Reklama

Reklama

Když se světově proslulý letecký závodník Prášek dozví, že má poškozený motor a už možná nikdy nebude moci závodit, je nucen zařadit jiný rychlostní stupeň a vrhá se do světa vzdušného boje s požáry. Prášek spojí své síly se záchranářským a hasičským veteránem, vrtulníkem Strážcem Břitvou, a s jeho odvážným týmem, jehož členy jsou mimo jiné odvážná hasička Kapka, nákladní vrtulník Větrník, bývalý vojenský dopravní letoun Cabbie či veselá parta neohrožených terénních vozítek, která si říkají Kouřoví skokani. Společně se tento nebojácný tým pouští do boje s rozsáhlým lesním požárem a Prášek zjišťuje, co je třeba k tomu, aby se z vás stal skutečný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (39)

Trailer 4

Recenze (116)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dětem jsem doma udělal kino a bohudík padl návrh na Letadla. První díl byl příšerný a tak jsme raději navrhl druhý s oblíbenými hasiči. Moc dobře jsem udělal. Dvouletý syn přestal sledovat po půl hodině, pětiletý po hodině. Já nadšeně dokoukal. Scénář jak pro hraný film, až mi to animování trochu vadilo. Silná zápletka, silné emoce a silné osudy postav. Sice je možná v každém třetím animáku snaha nacpat takové ingredience, ale v Letadlech je pomálu jiných blbostí, které by tyto ingredience rozmělnily. A tak jsem si užil silný příběh v pěkné grafice. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu určitě veliký skok dopředu. Lepší scénář, výprava, nápady, vtipy a konečně i jiný příběh. Jen proto, že je to ze světa aut, nemusí je to věčně kopírovat. Takže za tohle určitě palec nahoru. Bohužel, když opomenu tyhle plusy, zbude mi jen další tuctový pixar. Pixar je jako nový kávovar, dáte náplň a pořád vám bude mlet to svoje jak přes kopírák. Možná by měli zvolnit, přestat točit jeden film ročně a trochu se zamyslet, kam vlastně chtějí jít a jakou cestou. Takhle za chvíli nebudou průměrné jen jejich filmy, ale společnost sama. A to měla vysoký potenciál. V rámci žánru obyčejný průměr. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

V predchádzajúcej časti sa nám snažili ľudkovia od Disneyho vysvetliť, že ak ste čo i len vidlák, alebo zatratenec, máte šancu stať sa najväčším šampiónom vo svojom obore. Len treba chcieť. V tomto pokračovaní idú ešte ďalej. A to v tom , že individuálny postoj a márnivosť, niesu lepšie ako ľudský ( či v tomto prípade dopravne prostriedkový ) život, pričom komercia môže ničiť. Aké krásne od Disneyho štúdia. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Osobne ma neprekvapila solídna výprava, animácia a akcia, ktorá nám bola podaná už v jednotke. V tomto smere sa miestami nepozastavíte, že nepozeráte áčkovú pixarovskú či Disneyho produkciu. Je to dobrý signál pre plnohodnotné sledovanie. Niektoré prelety Dustyho, jeho výlet do nového strediska sú výborné a akčné finále s horiacim mostom dostatočne epické. Letecké či akčné scény v kombinácii s požiarom vytvárajú dobré pocity napätia pre divákov a nepochybujem že 3D bolo celkom solídne využité. Pri dĺžke 83 minút sa nestačíte nudiť a všetko klape, ako má. Je tu dobrý humor (väčšinou detský, občas mrká na dospelých), akcia i napätie a čo ma najviac dostalo, smutnejšie scény sú citlivo podané. Druhé Lietadlá sú dobrým animákom v druhej línii. Určite odporúčam radšej deti zobrať na vedľajšiu Disneyho rozprávku ako menej kvalitné africké či európske pokusy. Dokonca by som rád podotkol, že sa oproti jednotke latka kvalitatívne mierne posunula nahor, čo dáva slušnú nádej do budúcna, ak sa Disney rozhodne v sérii pokračovať. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Animák si v dvojke zachoval solídnu úroveň jednotky, čo sa často v pokračovaniach nestáva. Je síce menej zábavný ako prvý film, ale zasa svojou dramatizáciou ho naopak mierne predčí a má aj o čosi lepší príbeh ako iba nejaké (toľkokrát) omieľané preteky. Chýba mu iba viac toho vtipu - 1-2-krát sa zasmiať je trochu málo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Registrační značka vrtulníku Strážce Břitvy N626BG ve skutečnosti nepatří helikoptéře, ale letadlu Cirrus SR22T. (finy_cz)
  • Film je věnován statečným hasičům všude na světě, kteří riskují své životy, aby zachránili životy těch druhých. (Terva)
  • Kresleným scenériím ve filmu posloužili jako vzor národní parky Yosemita a Yellowstone. (Terva)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno