Reklama

Reklama

Galaxie teroru

  • USA Galaxy of Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě spojení s kosmickou lodí Remus, ke které dojde poté, co loď neplánovaně přistane na asteroidu Morgentus, se jí vydává na pomoc záchranná loď Explorer vedená velitelem Ilvarem (Bernard Behrens) a zkušenou kapitánkou Trantorovou (Grace Zabriskie). Po přistání a prohlídce Remusu záchranáři objeví nedaleko vraku obrovskou, zdánlivě opuštěnou základnu a rutinní záchranná mise se změní v noční můru. Při průzkumu základny dochází k záhadným úmrtím jednotlivých členů a zbytek posádky musí čelit nejen vzrůstající nevraživosti ve vlastních řadách, ale hlavně svému zhmotnělému strachu. Působivý sci-fi horor vznikl v produkci Rogera Cormana. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když je to žánr přesně pro mě, tak jsem u toho trpěl jak zvíře...skoro všechno špatně(herci, režie,kamera..). Jistá svérázná snaha je znát u designu dekorací(byť jde o zlodějskou parafrázi na Gigera) a ta ženská svlíkačka s červem byla dejmetomu "lepší než zbytek"... Nevím proč tomu velkoryse prdnu dvojku-ale je to porod na to koukat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tiež ťa rád vidím.“ Mám slabosť pre votrelecké klony (DEEP STAR 6, LEVIATHAN, SATURN 3, NETVOR s Kinskim) a prekvapilo ma, že toto nie je céčko, ale „iba“ béčko. Také klasické, od Cormana. Po stránke scenára je to samozrejme katastrofa, ale hŕstka hercov tomu dodáva aspoň náznak vážnosti (Sid Haig a mladý Robert Englund), prvá polovica sa môže pochváliť solídnou atmosférou a výprava nie je až taká lacná, ako v CREEPOZOIDS. Bohužiaľ, druhá polovica sa začne topiť v blbých zvratov, blbých postavách, blbých akčných scénach, blbých trikoch, blbom všetkom. Ale pokiaľ aj vy máte pre podobné filmy slabosť, zrejme vás neodradí žiadny názor... P.S. Na relatívne nedôležitej funkcii sa podieľal (začínal) James Cameron. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když vznikl v roce 1979 první Vetřelec, dočkal se během následujících let řady následovníků, kteří se povětšinou snažili jen přiživit na jeho slávě a úspěchu. Tento scifi horor bych v klidu mohl zařadit mezi ně, ale nelze si nevšimnout několika originálních nápadů, které následně okopírovali nebo se jimi nechali inspirovat jiné filmy. I proto k němu přistupuji poněkud odlišnějším způsobem, než k mnoha jemu podobným. I přes malý rozpočet jsem tu však našel jistou kvalitu – pod kterou se samozřejmě podepsali i lidé, kteří na filmu spolupracovali (Corman, Cameron), byť třeba začínající Cameron jen velmi úzce. Dnes už zápletka asi nikoho příliš u srdce nechytne, ale ve své době věřím, že si své oblíbence určitě našla. Novodobé anketě o 50 nejhorších filmech všech dob nevěřím ani co se za nehet vleze, protože podobně jako na její přesný opak (nejlepších 50 filmů) mám zcela odlišný názor a favority. Galaxy of Terror je pro mne průměrným scifi hororem, který své nedostatky a kartonové kulisy slušně skrýval ve všudypřítomné ponurosti a přítmí. Lacinost byla samozřejmě na první pohled zřetelná a to především v nepříliš přesvědčivých dialozích a hlavně co se speciálních (světelných) efektů týče. Oproti tomu monstra a bizarní situace se mi docela líbily. Takové mimozemské znásilnění, nebo krvavé cáry obětí nevypadaly vůbec špatně. Je však potřeba říci, že závěr filmu se moc nepovedl a byl hodně překombinovaný. 50% ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové hororové sci-fíčko zajímavé perfetkní výpravou, hereckým obsazením a obstojnými gore scénami. Tvůrci diváka zvou na slizkou a krvavou jízdu v podobě záchranné mise na planetu Morgentus, kde kleklo spojení s vesmírnou lodí Remus. Jízda se odehrává ve společnosti partičky ostřílenců v čele s drsnou kapitánkou Trantorovou a seniorským velitelem Ilvarem. Jejich tým kromě dvou chlápků, jejichž vzájemná rivalita užírá pěkný kus stopáže, a dvou pohledných ženštin, z nichž jedna se ocitá před kamerou, jak ji příroda stvořila, tvoří ještě vystrašený cucák a divácky nejatraktivnější dvojice v podání Englund a Haig. Tahle nesehraná partička se po průzkumu Remu, kde je nečeká nic hezkého, pouští do průzkumu planety a naráží na záhadnou pyramidu, kde je nečeká nic tuplem hezkého. A jak už to tak bývá, s přibývající stopáží řídne počet hrdinů. Jednotlivé postavy nejsou vůbec špatné, herecké výkony nemá smysl komentovat, ale jejich chování je poněkud pomatené, stejně jako celkový koncept snímku. Ovšem kratičká stopáž ozdobená o nějaké to slizké monstrum, mrtvolu, Haiga se smrtícími krystaly a v neposlední řadě ženskou nahotu zasazenou do správně ujeté scény vylepšují spolu s výpravou tomuto vesmírnému béčku trošku reputaci. U mě za tři hvězdy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tohle musela být svého času jízda, dneska to asi moc jízda nebude ale jako odpočinkový béčko je to parádní. Film z produkce Cormana plný příšerek, krve a parádní atmosféry. V tomhle filmu se hýbe všechno parádně. Nenudí to, příšery jsou pěkné a rozhodně se nestydí pořádně ukázat. Vemírná lod je parádní, sice to je takovej příživník Vetřelce ale kouká se na něj dobře. Nicméně má i dost chyb, celej film nedrží nějak moc pohormadě a špatnej konec tomu rozhodně nepomůže, herci jsou příšerní a vždycky jsem se těšil na Englunda. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Svoju premiéru si vo filme odbil známy režisér David DeCoteau. Vo veku 18 rokov dostal funkciu produkčného asistenta. (beso74)
  • Stěny kosmické lodi Quest jsou vyrobeny z tvrdého kartonového papíru získaného od společnosti McDonald. (Terva)
  • Vedúcim výpravy sa stal v tomto filme Bill Paxton. Bolo to v čase, keď ešte svoju hereckú kariéru poriadne nerozbehol. Prácu mu tu ponúkol pomocný režisér James Cameron, ktorý ho neskôr vo svojich filmoch pravidelne obsadzoval. (beso74)

Související novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

12.05.2024

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Reklama

Reklama