Reklama

Reklama

Titan, největší z měsíců planety Saturn, jehož povrch zkoumají dva astronauti. Najednou se zmocní jednoho z průzkumníků silná bolest a plastická přilba se naplní krví. Dříve, než klesne k zemi, přenese se do jeho těla neidentifikovatelná hmota... Uplynou tři měsíce. Dvě soupeřící korporace NTI a Richter Dynamics posílají na Titan posádky. Shenandoah, koráb NTI chce po přistání navázat spolupráci s konkurenty. Posádka pod vedením Mika Davisona však nachází raketu Richter Dynamics překvapivě prázdnou. Zakrátko objevují nejen mrtvá těla, ale také temného netvora, před nímž se dávají na rychlý ústup. Všichni, až na Susan Delambre, která se mění v krvavou hmotu. Kosmonautka však není zdaleka poslední obětí tajemného netvora... (Intersonic)

(více)

Recenze (71)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VIDELA SOM JEDEN FILM. OSÁDKA POLÁRNEJ STANICE BOLA OBKĽÚČENÁ NEZNÁMYMI TVORMI Z NEJAKEJ CUDZEJ PLANÉTY." ,,HAHAHAHA!" ,,POČKAJTE CHVÍĽU...!" __ Dám 3*. Votrelec ber to, na koho sa to podobá, alebo nepodobá, Netvor je LEN klasické ´80 béčko akých vtedy vznikali kvantá (a aj horších) a tak ho treba aj vnímať. Pre mňa bola na celom filme najlepším práve tá vizáž 80. rokoch, ktorá má tak neopakovateľnú atmosféru ako žiadna iná dekáda pred ňou a zatiaľ ani po nej (ale možno som príliš sentimentálny). Ďalej treba zdvihnúť palec za budovanie napätia, ktoré ak najmä film pozeráte večer vie vcelku príjemne mraziť. Pri jeho kulminovaní príchodom Netvora na scénu však malo na mňa práve opačný efekt a skôr som zanietene čumel na obrazovku zisťujúc, čo sa to vlastne v tej tme norí. A treba vyzdvihnúť, že tých zopár niekoľko sekundových scén, kedy sa ukáže v plnej kráse, je veľkým plusom filmu. Zlatú malinu by som dal tvorcom zvukových efektov. (201. hodnotenie, 27. komentár k filmu) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No původně sem tomu dal pět hvězdiček, hodně v tom hrála nostalgie a je fakt že když sem to prvně viděl, tak to bylo dost děsivé. Nicméně po dlouhé době, sem tenhle film dal znova a říkal sem si jestli si fakt těch pět zaslouží ? No nezaslouží, ale neni to špatné, jak by jeden řekl. Ano je to takový guláš všech možných a i nemožných sci-fi hororů a příběh tady v podstatě žádný neni. Ale relativně dobře to utíká a druhá polovina je úplně o něčem jiném, a taky se mi víc líbila, byla taková víc hororovější a napínavější. A jestli v Deep Star Six, krokouš nebyl skoro vidět, tak tady netvor je vidět ze začátku asi na tři vteřiny a ke konci na pět, ale ti jeho paraziti co dělají z lidí zombíky, ti sou fajn. Sem tam i docela dobré gore a masky a Klaus Kinski svým hereckým výkonem, hravě překonává netvora. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tááák jsem viděl další hovadinu. Netvor je kompletní vykrádačka Vetřelce. Může být něco co kopíruje veškeré již jednou viděné a hlavně dokonale promyšlené shémata dobré? Může ale není! Může být obluda, kterou hraje chlapík navlečený v kostýmu Godzilly (!!!) děsivá nebo aspoň zábavná? Může ale není! Z každého záběru Netvora čiší obrovská lacinost, hloupost a nevěrohodnost. Herci jsou příšerní. Kdo by taky hrál v takové kravině, že? No třeba takový Klaus Kinski bohužel. Ale naštestí je tam jen chviličku a je nejsvětlejším momentem celého filmu. O ostatním nestojí za to mluvit. Jediné co jsem si přál bylo aby ti pitomci co nerozeznají člena posádky od hnijící oživlé mrtvoly a co náhodou objevili druhý vchod do strojovny (fakt fundovaná posádka ...) už konečně chcíply. Bohužel moje přání nebyly vyslyšeny na 100%. A pozitiva? No existuje ještě spousta mnohem horších filmů a tady se aspoň něco pořád dělo. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Laciná kopie Vetřelce, která toho nemá moc co nabídnout, sice se snaží Scottův příběh o něco oživit respektive jen o pár nových prvků. Například o kolektivní vědomí vraždící zrůdy, ale to vše je utopeno přílišnou temnotou, ve které není prakticky nic vidět, nulovou atmosférou, směšně vypadajícím monstrem, které snad nemůže nikoho vyděsit, špatným provedením a lacinými triky. To, že se jedná o bezduchou kopii, mi nevadí, ale to, že do snímku nebyla vložena žádná invence a ještě je to ke všemu špatně natočené, to už je horší. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Perfektni oldschol sci-fi horurek s demonickym Klausem Kinskim ve vedlejsi roli perfektni atmosferou drasavou hudbou a opravdu temnym prostredim a porad to u mne boduje neni to na plnej pocet mohlo bejt vic gore a ten netvor mohl bejt vic na scene ale i tak je to pecka pokud bych mel srovnavat z Vetrelcem tak neni o cem pujdu sice proti proudu ale ve srovnani s unylym neumerne natazenym a provarenym Alienem u mne tohle luxusni becko jasne vitezi a myslete si o tomhle nazoru co chcete Creature je narez Vetrelec nema narok ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama