Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (223)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Flint! Flint! Flint! Právě Toby Stephens, který si slavného kapitána střihl, by mohl být hereckým tahounem tohohle slušně vypadajícího pirátského dobrodružství z produkce Michaela Baye. Ostatní obsazení je vesměs neznámé a trošku těžkopádnější úvodní díl nás do dění vtahuje jen lehkým seznámením s postavami, pár akčními scénami a samozřejmě trochou toho "odvážného" sexu, který nesmí na stanici Starz chybět. Doufám, že další díly už budou trochu svižnější. Pilot - 70% Pořádné pirátské dobrodružství v televizi chybělo a byť mají tihle piráti ještě co zlepšovat (v druhé sérii na to bude prostoru dost), jedná se o povedenou záležitost. Jde tu víc o atmosféru, než módní twisty a akční děj za každou cenu, což samozřejmě nemusí sednout každému, ale pokud nečekáte námořní bitvu v každém dílu, budete spokojeni. 1. série - 80% Kdo vzdal sledování tohohle pirátského dobrodružství po pár prvních rozjezdových dílech, velmi prohloupil. První série byla zkrátka víceméně seznamovací, ale co tvůrci předvádějí ve druhé řadě, to je neskutečně pekelná jízda. Spousta událostí a zvratů prakticky v každé epizodě a přitom tvůrci zůstávají věrni svému stylu a vědí, že nejen námořními bitvami živ je divák. Tahle řada mě natolik strhla, že seriálu musím přidat i tu pátou hvězdičku. Tak zase příští rok, kapitáne Flinte. 2. série - 100% Třetí série pokračuje v nastoleném tempu a jako bonus dostáváme dvě velice silné nové postavy, Woodese Rogerse a Černovouse. Vývoj postav je opět famózní a zde si pro sebe sérii do značné míry krade Silver, který prošel opravdu největší přeměnou. A v epickém finále se konečně zrodí legenda, Long John Silver. Už aby tu byla další řada. 3. série - 100% Závěrečná čtvrtá série takřka neměla slabšího místa a nabídla vše, co z tohoto seriálu dělá jeden z nejlepších ve svém žánru. Samotné finále sice některé zklame tím, že jsme se dočkali možná až moc velkého happy endu, ale ve výsledku jde o povedené zakončení. Bude se mi stýskat, kapitáne Flinte. 4. série - 100% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Nejednoznačné postavy jsou fajn, neustálé intriky a podrazy také, zpracovávání nepůsobí tak lacině, jak jsem se obával a byť je příběh trošku zmatenější a některé vedlejší postavy nejsou využity tak, jak by si zasloužily, ve finále jde o působivou pirátskou podívanou. 8/10 Edit: Druhá řada je ještě o poznání působivější. Stále se pozornost soustředí na pletichaření a přetahování o moc, ale šláplo se na plyn i pokud jde o akci a zajímavé zvraty a odhalení, díky kterým získávají události z první řady druhý rozměr. 9/10 ()

Reklama

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

První řada kouše jako svetr. Je ošklivá, ukecaná a celkově děsně plochá. V té druhé ale povstane Flint, jedna z nejlepších seriálových postav, co si pamatuju. Tak akorát silná, tak akorát tajemná, tak akorát zahraná přesným Tobym Stephensem. A těm, kteří těch prvních uondaných osm epizod nakonec daj, nabídne Black Sails poklad. Vedlejší linky fajn pirátských persón, famózní bitvy, nečekané zvraty, sem tam ultimátní brutalitu, asi nejlíp nasnímanou mučící scénu evr a tu nejlepší znělku, kterou Bear McCreary kdy vytvořil. A to sakra není málo. ☠☠☠ ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál z pirátského prostředí je hodně nezvyklý a riskantní projekt, ale tady se dá říct se to velice povedlo. V podstatě celý děj je jen o moci a válce nic jiného se vlastně pořádně neřeší teda až na poklad ze španělské lodi. Postavy jsou poměrně dobře vykreslené hlavně John Silver jako mladý muž a ještě i se všemi údy (alespoň na čas). Jako manipulátor je skvělý, Kapitán Flint je zase urputný válečník , který uznává hlavně svojí pravdu a jde si za svým. Velký mínus co mě teda zklamalo, že z něho udělali bukvici a kupodivu to nikomu nevadí v té době. Dobře se na to dívalo, ale bylo dobře že už to víc nenatahovali. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Od prvej minúty skvelá atmosféra pirátskych dobrodružstiev ako za starých čias - je vidno, že práve TOTO tu chýbalo. Michael Bay peniazmi rozhodne neinvestuje zle, miestami je to síce ešte mierne kolísavé ako po stránke príbehu, tak sem-tam hercov, zato Toby Stephens celkom slušne vládne, výprava je strhujúca, McCrearyho muzika je úžasná a celkovo to vyzerá, že po rokoch nárekov a nostalgickým spomínaním na prvých Pirátov a Hornblowera je tu konečne tá pravá látka, pripravená vyraziť nám dych. Najprv sa však musí poriadne rozbehnúť. Pilot: 70% Po druhej epizóde dávam 3*, ale vidím v tom silný a sľubný potenciál do budúcna. Prvá séria: 75% ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • V seriálu se objeví hned několik postav z řad anglické šlechty. Člen, konkrétně tedy členka britské aristokracie se však najde i mezi tvůrci. Je jí herečka Clara Paget, celým jménem Lady Clara Elizabeth Iris Paget, která je dcerou Charlese Pageta, 8. markýze z Anglesey. (oli009)
  • Představitel Johna Silvera, herec Luke Arnold, přiznal fanouškům svou počáteční fóbii z natáčení podmořských scén. Produkce mu umožnila udělat si kurz potápění, a tak si dnes již pohyb pod hladinou užívá. (LadyRainier)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama