Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (108)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se rozhodl, společně s mými neteři zajít na tuto nenáročnou animovanou, dobře hodnocenou pohádku a výsledek mě bohužel tak moc nepotěšil. Nevím jestli za to může ta němost filmu či otravné chroustání s pytlíkem od popcornu! Ale bohužel mě to jako celek nezaujalo a postupem času mi přišli zvuky bérušky a mravenců velice otravné. Příběhově je to klasická hrdinská akční jízda. Akce, která je bohužel v novodobých animácích velkým zvykem. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmík pro nejmenší diváky - cílovou skupinou jsou bezesporu caparti od 4 do 6 až 7 let. Mrňouskové nabízí přehršel nápadů z hmyzí říše a jednoduché, lehce mravoučné příběhy, které zaujmou i dospělé. Osmdesátiminutová stopáž je tak akorát, mohla být i o fous kratší, ale snímek rozhodně nenudí. Solidní tři hvězdičky. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Do této doby jsem Mrňousky neznala, na rozdíl od mé babičky, která hned věděla o čem mluvím. Trochu jsem se bála, že celý film bude dabovaný Jirkou Lábusem, ale díkybohu pronesl jen dvě tři věty na začátku a pak to všechno stálo na zvucích vykuleného hmyzu. Animace nápaditá, žádné přeslazené nestvůry pro malé děti. Jednoduchou zápletku vyvážilo obrovské množství nápadů - scéna s pavoukem mi připomínala animáky Tima Burtona z dob, kdy se ještě nevykrádal. Jen bych neřekla, že to je film pro malé děti, chybí tam klasické propriety a animace taky nebyla taková, aby to zaujalo děti. Navíc myslím, že kratší stopáž by se vyplatila více. Přesto je to pro mě velké překvapení. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Pičovina jak ochrnutý plavčík. Dlhé predlhé, ku tomu nekonečne nudné. Malo to pár svetlých momentiek, či už milých alebo miestami aj vtipných, ale jednoznačne prehlasujem, že na mňa to nefunguje. Animácia ma tiež práve neposadila na riť a nenazval by som to ani roztomilé. Hej ozaj a niekto tu dokonca písal, že je to akčné. No tak to musí byť jeden adrenalínový zmrd, hotový Action Jackson. S tak dynamickým človekom by som vážne nemohol bývať, dočista by ma zblbol keby dvakrát po sebe klipol viečkami. Slabéééé !!! ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Již tradičně hodnotím animáky nadneseně a velkoryse. Ani tady tomu není jinak, byť má jednu nevýhodu. Je příliš dlouhý. Mrňouskové jsou fajn ve svých krátkých epizodkách, kde je děj rychlý, úderný a za pár minut začíná jiný. Hodinu a půl, téměř, už je hodně. Kino už po hodině začalo hučet jako úl a dětičky držely na uzdě jen rodiče, kteří přece neodejdou dříve, když to zaplatily, co? Ale ti co vydržely, mohli alespoň ocenit vtipnou stránku příběhu a bravurní soundtrack, který umocňoval atmosféru. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama