Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (614)

castor 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson začal mluvit s pandou, to nevěstí nic dobrého. Začíná to v pohodě, všichni víme, co se stane. Je obviněný z vraždy, kterou nespáchal, nějaká vata okolo a jedeme. Poloha drsňáka s chladnou hlavou navíc Neesonovi dál neskutečně sedí. Jenže vztahové dialogy tahají za uši, leccos přestává velmi brzy dávat smysl, akce je sestříhaná do nemožných sledů, vadí i agresivní zoom a vlastně i to, že Mirek Dušín při své obhajobě zabije několik nic netušících lidí (třeba scéna z dálnice, kterou si kvůli neurologické poruše režiséra divák vůbec nevychutná). A Forest Whitaker se podivně usmívá do telefonu a pak jen vychytrale procedí, že mu to všechno bylo vlastně jasné od začátku. Taková Colombiana nebyla vůbec špatná akční pohádka, jak by se mohlo z kritických hlasů zdát. Olivier Megaton hodně opisoval, ale tempo a řemeslo měl zvládnuté velmi solidně. Pak přišel s druhými 96 hodinami a naštval už hodně diváků, třetím dostaveníčkem s bývalým členem elitních jednotek si u leckoho zavřel definitivně dveře. Luc Besson vykutal nekompromisní a žánrově čistý akční biják, který zase dokázal solidně shodit do propasti. Pro něho typické. Jdu si pustit nestárnoucího Uprchlíka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE MRTVÁ. NĚKDO JI ZAVRAŽDIL. V MÉM BYTĚ. MÁ TO VYPADAT, ŽE JSEM TO BYL JÁ. NEVÍM PROČ, NEVÍM KDO, ALE PŘIJDU NA TO…“ /// Tentokrát starýmu pardálovi Millsovi zavařila stará. Vytuhla na u něj na gauči a on se stává psancem (jasan, třeba jako Richard Kimble…). Optimisticky se vrhá do vyšetřování, úspěšně (a NESMRTELNĚ!) zdrhá pronásledovatelům a brzičko dejchá sráčům na hřbet. Navíc u toho stačí řešit rodinný problémy (ne se starou vole… čteš to vůbec?). Liam Neeson potřetí předvádí, že rodina je mu nadevše. Akční béčko, který neprudí víc než ty jiný akční béčka. Navíc má finální motanici, že by Korejci čuměli – ale srát na to. Další Bessonovka, která má zabavit. Vohranej příběh, kurevsky rychlej střih, drsnej Liam, neuvěřitelná (jako ne uvěřitelná!) akce – ovšem pro jednou se to s naprosto vyprázdněnou palicí klidně dá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem se chtěl projet autem (policejním) výtahovou šachtou. 2.) Olivier Megaton je můj TOP rejža. A Luc Besson scénárista. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Netvárme sa, že pri filmoch typu DIE HARD neumierali nevinní ľudia... Problém tretieho Taken je skôr v tom, že nemá taký spád, čím naplno odhaľuje svoju béčkovú podstatu. Dejová línia s detektívom je navyše dosť zbytočná. Keby išlo o Snipesovku chrochtali by sme blahom. Keďže išlo o film uvádzaný v kine, chápem isté rozčarovanie divákov. Znesiteľné akčné Europa corp. béčko... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější film na světě - osobně mě prostě sere, že jakmile se povede natočit nějaký divácký hit, hned musí vzniknout dvacet navazujících pokračování. Jednička byla naprostá pecka, dvojka byla nastavovaná kaše - a trojka vůbec neměla vzniknout, alespoň ne v této hrozné podobě. Už samo obsazení je prostě trapas - 63 letému Neesonovi už tu akci prostě člověk nevěří a vypadá místy hodně unaveně; 31 letá Maggie Grace v roli vysokoškolačky je trapas jako svině, a jejího nevlastního otce pro změnu hraje úplně jiný herec, než v předchozích filmech... prostě všechno špatně. Nebavilo mě to, děj mi místy přišel nelogický, iritovala mě tam ta postava detektiva, a celkově jsem z toho měl pocit, že je to splácané z ohraných žánrových motivů, které jsem už viděl stokrát jinde. Ztráta času se o tento film jakkoli zajímat. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, že bych někdy viděl akční film, při jehož sledování bych si přál, aby v něm nebyly akční scény... Taky si momentálně nevzpomínám na film s hůř natočenou automobilovou honičkou (taková chaotická režisérsko-střihačská prasečina se v "áčkové" produkci opravdu jen tak nevidí). Zpočátku mě celkem bavila alespoň ta ohraná zápletka, ale když padoucha okamžitě odhalí každé malé dítě, přičemž jeho totožnost má být šokující pointou, to už je pak opravdu těžké najít něco, co by se dalo s chutí pochválit. Podprůměr v každém ohledu a vlastně úplně stejně zbytečné pokračování jako byla dvojka... 40 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • V severoamerických kinech film nastřádal 89,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb byl 326,4 mil. (NIRO)
  • Film vznikl v produkční společnosti Europa Corp, kterou vlastní Luc Besson. (ČSFD)
  • Neeson si za túto rolu vypýtal 20 miliónov dolárov, čo zhltlo takmer polovicu rozpočtu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama