Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (223)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Black Sails má několik zavádějících témat: 1) jméno producenta Michaela Baye - nesmíte očekávat bombastické námořní bitvy s vybuchujícími pirátskými loďmi (tohle opravdu nejsou - naštěstí - historičtí Transformers), i když se jich asi 2x či 3x taky dočkáte. 2) kabelovka Starz vysílající tento seriál - opět nesmíte předpokládat, že se podíváte na další eroticko-akční extravagantnost typu Spartacus. 3) samotná pirátská tématika - ne, ani Piráty z Karibiku nehledejte pod titulem Black Sails.... ale poměrně zdárně připravenou předehru pro Ostrov pokladů... Ale tahle předehra zahrnuje spoustu, ale vážně spoustu dialogů, plných politiky, intrikaření, podrazů a nesmím zapomenout na politiku. Je to tedy stejně tak bláhové, jako od Game of Thrones očekávat akční fantasy řežbu - v Black Sails se sází především na interakci mezi jednotlivími charaktery, kterých je více než dost - a je dost možné, že si v průběhu 8 epizod jejich jména vůbec nezapamatujete. A to vlastně ani nevadí, protože se v podstatě ani moc nestane. Většinu času strávíte na ostrovní pevnině, nežli na moři, což je velká škoda - jelikož když už ti takzvaní piráti konečně někam vyplují, tak to stojí za to. Ostrovní linie je tu především pro politiku, nějaké ty sex scény, a pak nečekaně pro politiku... což může někomu bzry začít lézt krkem. Nakonec tedy ani nevím, zda mě druhá série zajímá (kde by už měl konečně začít hon za pokladem). Uvidím za rok, jak moc se budu nudit... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vynikající a druhá série ještě zvedá laťku výš. Výborně napsané a zahrané postavy. Flint, Vane a Eleanor jsou skvělí protagonisti a užívám si každou příběhovou linku nejen s nimi, ale i s vedlejšími postavami. Bear McCreary přišel opět s geniální hudbou, která tak perfektně doplňuje prostředí jak z Pirátů z Karibiku. Starz boří hranice, jak co se týče sexuality tak nečekané nahoty, která je pro jednou vyrovnaná. Události se mění o 180 stupňů v průběhu jednoho dílu, což zaručuje, že jsem se v průběhu jedné řady musela několikrát zvedat z podlahy. Další z řady úžasných historých seriálů dneška. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Prostý seriál, který si v záplavě konkurujících seriálů z historického prostředí hraje na něco víc a snaží se diváka přesvědčit, že je přesně ten typ moderního seriálu, který se s ničím nesere. Jak už je u volnomyšlenkářské tvStarz hrající na nejnižší lidské pudy zvykem, tu se objeví explicitně odhalené a digitálně protažené péro, tu čumí ostrovním kurvám jejich nalité cecky z korzetů, a hlavně se všude promenádují perfektní modelky a metrosexuálové, kteří spolu za všech okolností šukají, což po Spartakovi od stejné televize už asi nikoho nepřekvapí, nebo snad jo? Problém je v tom, že první řada byla příběhově v podstatě o ničem, jelikož se o pirátském dobrodružství jenom kecalo a místo výstřelů z děl se střílelo v intrikách a zápletkách, které tedy občas moc nefungovaly. Seriál viditelně utrpěl tím, že si televize objednala dvě řady najednou a proto ta první nemusela nutně bojovat o život a chrlit na diváky všechen svůj potenciál, jen aby je získala, udržela a uspěla. I přesto mě seriál bavil a rozhodně si příští rok nenechám ujít pokračování, které snad už bude mít v repertoáru dořešení alespoň té jedné věci, kterou postavy marně řešily celou řadu a nakonec se k ní ani nestihly dostat. Seriál má ovšem vše, co kvalitní seriál z historického prostředí mít má a vysloveně smrdí potenciálem. Prozatím vše stojí na impotenci scénáristů, kteří nebyli schopni žádného viditelného příběhového progresu za celou jednu řadu, což si může každou řadu dovolit hype jako Walking Dead, ne seriál o pirátech hledající pravidelné diváky. S01: 70%, S02: 75%, S03: 70% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Piráti z Karibiku převedení do televize? Možná... pokud odečtete humor, nadhled, fantastické/pohádkové prvky a ten magický pocit dobrodružství. Přidejte politické pletichaření, absenci kladných hrdinů a nějaký ten full frontal a useknuté končetiny (bez toho by to asi na kabelovce už nešlo, že). A vyjde vám ne Hra o trůny, ale Black Sails, seriál, který mohl být zábavný a originální (pirátských seriálů a filmů pořád máme zatraceně málo), ale selhal. Může za to rozvleklý scénář (většinu dílů se nic moc nestane, přísahám, že většinu dílu IV. čistí loď!), zaměření na pletichaření a špatný casting (Charles Vane, Černovous, Elinor - ta mi obzvlášť pila krev, tady to rozchodně chtělo někoho staršího a méně modelkovského - pak by nemusela používat "fuck" v každé větě ve snaze působit drsně). A neodpustím si jednu poznámku - seriál nás mylně navádí k domněnce, že ve finále se dočkáme námořní bitvy na život a na smrt se stále zmiňovanou Urca de Lima... což (spoiler) se nikdy nestane a první série má tak extrémně antiklimaktický a nasírací závěr. Cítila jsem se jak chlap, co mu buchta na pátém rande řekne, že ho celou dobu vidí jen jako kamaráda... Za co dvě hvězdy? Toby Stephens v roli kapitána Flinta je skvělý. Ten chlap má ohromné charisma a umí hrát. A pokud už hrdinové konečně ocitnou na moři, na bitvách je vidět, že se nešetřilo. I přesto velmi, velmi váhám, jestli dám druhé sérii ještě šanci. 50 % ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Lesbický sex nesmie chýbať v žiadnom pirátskom filme/seriáli. :-) Žiaľ, to bolo asi to jediné, na čo sa v tejto nudnej konverzačke dalo pozerať. Obsadenie nezaujímavé, po dobrodružstve je treba vyhlásiť verejné pátranie a celé to pôsobí ako päsť na oko. Piráti boli najväčšia verbež, no tu ten ich slovník pôsobí, akoby boli neviemako študovaní, prednášajú tu také kvetnaté frázy, že som nevedel, či sa smiať alebo plakať. Hovorí sa tu naozaj veľa, aj keď sa riešia úplné blbosti, kadejaké vzťahy a pod. Seriál si nezaslúži mať slávne postavy Flinta a Silvera, lebo s Ostrovom pokladov to nemá zbla nič. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Hudební nástroj, který můžeme slyšet během úvodních titulků, ale i později v průběhu jednotlivých epizod, se nazývá niněra. Jedná se strunný hudební nástroj podobný houslím a první zmínky o něm se objevují už v 10. století. (oli009)
  • Ačkoli je děj seriálu zasazen do Karibiku, ve skutečnosti se natáčelo především ve studiích v Jihoafrické republice a v Kapském Městě. Zároveň zde také kromě historických kulis Nassau a dalších míst (např. i zimní Filadelfie) vznikly specializované vodní nádrže, v nichž se natáčela většina scén na moři. (oli009)
  • V jedné ze závěrečných scén si můžeme všimnout, že služka Eleanor předčítá svým dětem z knihy „A General History od the Pyrates“, kterou napsal kapitán Charles Johnson. Spekuluje se, že tuto knihu ve skutečnosti napsal Daniel Defoe a použil pseudonym neexistujícího kapitána. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama