Reklama

Reklama

Velké ticho

  • Česko Velký klid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brutální vrah Tigrero alias Loco (Klaus Kinski) vede skupinu chamtivých lovců lidí, kteří pronásledují bandu desperátů skrývajících se v zasněžených horách Utahu. Silence (Jean-Louis Trintignant) je němý pistolník, jehož si najme mladá žena Pauline (Vonetta McGee), když Locova banda zavraždí jejího manžela. A Silence rozpoutá boj dobra se zlem pro spravedlnost a pro pomstu... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (180)

gumli 

všechny recenze uživatele

Je to western,ale úplne iný,na aké sme zvyknutý.Ennio Morricone urobil dobrú hudbu,čo je ale u neho bežné.Atmosféra je veľmi drsná,surová.Zasnežené kopce a lesy ju robia až neskutočnou.Klaus Kinski ako vždy hraje veľkého darebáka.V takýchto filmoch stále,alebo v drvivej väčšine víťazí dobro nad zlom,ale v tomto filme je to ináč.Tú zvíťazilo zlo.Takže žiadny happyend,na aký sme zvyknutý.No ale stále nemôže spravodlivosť zvíťaziť nad nespravodlivosťou,hoci väčšina ľudí by to tak chcela.Ale málokto vie že na DVD verzii je aj alternatívny šťastný koniec.Aspoň v USA to tak vyšlo.Záverečná scéna je poriadny masaker,krutý a nemilosrdný.Je tam viac zvláštnych momentov,ako ťahanie mŕtvol po snehu,čo pôsobí niekedy až bizárne.Nadpriemerný western so svojimi kladmi aj zápormi. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Všechno v tomto filmu je tak trochu jinak. Klasické atributy spaghetty westernu nejsou na první pohled tak patrné. Corbucci točí příběh hodně syrově, dalo by se říci až "evropsky" či "artově". Trintignant je spíš romantickým hrdinou a ne typickým vychytralým ostrostřelcem, upocené pistolníky a rozpálenou poušť vystřídala zasněžená krajina, kterou stěží projede jezdec na promrzlém koni. A pak je tu samozřejmě neuvěřitelný závěr, který vás nechá s otevřenou pusou němě zírat na ubíhající titulky. Il grande silenzio. Velké ticho. ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

Western a staré filmy to je pro mne vražedná kombinace... Neměl jsem je nikdy rád, ale tohle mě opravdu dostalo... Nádherná, nádherná hudba která dala filmu tu správnou atmosféru, charismatický Klaus Kinski a málomluvný Jean-Louis Trintignant. A ten nečekaný konec... WAUUU - 5. 12. 2010 - 75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ve Velkém tichu nebylo více němých postav, protože dabing na DVD je hrozný a originální stopu s českými titulky na něm nenajdete. Film ale povedený, dokonce více než to, a závěr mu nasadil pomyslnou korunu. O dva roky dříve natočil Sergio Corbucci Djanga a pokud jste si mysleli, že hlavní hrdina tehdy dostal setsakramentsky zabrat, tak teď se připravte na něco ještě výživnějšího. Jean-Louis Trintignant dobrý, ovšem Klaus Kinski lepší. Hudba Ennia Morriconeho však tentokrát příliš nevynikla, ačkoliv je sama o sobě velice dobrá. ()

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Zasazení příběhu do zimního období hodně připomínalo další netradiční western "McCabe a paní Millerová". Ovšem poetika, dáli se o ní tak mluvit, je zde naprosto odlišná. Nádherný začátek, výborná hudba, krásné detailní záběry na postavy v dramatických okamžicích. SPOILER: Nečekal bych, že mě hlavní hrdina dokáže natolik okouzlit, aniž by za celou dobu filmu promluvil jediné slovo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Do hlavní role lovce lovců odměn měl být původně obsazen Franco Nero, který však nabídku nemohl přijmout kvůli práci na jiném projektu. (DaViD´82)
  • Jean-Louis Trintignant souhlasil s rolí kvůli tomu, že chtěl vypomoci svému dobrému příteli, který snímek produkoval. Jeho jedinou podmínkou bylo, že nebude mít žádné dialogy. To je také důvod proč je nakonec jeho postava ve filmu němá. (DaViD´82)
  • Natáčelo se v okolí italského horského střediska Cortina d'Ampezzo. (/Pablo)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama