Reklama

Reklama

Průmyslový magnát, miliardář Damian Hale (Ben Kingsley) již dlouho ovládá svůj svět, ve kterém ze své newyorské operační základny mistrovsky rozehrává mocenské hry. Po vzájemném odcizení se svou dcerou, aktivistkou Claire (Michelle Dockery), má Damian opravdový vztah pouze ke svému celoživotnímu příteli a pravé ruce Martinu O'Neilovi (Victor Garber). Ale diagnóza nevyléčitelné rakoviny přiměje Damiana podstoupit radikální lékařský zákrok, „odpoutání", který pro něj zvrátí běh času. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Mně se film Nesmrtelný docela líbil,zabývá se velmi zajímavou myšlenkou,která se možná v budoucnosti zrealizuje.V hlavní roli se představil Ryan Reynolds,který zahrál svou roli na jedničku.O ostatních hercích se to říct nedá s výjimkou Bena Kingsleyho.Nápad se mi velmi líbil,ale filmu by prospělo lepší zpracování.Kdo má rád akční filmy,tak by určitě tento film měl vidět.Konec byl předvídatelný už od poloviny filmu,ale byl ještě v rámci logických mezí.Ne vždy tomu tak je.Nakonec dávám filmu 65% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelné žánrovky. I přes fakt, že videopůjčovny jsou už písní minulosti, tradiční záležitosti z jejich polic si stále najdou cestu i k nám, i když v tomto případě trochu nesmyslně rovnou do kin. Nesmrtelný je na jedné straně těžce neoriginální, naivní a předvídatelný, na straně druhé je ovšem slušně zahraný, solidně natočený a ty necelé dvě hodinky v jeho společnosti utečou překvapivě rychle. Zkrátka solidní žánrová podívaná u které nebudete muset moc přemýšlet. [60%] ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takýto typ sci-fi veru môžem, a dokonca veľmi rád. Treba uznať, že základ, ale aj celkovú myšlienku to malo veľkolepú. Akurát ten scenár by som si vedel predstaviť aj o čosi viac zaujímavejší a aspoň o kus menej predvídateľný (aj keď vďaka mnohým zlomom bola tá predvídateľnosť aspoň čiastočne kvalitne potlačená). Potenciál obrovský, ale využitý asi len tak na trištvrťku. S týmto by sa dalo ešte poriadne zahrať a zamiešať ten dej aj do zložitejších súvislostí. Tá priamočiarosť tomu zas až tak moc neprospela. Ale aj tak, veľmi dobré a mňa osobne to bavilo, najmä celá tá ústredná myšlienka, na ktorej stál celý film, ale v podstate aj celkové posolstvo. Takže OK, bez váhania 4*. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mraky tradičních hollywoodských klišé začínaje dějovými zvraty a konče rodinnými hodnotami. Singhová režie je ale vcelku svižná (dostal i smysluplný scénář) a akce nečekaně dynamická. Reynolds v další roli do které dává mraky energie. Kdyby na podobnou tématiku nenatočil před pár lety Bay vizuální magnum opus, tak by to možná bylo lepší, takhle ale Self/less vypadá jako mladší bráška. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Meaning/Less. Tarsem Singh mi nikdy neprišiel ako vyslovene dobrý režisér, vie síce pracovať s vizuálom, estetickou stránkou filmu a prenášať na plátno dych berúce obrazy (The Fall, The Cell), kde aj z obyčajnej akčnej rúbačky dokáže urobiť nezabudnuteľný zážitok (Immortals), začo mám jeho filmy rád, no s ostatným to už je problém. Práca s postavami, práca s tempom, práca s atmosférou, práca s napätím, práca s príbehom, to všetko u neho predstavuje zásadný problém. V prípade Self/Less sa vzhľadom na financie vzdal aj toho vizuálu a výsledok je tak silne priemerný snímok ktorý pôsobí ako lacnejší televízny film, nie nepodobný sci-fi thrillerom ktoré v 90. rokoch húfne okupovali videopožičovne. Je to škoda, pretože Self/Less disponuje pútavou zápletkou, no jej prevedenie na plátno značne pokulháva. Singh neprekvapivo nejde nijako do hĺbky, uspokojí so základným načrtnutím problému a ďalej už len servíruje rutinnú akčnú žánrovku bez akéhokoľvek napätia alebo pútavej akčnej scény. Všetky zvraty sa tak nejakú dejú, lebo sa dejú, nič neprekvapí, žiaden moment nepôsobí zásadne a v druhej polovici je celé dianie neskutočne uťahane akoby boli z filmu unavení všetci zúčastnení, nielen divák. Nakoniec sa to dovlečie do predvídateľného, patetického záveru a v ústach zostane iba pachuť premárneného času. Self/Less by chcel byť malý inteligentným sci-fi thrillerom, ktorý prevetrá mozgové závity po vzore napríklad Source Code, Limitless a im podobným, ale vo výsledku je obyčajným sci-fi béčkom určeným tak maximálne do večerného programu v televízii, tam neurazí. V kinách však nemá čo hľadať. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Přístroj, který je ve filmu používán pro přenos vědomí, je ve skutečnosti upravený CT skener používaný ve zdravotnictví. (oje)
  • Damian v těle Marka (Ryan Reynolds) zjistí, že zná bojové umění, které se Mark naučil jako voják. Tyto dovednosti jsou uchovávány v míše a ne v mozku, protože jsou naučené tak, aby se daly provést rychle, bez přemýšlení. (tom.nosek)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama