Reklama

Reklama

Tři bratři

Trailer 2
Pohádka / Rodinný / Hudební
Česko / Dánsko, 2014, 87 min

Režie:

Jan Svěrák

Scénář:

Zdeněk Svěrák

Hrají:

Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Zdeněk Piškula, Kateřina Kosová, Sabina Rojková, Gabriela Míčová, Oldřich Kaiser, Zuzana Norisová, Kamil Halbich, Zdeněk Svěrák (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tři bratři (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska... Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 356)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Se Zdeňkem Svěrákem je to těžké. Těžko se záporně hodnotí, protože si hodnotitel připadá jako nějaký svatokrádežník či heretik. Přeci jen Svěrák něco jako rodinné stříbro... :-) .Ale ruku na srdce, i když jej mám moc rád a považuji jej za skvělého člověka i umělce, přesto mám poslední dobou pocit, že lehce ztrácí dech. A proto odmítám někde sázet hlady hvězd jen proto, že je to ,,Svěrákovina''. Tady jsem opravdu moc ani nepochopil, proč nesáhl někam do vlastních povídek a brakoval naší pohádkovou klasiku. Sice pravda leckde hodně zamával s dějem... ale přeci jen ten zlehka pedofilní příběh o Červené Karkulce s hororovou zápletkou, kdy ztvárnění vlka už bylo lehce za hranou a to i s přuhlédnutím k faktu, že jsme co se týče animování byli filmová velmoc - bylo skoro až moc. Nasazení bejčků Dyka a Kluse nebudu komentovat, přejde čas a nikdo už nebude vědět kdo tito seladoni tenkrát byli. Snaha pohádky zhudebnit dopadla všelijak.. někde nelzeupřít zajímavé tóny některých melodií, většinou je to však podivně odzpívávaný děj ve stylu muzikálů Ledeckého a Davida. Srovnám li to s Lotrandem, je toto o cenovou skupinu níže. Ale abych nehaněl, 12 měsíčků sedících u vatry bylo parádních i Hluboká zarostlá růžemi. A skvělý byl i Kaser ve vedlejšíroli. Za mně je to tentokrát jen za dvě hvězdy. * * ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Slepit tři povídky k sobě na výbornou pohádku opravdu nestačí. Takhle je zde poměrně velká absence pořádné dějové linky, která by se mohla lépe vyvíjet. Tři bratři nabízí jen 3 krátké příběhy bez možnosti lépe poznat postavy a trochu si je oblíbit. Navíc prostřední povídka - "Karkulka", je při srovnání s ostatními opravdu příšerná. Melodie v hlavě neutkví, slova už vůbec ne. Alespoň, že vizuálně to bylo na dobré úrovni. /45%/ (Kino - Prom.) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK 40miliónovTržby Celosvetovo $3,192,000▐ tak režisér Jan Svěrák zažíva stŕmhlaví pád dole vo svojej tvorbe, absolútne vyumelkovaná rozprávka, ktorá sa snaží nadviazať na dnešnú modernú dobu ale je úplne mimo, povrchná, bez iskry, sklamanie /30%/ ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím snímku Hon, zabývajícím se závažnými tématy jako rodičovská láska, pomsta a pedofilie, je zde další představitel progresivní dánské kinematografie, který by neměl uniknout vaší pozornosti. Jde tentokrát o lehčí žánr pohádky, aby ne, když Dánové mají v tomto letitou tradici v podobě Hanse Christiana Andersena. Narozdíl od jeho děl jde ale o film veselý, vhodný i pro malé děti, nejde tedy o typický skandinávský depresivní artfilm. Ale ani dospělí nepřijdou zkrátka - film obsahuje místy až postmoderní metahumor, relativizující film jako médium sui generis (promluvy vypravěče k obecenstvu) - vliv Larse von Triera je zde neoddiskutovatelný. Film obsahuje i mnoho písniček, které byly přeloženy do češtiny (film je naštěstí dabovaný!). Překlad je povedený a vtipný, bohužel je ale evidentní, že jde o překlad - kvůli charakteristickým rysům dánštiny je v písních příliš mnoho krátkých slabik a znějí spíš jako říkanky. Ještě poznámka na okraj: protože je v Dánsku početná muslimská menšina, bylo nutno tomuto faktu film přizpůsobit - mnoho ženských postav, včetně Karkulky a Marušky, nosí ve filmu hidžáb, a Karkulka je v souladu s právem šaríja zasnoubena již v útlém věku cca 10 let. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Svěráci zvolili zajímavý koncept - Tři bratři jsou spíše pohádková opereta než klasická Svěrákovská pohádka se zpěvy (jako byla třeba Lotrando a Zubejda), což klade na diváka (nejen dětského) trochu větší nároky. Asi proto to relativně nízké hodnocení. Zdeněk Svěrák sepsal skvělé ,,libreto" a většinou vznikla opravdu povedená hudební čísla, klasikou zůstává juniorova fascinace lesem a filmařská práce s lesními zvířátky a jejich mláďaty (jak ji známe už z Kukyho), stejně jako hodně vtipných momentů a humorné ladění, třeba ta Mrazíkovská stylizace v poslední epizodě bratra Pepy s Maruškou z 12 měsíčků, což je zároveň výčet odrážející synkretickou podstatu Svěrákova scenáristického přístupu - a to je zároveň asi i jediná vážnější výtka, naroubovat do sebe rovnou čtyři známé pohádky plus nespočet dalších odkazů může leckomu připadat trochu jako mišmaš. Ale k žánru operety/muzikálu takovéhle odlehčené neoriginální náměty patří. Jestli právě panuje v Česku éra muzikálů, tak Svěrákovský tvůrčí tandem přispěl hned tím nejlepším dětským ,,muzikálem", jaký tady kdy vznikl. A přesto přese všechno je to prozatím Svěrákův nejslabší film... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (36)

  • Rozpočet filmu se vyšplhal na 42 milionů Kč. Na financování výroby se podíleli koproducenti Biograf Jan Svěrák, Novinski a dánský Phoenix Film. Z pozice partnera Tři bratry podpořilo Barrandov Studio, které z výpravných kostýmů a rekvizit pořádá k premiéře filmu výstavu. Film také částečně vznikl v barrandovských ateliérech. Snímek byl podpořen ze Státního fondu kinematografie formou dotace a filmových pobídek. (Zdroj: Bioscop)
  • Když otec (Oldřich Kaiser) a jeho kamarádi mlátí seno, rozbije Janův hrnek, tak je v záběru asi na 3 kusy. V dalším záběru, když už je hrnek slepený, vypadá, jako kdyby byl předtím rozbitý nejméně na 50 kousků. (ČSFD)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

22. Český lev - výsledky

22. Český lev - výsledky

22.02.2015

22. ročník cen Český lev má za sebou vyhlášení vítězů. Za favorita bylo považováno Fair Play Andrey Sedláčkové, jež šlo do boje s patnácti nominacemi, nakonec ale neproměnilo ani jednu a získalo… (více)

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

14.01.2015

Česká filmová a televizní akademie vyhlásila nominace na 22. ročník výročních cen Český lev. Vybírala z 32 celovečerních hraných filmů a 23 dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. Nejvíce… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama