človeka, ktorý v zlomku sekundy prišiel o všetko, o celý svoj svet. Nie vlastnou vinou tak prekročil prah pekla, z ktorého sa už nevedel dostať späť. Veľmi dobrý krimi thriller. 75/100 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Všechny 4 filmy této krimi série jsou si dost podobné. Po čase vám příběhy splývají, nicméně to neznamená, že by nebyly dobré. Právě naopak. Jedná se o velmi kvalitní kriminální příběhy, kterým dala základ knižní předloha. Filmové zpracování je syrově severské, ústřední dvojka charizmatická, nechybí napětí a nečekané zvaty. Mně osobně nejvíc nadchli Zabijáci (85%) a Složka 64 (80%), těsně za nimi jsou zbylé dva kousky Vzkaz v láhvi (70%) a Žena v kleci (70%). ()

larelay 

všechny recenze uživatele

knizna predloha je logicky a uplne samozrejme prepracovanejsia, ale chapem, ze sa vyborna kniha nemoze zmestit do 1,5 hodinoveho filmu, ani keby chcela. Takze my ti, ktori sme citali knihu od Jussi Adler-Olsena, chtiac nechtiac porovnavame, ale musim skutocne uznat, ze spracovanie je vyborne a vobec ma nesklamalo. Jedine, co mi vo filme chybalo, je paradny cynicky humor hlavnej postavy Carla, ktorym je kniha cela prespikovana a aj taka akasi vacsia vystrednost Assada. Uvidim, ako dopadne spracovanie druhej casti z Oddelenia Q, Zabijaci. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o filmovou adaptaci prvního dílu dánské série případů oddělení Q v čele s komisařem Carlem Mørckem. Autorem literární předlohy je Jussi Adler-Olsen. Knižní sérii v České republice vydává nakladatelství Host. (claudel)

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama