Reklama

Reklama

Galaxie teroru

  • USA Galaxy of Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě spojení s kosmickou lodí Remus, ke které dojde poté, co loď neplánovaně přistane na asteroidu Morgentus, se jí vydává na pomoc záchranná loď Explorer vedená velitelem Ilvarem (Bernard Behrens) a zkušenou kapitánkou Trantorovou (Grace Zabriskie). Po přistání a prohlídce Remusu záchranáři objeví nedaleko vraku obrovskou, zdánlivě opuštěnou základnu a rutinní záchranná mise se změní v noční můru. Při průzkumu základny dochází k záhadným úmrtím jednotlivých členů a zbytek posádky musí čelit nejen vzrůstající nevraživosti ve vlastních řadách, ale hlavně svému zhmotnělému strachu. Působivý sci-fi horor vznikl v produkci Rogera Cormana. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Ne zcela spatny klon Aliena v kombinaci s temnou stanou Hwezdnych valek. I kdyz pravda neni tak zabavny a promakany jako Creature s Klausem Kinskym. Skupina "specialne" vybranych vojaku je vyslana na zachranou misi kolonizatorum jedne bezvyznamne planety, protoze se po nespecifikovane udalosti odmlceli. Vsichni zucastneni jsou tak trochu na hlavu a jejich chovani v kombinaci s lacinymi kulisami a gumovymi nestvurami je je vic nez lehce neprofesionalni. Triky se odehravaji temer v cernocerne tme, aby se co nejvice usetrilo, jak uz to u TV filmu byva zvykem - a ten pitomy nazev..... ;]] Ale abych nebyl uplny zloun 2-3 zabery jsou docela slusne a navic se tomuto memu srdci blizkemu zanru dostava promerne malo prostoru. Hehe a potom, ze Aliens byli buchvijak originalni - Cameron to tu jako pomocny reziser pekne obslehl se vsim vsudy, pridal navaznost na original a zrodila se legenda. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když je to žánr přesně pro mě, tak jsem u toho trpěl jak zvíře...skoro všechno špatně(herci, režie,kamera..). Jistá svérázná snaha je znát u designu dekorací(byť jde o zlodějskou parafrázi na Gigera) a ta ženská svlíkačka s červem byla dejmetomu "lepší než zbytek"... Nevím proč tomu velkoryse prdnu dvojku-ale je to porod na to koukat. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky klasicky parazit na uspechu prveho Aliena. Ale kedze to produkoval Roger Corman, tak su vysledne kvality natolko mizerne, ze to skoro pôsobi ako parodia, ale nie natolko zabavna, aby to stalo za pozretie. Najväcsim minusom je divna hudba, ktora narusa akykolvek pokus o budovanie atmosfery. Rovnako masky priser su priserne. Postavy mi boli ukradnute. Napriek kratkej stopazi to bola neznesitelna nuda. Jedine, co ma zaujalo, boli kulisy interieru lodi, ktore vyzerali celkom solidne. Najskôr prave tie mal na starosti James Cameron, ktory na tomto filme pracoval ako nejaky pomocnik. NIektore napady potom evidentne okopiroval a v ovela kvalitnejsom prevedeni pouzil v Aliens. 2/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Názov vážne klame, nejde o žiadnu galaxiu teroru, ale o planétu teroru, respektíve o jedno miesto na planéte, kde je teror. Ale radšej poďme k veci. Zaujímavá mytológia, niekoľko veľmi vydarených exteriérových aj interiérových záberov, je cítiť, že architekti si dali záležať. Vo filme z produkcie Rogera Cormana ostatne figuruje aj začínajúci James Cameron. Vzhľadom na vzhľad monštra ani nejde o tak prvoplánový béčkový kopirák Votrelca, ako napríklad neskôr v prípade Creature. No možno by to chcelo nejaký poriadne producentsky ošetrený remake, meno Cameron som tu už spomínal... ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Konečně film,který se může srovnávat s majstrštyky páně Woodova.-- Ono to bylo celý asi takhle: někdy vokolo r.44 byl E.Wood brutálně znásilněn ošklivou mimozemšťankou,zrovna když si na záchodě četl něco o Rin Tin Tinovi. Pár let nato se tahle zrůda (mimozemšťanka,nikoli Wood) vrátila na zem ,aby tu předčasně porodila pána,nějakého Englunda a po pár letech přenášení i B.D.Clarka. No a když se tihle dva po letech setkali,ukázali scénář všem ,ale zaplatil to nakonec Corman,kdo jiný.-Takhle nějak to bylo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Obrovský červ dostal od filmového štábu prezývku "Maggie the maggot" - červ Maggie. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a Santa Monice. (Terva)

Reklama

Reklama