Reklama

Reklama

Galaxie teroru

  • USA Galaxy of Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě spojení s kosmickou lodí Remus, ke které dojde poté, co loď neplánovaně přistane na asteroidu Morgentus, se jí vydává na pomoc záchranná loď Explorer vedená velitelem Ilvarem (Bernard Behrens) a zkušenou kapitánkou Trantorovou (Grace Zabriskie). Po přistání a prohlídce Remusu záchranáři objeví nedaleko vraku obrovskou, zdánlivě opuštěnou základnu a rutinní záchranná mise se změní v noční můru. Při průzkumu základny dochází k záhadným úmrtím jednotlivých členů a zbytek posádky musí čelit nejen vzrůstající nevraživosti ve vlastních řadách, ale hlavně svému zhmotnělému strachu. Působivý sci-fi horor vznikl v produkci Rogera Cormana. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, který klame tělem. Začátek vás navnadí na nenáročnou podívanou o jedné záchranné misi a vy spokojeně čekáte na jednoduchý průběh ala Vetřelci v silně béčkovém provedení. Ale co to! Po přistání na planetu a průzkumu základny je sice ještě vše na dobré cestě, občas se mihne "něco", co má přesně podobu béčkového monstra a sem tam někdo z vojáků zmizí. Vtom vás ale čeká série naprosto na sebe nenavazujících událostí tak chaotických že máte pocit, že tvůrcům definitivně přeskočilo a začínáte pochybovat o tom, že to dokoukáte do konce. To by ale byla chyba, neboť závěr vám přinese vcelku ( na béčko naprosto ) logická vysvětlení a na shlédnutý film najednou získáte úplně jiný pohled. Kladem filmu je i poměrně solidně vyladěné prostředí, ať už se jedná o záchranářskou loď, či vlastní planetu. Po druhém shlédnutí musím konstatovat, že se jedná o skutečně dobrý ( i když nikterak objevný ) sci-fi horror, který si 4* poctivě zaslouží. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky klasicky parazit na uspechu prveho Aliena. Ale kedze to produkoval Roger Corman, tak su vysledne kvality natolko mizerne, ze to skoro pôsobi ako parodia, ale nie natolko zabavna, aby to stalo za pozretie. Najväcsim minusom je divna hudba, ktora narusa akykolvek pokus o budovanie atmosfery. Rovnako masky priser su priserne. Postavy mi boli ukradnute. Napriek kratkej stopazi to bola neznesitelna nuda. Jedine, co ma zaujalo, boli kulisy interieru lodi, ktore vyzerali celkom solidne. Najskôr prave tie mal na starosti James Cameron, ktory na tomto filme pracoval ako nejaky pomocnik. NIektore napady potom evidentne okopiroval a v ovela kvalitnejsom prevedeni pouzil v Aliens. 2/10. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Stopy smrti. Možná někdo přežil..." Roztomilý klon Vetřelce, který je připomínán téměř na každém kroku. Planeta, se kterou je ztracen kontakt, výtvarné řešení filmu, přistávací manévr, pyramida připomínající osídlení z Vetřelců, kteří teprve vzniknou, industriální hudba (Barry Schrader) a kapitánka mající za sebou peklo. Poslední třetina filmu jakoby vypadla z původního seriálového StarTreku, kde si posádka prošla podobnými situacemi. Zdařilé gore efekty (utrhané končetiny, vyhřezlé kosti s vnitřnostmi, servané maso z obličeje, exploze hlavy a podobné chuťovky) a milé příšerky (červi, pavoukovci, chapadlovci...)jsou příjemným zpestřením. Ohledně atmosféry jsou nejlepší úvodní titulky se záběry planety. Vzpomínaný J.Cameron si jistě řadu nápadů odnesl do svého pokračování vetřelčí ságy. Film není úplně špatný, ale v hlavě vám nakonec utkví jen pár scén. To jsem si uvědomil, když jsem si ho po pár letech znovu pustil... ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Najprv som myslel, že to v momente vypnem, ale vydržal som a dobre som spravil. Okrem už spomínaného JC totiž v týme objavíte aj Dennisa Skotaka - vizuál, alebo čuduj sa svete - Billa Paxtona - dekorácie. Tuná sa začala tvoriť parta, ktorá nám toho neskôr ešte hodne ukázala. Samozrejme, nie je to žiadny klenot, ale ako zábava stačilo. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Príjemné dve hviezdy. Bavilo ma to,nenaštvalo, len je to proste moc lacné, triky úsmevné a trošku moc nápadne sa to podobá na o dva roky staršieho Votrelca. Toto je ale béčko (nebyť Englunda, bolo by to céčko) a to, že to bude po niečom opakovať, to má v popise žánru. Proste lacné, blbé, zábavné. V jednej veci má ale Galaxy of Terror predsa len pred Votrelcom navrch a to je napadnutie hostiteľa. Žiadne zámotky, larvy a podobne, ten votrelec vás pekne po staru znásilní! Nebyť záveru, ktorý stavia predchádzajúci dej na hlavu, išiel by som s hodnotením aj na tri. Samozrejme v rámci žánru. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Taaffe O'Connell byl málem při scéně "přepadení červem" rozdrcen skoro tunu vážící rekvizitou. (Terva)
  • Vedúcim výpravy sa stal v tomto filme Bill Paxton. Bolo to v čase, keď ešte svoju hereckú kariéru poriadne nerozbehol. Prácu mu tu ponúkol pomocný režisér James Cameron, ktorý ho neskôr vo svojich filmoch pravidelne obsadzoval. (beso74)
  • Sid Haig hrajúci postavu Quuhoda sa po porade s producentom Rogerom Cormanom rozhodol upraviť scenár a zahrať svoju postavu takmer bez slov. A tak počas celého filmu povie jedinú vetu. (beso74)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Reklama

Reklama